Politika

Marković sa kolegama iz regiona u ponedjeljak u Beču, Kurc ih pozvao na razgovor

Premijer Duško Marković, na poziv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, učestovaće u ponedjeljak u radnom razgovoru, kojem će pisustvovati i premijeri Albanije, Makedonije, Kosova, Srbije i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Sastanku u Beču će prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes Han, te komesarka za digitalnu privredu i društvo Marija Gabriel.

Da podsjetimo, Kurc je krajem oktobra boravio u Budvi, gdje je otvorio konferenciju o ekonomiji “Montenegro 2018”,  kada je poručio da integracija funkcioniše jedino uz saradnju u politici i ekonomiji.

On je tada naveo da EU ima jasnu vizuju mira i blagostanja na našem kontinentu.

“Stabilnost i sigurnost dugoročno za region i EU mogu biti obezbijeđeni samo ako ovaj region bude dio EU”, poručio Kurc i dodao da to nijesu snovi, nego smo na dobrom putu.

Tada je istakao  da je migrantska kriza pokazala da je region odlučujući za čitavu EU.

“Interes EU je da ovaj region postane dio EU”, poručio je Kurc i dodao da se ušlo u novu dinamiku u proširenju.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

U Kurcu su nase nade

Pgman
Gost
Pgman

Na kom jeziku komuniciraju ? Jesu li naučili beknut engleski nakon 30 godina na vlasti ili je i dalje za njih to kvantna fizika ?

Sveto M iz BG
Gost
Sveto M iz BG

U to vrijeme dok je naš premijer Marković išo u školu i vakultet pogadjo,nije imao engleski jezik za predmet.Ruski samo.

...
Gost
...

Je li radila prodavnica diploma u Kragujevcu, kad je studirao?

aok
Gost
aok

Na sličnom kao ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić. Da nijesi tako neobrazovan znao bi da svi svjetski državnici u svim zvaničnim prilikama govore isključivo svojim jezikom, tj. jezikom države koju predstavljaju. Isto radi i Putin, i Merkel i svi ostali.

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Kurcu se moraju odazvati!

Send this to a friend