Politika

Marković: Optužbe da je ANB prisluškivala američku ambasadu su dječija priča

Optužbe odbjeglog biznismena Duška Kneževića da je navodno 2012. godine Agencija za nacionalnu bezbjednost prisluškivala američku ambasadu su dječija priča, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković, odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini nakon premijerskog sata.

„Crnogorska Vlada i crnogorska država ima snažno partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama sveukupno. Znao bih o tome da se to desilo, da je crnogorska Agencija prisluškivala američku Ambasadu. To je dječija priča“, rekao je Marković.

<<<Marković: Nema opasnosti po državu, atmosferu prevrata nećemo dozvoliti<<<

<<<Država zbog auto-puta neće biti oštećena ni cent<<<

On je dodao da su promjene u Agenciji došle u vrijeme kada je Vladu preuzeo Igor Lukšić, koji je želio da izvrši kadrovske promjene u sektoru bezbjednosti u cjelini.

“To je njegovo pravo. Tako da ne mogu to da povežem sa tim i mislim da je to apsolutno netačno”, rekao je Marković.

Na pitanje kako komentariše izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o tome da „Vijesti“ i dio civilnog sektora stoje iza aktuelnih građanskih protesta, Marković je kazao da Đukanović ima svoj stav o svim društveno-političkim pitanjima u Crnoj Gori, pa i o tome.

„Zaista bi bilo neukusno da ja ili bilo ko tumači taj njegov stav ili od njega traži argumentaciju za to. On je to uradio javno, mislim da je to uradio korektno na javnoj sceni na renomiranom mjestu“, istakao je Marković i dodao da to govori da nema skrivene agende.

On je naglasio da primjećuje da „Vijesti“ daju baš dosta prostora protestima i da, bez namjere da kritikuje, ukazuje na zanemarivanje aktuelne društvene, političke i ekonomske realnosti. Naveo je da se u Crnoj Gori redovno isplaćuju plate, penzije, socijalna davanja, da se gradi autoput, vrši ekološka sanacija u Bijeloj, a rekao je da nema ništa protiv protesta, te da poziva na dijalog i sa organizatorima građanskih protesta i sa predstavnicima političke opozicije.

„Nisam zadovoljan da protesti i sadržaj protesta dobijaju veći značaj od onoga što se radi u realnom političkom, ekonomskom i društvenom životu Crne Gore, a posebno na pitanjima kojima je posvećena Vlada. To nije kritika, to je Vaše pravo i sloboda, ali imamo i mi pravo da kažemo šta mislimo o tome“, kazao je Marković.

Dodao je i da će Vlada razmotriti primjedbe na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka i ukoliko se pokažu osnovanim, Zakon će vratiti u ponovnu proceduru i raditi na njemu ispočetka.

„Taj zakon će uskoro biti u parlamentarnom odboru. Vidjećemo kakva će biti rasprava u odboru. Nećemo ići u Parlament sa usvajanjem zakona dok ne razjasnimo svaki prigovor i svaku činjenicu na koju se taj prigovor oslanja. Nema razloga to da radimo. Nemamo šta da krijemo“, zaključio je predsjednik crnogorske vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pisek
Gost
Pisek

Pa i djeca često govore istinu.

Vadim
Gost
Vadim

U početku sam povjerovao Kneževića. Sad mi se čini da lupa bez veze i bez i nagovještaja dokaza.

Slavko
Gost
Slavko

Neko ko je u stanju da otudji radijatore iz drzavnog stana svasta bi uradio da osteti Crnu Goru…

Doris
Gost
Doris

Vala neka ste mu rekli premijeru. Dosta je mlatarao iz Londona svakakvih gluposti.

Send this to a friend