Politika

Markovića u Madridu dočekao Sančez

Predsjednik Vlade Duško Marković stigao je u Madrid, gdje ga je dočekao španski kolega Pedro Sančez.

Marković će učestvovati na sastanku šefova država i vlada koji se održava u sklopu XXV Konferencije COP25 Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime.

On se na konferenciji susreo sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

“Premijer je čestitao predsjednici EK izbor na odgovornu dužnost i ponovio punu posvećenost Crne Gore reformama i uspješnom nastavku procesa evropske integracije”, objavljeno je na zvaničnom nalogu Vlade na Twitter-u.
Kako je ranije najavljeno iz Vlade, premijer će se obratiti učesnicima konferencije, koju otvaraju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i Sančez.
Na konferenciji učestvuje 36 predsjednika država ili Vlada, kao i najviši zvaničnici Evropske unije – predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.
“Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena posebno imajući u vidu da je naša zemlja prije godinu otvorila Pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete Markovića”, naveli su iz Vlade.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tramp
Gost
Tramp

Samo da ga ne ćušne!

DžoBajden
Gost
DžoBajden

Da nemaš neku drugu foru? Ova ti je praistorijska. Zastarjela..Da ne kažem, pluskvamerfekat.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Ja sam ubijeđen da će Ursula dati nekom da pročita kviticu sa porukom. Jer premijer nije imao kad to izgovorit ni na maternjem. A samo što nije zagalopirao da se rikuje sa Sančezom i ovaj osmijeh samozadovoljstva. Selfi za ljubomorne drugare u Cg. Tužno

vjeruj
Gost
vjeruj

Ali zato, kad takozvanu opoziciju prime nižerazredni činovnici iz Brisela, od njih se danima živjet ne može. Tužno. Kako smo zloban narod.

Ivo
Gost
Ivo

Aj prolazi , ceka sledeci .. da ga sad pitas odakle ovaj sijedi , ne bi znao ..

@Ivo
Gost
@Ivo

Sijedi je gospodin čovjek. Za razliku od nekih…

Bnjj
Gost
Bnjj

Evo podatka iz rodnog mjesta premijera za 3 god njegove vlasti se iselilo po zvaničnim podacima Monstata preko 300ljudi nezvanično broj je sigurno i veći, to je priča o razvoju Sjevera

Čapur
Gost
Čapur

Iselili su se u Budvu,kao saobraćajci

obrad-mišo
Gost
obrad-mišo

Pola je u Vladu!

Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje da se pozabavi malo razvojem Cg, doveli su državu do propasti, među najgorima smo u Evropi, debelo zaostajemo sada već i za istočnom Evropom

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Sporazumevaju se na mojkovačkom jeziku

Neno
Gost
Neno

baki, što fali Mojkovcu? A ti si, pretpostavljam sišao sa englekog dvora? Vojvoda od Edinburga, glavom I bradom.

poliglota
Gost
poliglota

A što ćeš. Drugi bi se sporazumijevali na zetskom.

Send this to a friend