Politika

Medojević: Demokratija još nije pobjedila

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je saopštio da je opozicija na jučerašnjim parlamentranim izborima u Crnoj Gori osvojila većinu ali da demokratija još nije pobjedila. On smatra da su sad na potezu političke elite koje su dobile glasove naroda i koje moraju da brzo i efikasno odrade “posao demontaže totalitarnog sistema i polože zdrave temelje za konsolidaciju demokratije”.

“Koalicija Za budućnost Crne Gor kao stožer pobjede ima i najveću, rekao bih istorijsku odgovornost za ispunjenje očekivanja naroda. Za konsolidaciju demokratije potrebne su radikalne političke reforme koje će spriječiti neprijatelje demokratije da se pritaje, inflitriraju u novi poredak i opet preuzmu vlast. Zato je za te bolne, ali neophodne reforme potrebna šira politicka i društvena podrška. To je naš prvi zadatak. Odmah treba pozvati predstavnike Bošnjačke stranke i albanskih stranaka na konsultacije i ponuditi ima učešće u novoj demokratskoj većini”, ocijenio je Medojević.

On kaže da prvi zadatak treba da bude zabranjivanje rada DPS-u kao političkog krila mafije, nacionalizovanje imovine i zamrzavanje imovine svih državnih funkcionera i funkcionera DPS-a od 1990-tih do danas.

“Oduzeti im pasoše i zabraniti izlazak iz zemlje. Odmah rasformirati SAJ i Specijalni policijski tim Zorana Lazovića i suspendovati sve policajce i njihove starješine koji su masovno kršili ljudska prava. Za sprovođenje procesa lustracije i rasformiranje zloglasne tajne političke policije ANB i otvaranje dosijea ANB, kao i sprovođenje nužnih reformi izbornog zakonodavstva potrebna nam je šira politička podrška”, istakao je on.

Prema njegovim riječima nema revanšizma, ali nema ni milosti ni trulih kompromisa i dilova.

“Ovaj narod poslije 30 godina zaslužuje pravdu. Zato je važno da imamo većinu u parlamentu od 41 poslanika. Vlada koja će se formirati treba biti sastavljena od provjernih, dokazanih, beskompromisnih stručnjaka i ljudi sa relevatnim političkim iskustvom. Naravno da treba da budemo otvoreni i za nestranačke stručnjake koji su se dokazali u složenim procesima reformi u Crnoj Gori i u inostranstvu koji su spremni da svoje znanje o reformama stave u funkciju oporavka naše Crne Gore”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maximus
Gost
Maximus

Becic i Dritan,za expertsku vladu,a ova pojava za provjerene relevantne cinioce u nejednacini.Svakako misli da je on taj,pa ako jos ko uleti sa njim “velike stete”,treba i sjever razvijat.Vaaamooos Mojkovac!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko je lud da tebe iđe stavi u vlast?

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

ЛСЦГ, СДП, ПЗП, ДФ.
Ако те и ови испале за толико жељену титулу министра, је ли на реду ДПС као опција за тебе Медо?

1918.
Gost
1918.

Davno ga je DF usisao, samo je pitanje vremena kada će ga odbaciti kao strano tijelo. Kao što će i Abazovića i Bečića. Crna Goro srećan ti 27. ili koji već region!

Eki
Gost
Eki

Cuti,sjedi tu i pokrij se usima,da nije bilo amfilohija da zavede slijepo-vjerujuci narod i ovog krivokapica,ni trecinu glasova ne bi dobili.

Baraka
Gost
Baraka

Tako je Medojevicu, kada tebe nisu strpali u zatvor zbog pranja para i kriminala onda ti ganjaj njih…

Velimir
Gost
Velimir

Bas demokratski od ovoga vjecitoga gubitnika!
Stidi se Nebojsa!

ppop
Gost
ppop

Evo ti ga na, pocelo sa demokratijom, pa odma u fasizam.

LAUDA
Gost
LAUDA

Ajde ti Medo polako u penziju i ostavi tu rabotu mladim ljudima

Mina
Gost
Mina

Najveca greska Zdravka Krivokapica je sto nije iskljucio Medojevica iz koalicije koju predvodi,jer,a vrijeme ce pokazati ,da ce on uraditi sve da razbije jedinstvo opozicije.Takodje,on je covjek koji ne zna za istinu i koji se bafi najprljavijim blacenjem ljudi.Prosto receno,velika stetocina za zdravu i demokratsku politiku.

Hurem
Gost
Hurem

Ako si ti temelj onda ste ga ugasili,temelji su truli

Crni panter
Gost
Crni panter

Vec pocelo sa carkama? Bas da vidim kako ce sastaviti tu ekspertsku vladu sa provjerrnim politickim figurama.Bice interesantno…

Dijana
Gost
Dijana

Ništa od pada DPS-a. Medo mu pomože.

Drac
Gost
Drac

Medo je naivan. Sacekaj da DIK proglasi pobjednika! U pitanju su 2 diametralno suprotne opcije. Opozicija jos nije sigurna u pobjedu te zovu Bosnjake I Albanci da I’m se pridruze. Bit ce tu jos tarapane. Medo, ohladi glavu u Moracu, da ne podjes u Spuz na duze vrijeme.

marius
Gost
marius

Ako se s vama u kolo ufate, ili da budem precizniji, ako obmanete muslimane i albance, vi koji negirate genocid, vi koji ne priznajete Kosovo, onda slobodno mogu rec da je ovi svijet otisa u 3 LPM.

Čegović
Gost
Čegović

Medojeviću… pomoglo je što nisi pričao previše prije izbora, najbolje nastavi tako.

Postar
Gost
Postar

Ako ovoga opozicija bude slusala nece daleko dogurati

Krle
Gost
Krle

Dobro demokrato,da nisi požurio.Nemoj da prijetiš na taj način da ne dobiješ događanje naroda.Imaš samo mandat više i ko zna na koju stranu može poći.

alo
Gost
alo

Ovo je jedna od najvecih stetocina u DF-u, ako iko zamuti on ce. Kandidati su jos Radunovic, Djukanovic i Mandic

Danilo I
Gost
Danilo I

Za konsolidaciju demokratije je potrebno zabranit partiju!? Treba otpustat i progonit ljude!? Ovaj je prsa brzo.

Titeks
Gost
Titeks

E sad sam siguran da nikad necete formirat potrebnu vecinu

Lisboa
Gost
Lisboa

Upravo se slažem

Send this to a friend