Politika

Marković: Vlada šteti obavještajnoj službi i ugledu države

Duško Marković

Sadašnja Vlada šteti obavještajnoj službi i ugledu države, ocijenio je dugogodišnji direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Duško Marković, i naglasio da se kredibilitetet službe mukotrpno stiče, a lako gubi.

<<<Abazović: Vukšić napravio propust odavanjem tajnih podataka<<<

On naglašava da obavještajna služba u svakoj uređenoj državi ima poseban status, organizaciju i pravila.

“Uspjeli smo u jednom periodu da je izgradimo do nivoa ravnopravnog partnera i činioca globalne obavještajno-bezbjednosne zajednice. A to je onaj standard koji mora da poštuje svaka vlast i bilo koja politika”, naveo je on.

Prema njegovim riječima zadaci kojima se bavi obavještajna služba su pitanja nacionalne bezbjednosti koja štite i osiguravaju stabilnost države i sigurnost građana.

“Službenici i operativci se teško izgrađuju i moraju se čuvati. Kredibilitetet službe se mukotrpno stiče, a lako gubi. To što radi sadašnja Vlada je pogrešan odnos koji čini štetu službi, zaposlenima i grubo potire profesionalne standarde.
Riječju – ovo je neprocjenjiva i dugoročna šteta po ugled države”, zaključio je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dok je GOSPODIN Markovic bio premijer sve se znalo dje,šta,ko i kako za sve je postojalo rešenje i za sve se postizao dogovori,nikad nikome bilo kojom odlukom nije naškodio,ni građanima ni državi nego je bio uz svoj narod i svoju Crnu Goru u odnosu na sadašnje rukovodioce koji rade da tome da unište sve što se godinama gradilo za dobrobit… Više »

Pošteni_član_Dps
Gost
Pošteni_član_Dps

Markoviću svataš li ti da Milo više ne može da vodi Dps! Uradi nešto povodom toga ako ti želiš i dalje sa Milom u ovaj i ovakav Dps da ostaješ onda mi želimo pošteniji i drugačiji Dps i traživo varedni kongres!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Vlada Trojnog pakta ne služi ni narodu ni državi! Oni sluće vođi iz sjenke i idejnom tvorcu iste, SPC u CG!

Bazinga
Gost
Bazinga

Neka pričaju šta hoće prošla Vlada je bila 100 puta efikasnija, ovo je ko da se neko sprda. Od velikih grešaka koje prave žele da minimalizuju načinjenu štetu.

Rodolfo Alboreto
Gost
Rodolfo Alboreto

Gospodine Markovicu,
Da li je stetilo ugledu obavjestajne sluzbe i drzave nezakonito pracenje gradjana Crne Gore?

Valter
Gost
Valter

Bravo predsjednice!

Aleksa
Gost
Aleksa

Nemaju oni pojma !!

Send this to a friend