Politika

Marković: Stavovi DF-a i advokata da je odluka nezakonita pali u vodu

Premijer Duško Marković kazao je da današnja odluka Ustavnog suda potvrđuje zakonitost rada Višeg i Apelacionog suda i zakonitost njihovih odluka.

<<<Ustavni sud privremeno obustavio odluku o stavljanju u zatvor Medojevića i Kneževića<<<

“Stavovi DF i njihovih advokata da je ta odluka nezakonita je pala u vodu. Ustavni sud je na osnovu ustavne žable pokrenuo ocjenu ustavnosti člana 119 ZKP. Vidjećemo kako će se taj postupak završiti. Možda će biti potvrđena ustavnost, možda neće”, kazao je on.

Današnja odluka je, dodaje šef Vlade, potvrdila da su institucije kredibilne, da su sposobne, autonomne, i spremne da izvršavaju zadatke.

Na pitanja o eventualnoj odgovornosti ukoliko se neko zakonsko rješenje proglasi neustavnim, premjer je rekao da tu odgovornosti nema, te da je to pravo pojedinaca i subjekata u društvu da pokreću postupke ustavnosti.

“Govorili su da je Viši sud postupao nezakonito, vidjeli ste da je Ustavni sud rekao da nije. Govorili su da je Apelacioni sud donio nezakonitu odluku, Ustavni sud je potvrdio da je odluka Apelacionog suda zakonita. Da je specijalni tužilac postupao u skladu sa ovlašćenjima ZKP-a odnosno člana 119 – dakle zakonito“, rekao je premijer.

Ali istovremeno, dodao je on, Ustavni sud je uvažio zahtjeve podnosilaca ustavne žalbe da pokrene postupak ocjene ustavnosti toga člana.

“Ko kaže da će biti neustavan? Možda hoće možda neće. Dakle, ovdje sudovi u Crnoj Gori rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom i ja sam danas ponosan na tu činjenicu jer ni jedna odluka u postupku poslanika Medojevića nije pravno obesnažena“, naglasio je Marković.

Ovo je, ističe on, poruka da se ljudi ne mogu optuživati kako to radi Nebojša Medojević.

“Ne možete reći za bilo kog građanina ili funkcionera da je silovatelj, a da za to ne ponudite dokaze. Zamislite kad bismo kreirali takav ambijent u zemlji. Sjutra bi mogao u toj situaciji da se nađe neko od vas ili neko iz vaših porodica. Ne može toga biti i neće toga biti! Dakle, danas slavi pravo i zakonitost u Crnoj Gori a ne nasilje i neodgovornost iza kojie stoji Demokratski front”, jasan je Marković.

M.Dušević, S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kuka
Gost
Kuka

Hahahah ovi su da im coek da kosijer da raskrče kakvu livadu. Kakve funkcije i čuda

Kuka
Gost
Kuka

Zakonito je ali nije ustavno? Kako je to moguće??? Ima li pravnika u vladi i skupstini koji znaju sta moze a sto ne moze? Što to bješe odgovornost?

Natasa
Gost
Natasa

Imas sud ,pa kad te neko za nesto optuzuje,ti ga tuzis i uzmes mu pare…..A ne da hapis po ponoca….

razocarang i
Gost
razocarang i

Ali,Markovicu,TI kao Premijer jedne drzave nijesi smio pustiti ZAKON koji je suprotan Ustavu,Da bi taj isti zakon,Hajducki zloupotrebio.
Znaci,Markovicu,snosis odgovornost.

Roro
Gost
Roro

Premijeru,ne može se slati u zatvor poslanik,ako ti se ne sviđa njegovo svjedočenje!Nije Podgorica tvoje rodno selo pa da radiš što ti je milo..Tu seljačku demagogiju prosipaj oko Sveta Marovića,vođe organizovanog kriminala,tvojeg političkog gurua..usput,kako mu je u BG?

Jaksa
Gost
Jaksa

Nije svjedocio, to je problem!!
A laprdao je ocigledno bez dokaza

Saran
Gost
Saran

Ali ih je ova odluka Ustavnog tresnula. Ono sto je zakonito ne mora biti ustavno. Ustav i zakon ne dodju nista jedno drugom, taman koliko ni Srbi i Crnogorci. Ako Ustav nesto odredjuje, zakona se to ne tice. Itd. Mora da se cujaju sa expertom za korisne nejasnoce. Ali bitno je da je DF odnio pobjedu. Sloboda se nazire. Svice.… Više »

Kiki
Gost
Kiki

Je li ko gledao onu seriju Lud, zbunjen, nenormalan. Ali bitno je da je pobjedaaaaaaaa!
SVICEEEEEEE!
DF JE RAZGRNUO MRAK.

Bane
Gost
Bane

Imate pozdrav od Sveta porucio je da se ne svađate i da vas voli sve zajedno.

Bravo
Gost
Bravo

Da su ga pitali i da li je 1918 po ustavu rekao bi da jes samo da ostane u fotelji

Tito
Gost
Tito

Hahhaahahahha, pa ovo je lud zbunjenog. Pusti im sud čovjeka na slobodu koga su neustavno kidnapovali i zatočili kao sužnja, i oni vele u pravu smo bili. A da je sud odlučio da ga i dalje drže u kazamat, opet bi rekli- eto u pravu smo bili. Pa ovi stvarno misle da smo mi svi pasli travu kao prosječan glasač… Više »

Pandur
Gost
Pandur

Medo ih je naljutio, sad smo nagrabusili!

Realno gledano
Gost
Realno gledano

Svuda na svijetu su lažne optužbe kažnjive i ne vjerujem da imunitet štiti protiv takvih krivičnih djela.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Pa onda fino neka ga optuže za lažne optužbe, neka mu legalno skinu imunitet, pa neka ga zatvore ako je zaslužio. A ne da Katnić glumi pravnog maga i dovija se kako da Medojevića stavi u lisice pošto-poto, iz lične osvete

Realno gledano
Gost
Realno gledano

Koliko sam ja upoznat, kod nas postoji zakon po kojem ako se odbije svjedočenje na poziv suda, to podliježe kazni zatvora. Sudovi samo postupaju po zakonu. Ako treba zakon mijenjati, to nije u nadležnosti sudstva već skupštine kao zakonodavne vlasti. E sad, ako ćemo mimo civilizovanog svijeta, može skupština donijeti novi zakon po kojem može da se lažno optužuje bez… Više »

Kuka
Gost
Kuka

Važi Milivoje… Jesibpojeo čokoladu?

Serdar
Gost
Serdar

Milo, Milo, Milo, Milo!

Zabjelčanin
Gost
Zabjelčanin

Ovo je delirijum…pa kada je zakonita zašto ih oslobodiše…

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Zabjelčanin poznaješ zakon mašala!

Kuka
Gost
Kuka

Al ne pozna ustav nikako

Sused
Gost
Sused

Brate, to sto ti nesto ne mozes da shvatis, ne znaci da je delirijum, nego da si glup.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Jer je neustavna 😆😆😆🤣🤣🤣😆😆😂😂😂😂🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂 Ali 100% zakonita 😁😁😁😂😂🤣🤣😂🤣🤣😁

Monarch
Gost
Monarch

Tako ce biti i kad vas budu redom hapsili.Riba od glave smrdi.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pita na premijer ima li dje da pise da se snosi bilo kakva odgovornost za neustavne odluke skupstine. Pih,pih,pih…znaci u parlamentu mogu da klevetaju bez odgovornosti, da donose odluke koje su neustavne i da ne snose odgovornost za tuzbe koje potom uslijede, a koje građani placaju…jedino oko cega se sloze su njihove plate i dnevica, na dao Bog da im… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I svi su za DPS, ka ja!

Lidija
Gost
Lidija

DPS DPS do zivota

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Je li ovo namiguje? Kao, aha, kako da ne!

Send this to a friend