Politika

Marković sa Piculom: EU nema alternativu za Crnu Goru

Crna Gora nema alternativu kada su u pitanju evropske integracije, a na tom putu ima podršku Evropskog parlamenta, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i poslanika Evropskog parlamenta i stalnog izvjestioca za Crnu Goru Tonina Picule.

“Drago mi je da će Crna Gora imati priliku da sarađuje sa čovjekom koji dobro poznaje region i prilike u našim državama i koji razumije značaj politike proširenja, ne samo u kontekstu stabilnosti već i sveukupnog napretka“, kazao je predsjednik Vlade.

Premijer Marković je istakao da naša država želi da bude članica Unije kad bude spremna za to jer želi da u EU bude nova vrijednost i kvalitet, a ne problem. Fokus Crne Gore je, dodao je on, na daljim reformama i mjerljivim rezultatima u oblasti vladavine prava. Sagovornici su se saglasili da je puna funkcionalnost parlamenta i političkog sistema važna za dalji napredak države i društva na putu ka EU, te da je poseban značaj političkog konsenzusa i dijaloga kada je u pitanju proces evropskih integracija i sprovođenje reformi.

Poslanik EP Picula je kazao da treba poštovati rezultate koje je Crna Gora ostvarila, ali i da je pred njom dosta posla koje treba uraditi do punopravnog članstva u Uniju. On je dodao da je Crna Gora puno uradila, te da će Evropski parlament i druge evropske institucije, kroz partnerski odnos koji imamo, dalje pomagati našoj državi.

Na sastanku je ocijenjeno da je važno za građane obezbijediti bolji život, a predsjednik Marković je u tom kontekstu govorio o oporavku naših javnih finansija, snažnom ekonomskom rastu i uslovima za kvalitetniji život.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ida
Gost
Ida

Kako li su Picule dobile prezime?

Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Na kom jezuku priča duško mojkovačkom

Send this to a friend