Politika

Marković-Veber: Uz partnerstvo i podršku Njemačke, Crna Gora biće i u EU

Foto: Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Roberta Hajnriha Vebera, istakavši uvjerenje da će u Veberovom mandatu Crna Gora postati punopravna članica Evropske unije.

„Za vrijeme Vašeg prethodnika, ambasadora Hansa Gintera Materna, Crna Gora je ušla u NATO. Nakon ulaska u NATO, naš državni vanjskopolitički prioritet je integracija u EU”, dodao je on.

Marković i ambasador Veber su se saglasili da su prošlomjesečna zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Njemačkoj i njegovi sadržajni zvanični razgovori sa saveznom kancelarkom bili veoma uspješni, da su pokazali da dvije države dijele stavove u ključnim pitanima od važnosti za Evropu i region Zapadnog Balkana te da to predstavlja čvrstu osnovu za dalje unapređenje ekonomske saradnje Crne Gore i Njemačke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg..
Gost
Cg..

Kakvi su ovo naslovi i mazanje ociju narodu? Jedan ” Han ” kaze nema ulaska u EU zbog gosp. Lekic, onda iz EU da nema ulaska ni do 2025.e, a onda sad ovo? Koja podrska i koja je godina u pitanju gosp Markovicu, 2038? Pocnite da uredjujete drzavu zbog naroda koji u njoj zivi a ne zbog poglavlja i raznih… Više »

bodulski borej
Gost
bodulski borej

nadam se da je vrhusci u crnoj gori vise nego jasno kako zapadne juznoslavenske susjede ne ce moci zaobici uz pomoc ‘jacih igraca’ unutar EU-a. crnogorska vrhuska ce morati sva otvorena pitanja rijesiti u prvome redu s hrvatskom, a onda posredno i sa slovenijom, uvijek u duhu dobrosusjedskih odnosa. cisti racuni duga ljubav, stara je mudrost.

McEnroe
Gost
McEnroe

Ovo su jako teska vremena za EU. Mi moramo mudro da vodimo nasu politiku. Iskreno volio bih kao Crnogorac da budemo dio Evropske familije nacija, medjutim plasim se da je migrantska kriza duboko uzdrmala temelje EU. Volio bih da je situacija drugacija. Da nisu isli u ratove protiv Jugoslavije, da nisu bombardovali Libiju, Afganistan, izvrsili invaziju na Irak, potom Siriju.… Više »

Send this to a friend