Politika

Medenica: Oštrija kaznena politika prema zagađivačima

Medenica

Programska odrednica Socijaldemokrata jeste jačanje inspekcijskog nadzora i politike „zagađivač plaća“, koja podrazumijeva oštriju kaznenu politiku prema zagađivačima, kazao je danas član Glavnog odbora SD-a i kandidat na listi Nikola Medenica.

Kako je dodao, neophodno je obezbijediti da svi zagađivači voda, zemljišta i vazduha obavezno primjenjuju ekološki prihvatljivu i dostupnu tehnologiju, ali i jačati saradnju sa civilnim društvom.

“Takođe, zalagaćemo se i za oporezivanje na društveno prihvatljiv način emisije svih zagađujućih materija i gasova sa efektom staklene bašte, a da ovako prikupljena sredstva budu uložena u životnu sredinu”, rekao je Medenica.

On je, predstavljajući dio Programa Socijaldemokrata, kazao i da Socijaldemokrate predlažu uvođenje subvencija za korišćenje najboljih dostupnih tehnologija u industriji, poljoprivredi, saobraćaju i građevinarstvu.

Neke od programom predloženih mjera u ovoj oblasti su, kako je objasnio, i oslobađanje od plaćanja PDV-a, kao i omogućavanje beskamatnih kredita za nabavku vozila na električni i hibridni pogon za građane i pružaoce usluga javnog prevoza, kao i za primjena savremenih tehnologija za grijanje, i u građevinarstvu.

“Novac koji je potrebno obezbijediti za zelene politike nije davanje, već ulaganje u sigurnu budućnost naše države i zalog koji ostavljamo budućim generacijama, te se mi u Socijaldemokratama zalažemo za stabilne fondove za finansiranje životne sredine”, zaključio je Medenica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kk Podgorica
Gost
Kk Podgorica

Samo tako, al poslije izbora ćemo vas viđet. Od onih 2016-te samo je petlja zaboravljena i zemlja samo tako prodana, da ne pominjemo ministrove izlete. Valjda ćeš se bar ti riječi držati.

marko
Gost
marko

Divan mladić. Omladina SD-a je zaista za svaku pohvalu. Mladi, perspektivni i vrijedni ljudi. Svaka čast!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Odlično razrađen plan rada! Svaka čast SD-u. uvođenje subvencija za korišćenje najboljih dostupnih tehnologija u industriji, poljoprivredi, saobraćaju i građevinarstvu je izvrsna ideja!

Samoprirodno
Gost
Samoprirodno

Tako je! Svaka čast Medenici i njegovoj partiji! Ulaganje u prirodu nije davanje, jer nam ina sve vraća mnogo više. Zaista je vrijeme stati na kraj huliganima i zagadjivacima koji unistavaju prirodne resurse! SD dosljedno do pobjede.

HatersGonnaH8
Gost
HatersGonnaH8

Vandali obicni, sram vas bilo

EViva
Gost
EViva

Stop devastaciji prirode u Crnoj Gori, stop eksploataciji prirodnih resursa!!!! Medenica, vjerujemo u tebe!

helijum
Gost
helijum

glasovi za SD .. Samo ispravno

helijum
Gost
helijum

Ovo nije stranka zelenih a potencira i stavke iz programa partija iz tog reda.. Bravo

Drasko
Gost
Drasko

jos jedna u nizu pozitivnih stvari koju SD potencira . bravo

Milorad
Gost
Milorad

Bravo omladini SD-a, svaki dan odusevljavate sve vise i vise! Bravo Medenica! Samo naprijed! MI ODLUCUJEMO

mitar
Gost
mitar

Bravo Medenica, samo tako nastavi

Miso11
Gost
Miso11

Ovo je prava stvar. Program SD je zaista odlican

Sanja
Gost
Sanja

Bravo Medenica! Bravo SD!

Ljubinka
Gost
Ljubinka

Medenica je jedan vrijedni mladi covjek. Sve pohvale za njegov rad

Ekolog
Gost
Ekolog

Uzmite i zastitite Taru od devastacije, vjerujem u SD!

Alkon
Gost
Alkon

Podržavam zelenu politiku SD-a, jer znam da to nijesu riječi već stojite dobro na djelima, imali ste dosta takvih akcija i samo nastavite!

Mayan
Gost
Mayan

Slažem se, ako nešto trebamo sačuvati to je priroda, od toga živimo jel – od turizma. Nadam se da će SD osuditi devastaciju Tare!

Gorann
Gost
Gorann

Krajnje je vrijeme da se pozabavimo prirodom jer ako čega imamo u Crnoj Gori imamo blagodeti prirode koja je doduse narusena.. Trebaju nam partije koje imaju ljude koje vole Crnu Goru a SD i gospodin Medenica to jesu

Lula Mira
Gost
Lula Mira

U svijetu je ovo jedno od značajnijih pitanja i konačno da se neko posveti ovom pitanju u većoj mjeri

Dragan
Gost
Dragan

Zalaganje za stabilne fondove za finansiranje zivotne sredine kao i subvencije su predobri. SD nastupa sa odlicnim prijedlozima
A Medenica je kadar da kroz agenciju koju zastupa to i realizuje.

Kosta9
Gost
Kosta9

Veliko bravo za Medenicu, za Agenciju i za SD sto ima u svojim redovima ovako mlade, pametne i ozbiljne ljude

Nensi
Gost
Nensi

Zagađivači voda, zemljišta i vazduha treba da primjenjuju ekološki prihvatljivu i dostupnu tehnologiju, mislim da je to neophodno obzirom da su klimatske promjene i sve vece zagadjivanje zivotne sredine jedan od glavnih problema i izazova na globalnom nivou. Mislim da Medenica odlicno obaljvlja svoj posao i da je iznio dobra prijedlog . Konacno i glas zivotnu sredinu. U korak sa… Više »

Malina
Gost
Malina

Svidja mi se sto se u SD-u bave stvarima koje su od znacaaja za cijelo drustvo i sto izlaze sa konketnim predlozima. Svaka cast

Kokos
Gost
Kokos

Sve bolji i bolji program SD-a. Bravo

Biologija
Gost
Biologija

Sve pohvale za kadar SD, za sjajan trud i rad

SamoNaprijed
Gost
SamoNaprijed

Ovaj mladi covjek je na izvanredan nacin vodio Agenciju za zastitu zivotne sredine i za mene su pitanja ekologije i zastite zivotne sredine od veoma vaznog znacaja. SD zaista prijatno iznenadjuje svojim programom.

Da ja.
Gost
Da ja.

Šuplja priča. 30 g svi samo pričate a stanje sve gore i gore. Manite se ćorava posla.

Asdfg
Gost
Asdfg

Izjasnite se po pitanju mikrohidroelektrana. To je aktuelno. Vi mladi sigurno pratite situaciju oko Tare.

Asdfg
Gost
Asdfg

Da li ovi minusi znače da SD misli da je sve oko mikrohidroelektrana regularno? Uvjereni su da tu nema nikakvog zagađenja? Tužno, jer sam mislio da je SD ozbiljan pretendent da rješava važna pitanja. Još imate priliku da me uvjerite.

Pejo
Gost
Pejo

Ovaj pokrenuo kampanju za produzenje mandata. Evo do sad ne znasmo ni da je direktor Agencije, a kamo li da je šta uradio. Tipični SD uhljeb.

Send this to a friend