Politika

Medojević: DPS i Vijesti vojnici duboke države, Crna Gora je kolonija

Nebojša Medojević

Ako je tačna informacija da je postojala bezbjednosna procjena Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB i policije da je na Cetinju moglo doći do oružanog sukoba (u šta ja ne vjerujem) prilikom ustoličenja Mitropolita Joanikija, onda je postupanje policije i MUP-a u danima prije događaja bilo neprofesionalno i nosioci rukovodećih funkcija u sektoru bezbjednosti treba da budu smijenjeni, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Naime, ako je ANB napravio bezbjednosnu procjenu na osnovu obavještajnih podataka o namjerama DPS-a kao organizatora skupa da upotrijebi vatreno oružje prema službenicima policije, onda je u okviru te procjene ANB morao identifikovati organizatore, finansijere, izvršioce, pomagače, kao i hijerarhijske pozicije konkretnih ličnosti zaduženih za izvođenje terorističkih akcija”, navodi Medojević.

ANB je, ističe, morao da locira logističke punktove za naoružavanje, obuku i opremanje pojedinaca, sisteme komunikacija, maršrute kretanja, punktove okupljanja, mete djelovanja, planove za sakrivanje izvršioca terorističkih akcija, opstrukcije kretanja i dejstva policijskih snaga, uništavanja dokaza i druge konkretne aktivnosti terorističke grupe.

“Ukoliko je ANB u svojoj procjeni utvrdila da postoji opasnost i rizik od oružanih dejstava protiv policije, bila je obavezna da nadležno tužilaštvo odmah obavjesti o tim saznanjima kako bi se zabranilo svako okupljanje građana na Cetinju, zbog opasnosti od terorističkih akcija, i dostavi operativna saznanja policiji i tužilaštvu radi preventivnih akcija prema organizatorima i članovima terorističke organizacije koja planira oružane napade”, navodi Medojević.

A zatim je dodao.

“Ako je MUP imao zvaničnu procjenu ANB-a da će organizator tj. DPS izvesti terorističku akciju na Cetinju 5.9. onda je Ministar morao zabraniti svako okupljanje na Cetinju, a policija je morala pohapsiti lica koja je ANB u svojoj procjeni bezbjednosti identifikovala kao organizatore, finansijere i izvršioce terorističkih akcija”, ističe Medojević.

On pita zašto je MUP propustio da djeluje u pravcu eliminisanja rizika po život i službenika policije, ali i građana Cetinja.

“Zašto MUP nije u petak 3.9. obavjestio javnost o opasnostima od terorističkih akcija i uveo policijski čas na Cetinju do prestanka opasnosti od terorizma? Zašto je MUP dozvolio održavanje više neprijavljenih i nelegalnih skupova DPS-a? Zašto je MUP krio od javnosti saznanja ANB-a o opasnostima od terorističkih akcija na Cetinju 5.9”, pitao je Medojević.

On takođe pita zašto ministar unutrašnjih poslova nije, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenima, pokrenuo proceduru za zabranu rada DPS-a kao političke organizacije koja je pripremala oružanu pobunu i terorističke akcije 5.septembra,

“Ponašanje MUP-a i Vlade Crne Gore ukazuje na postojanje zavjere sa DPS-om u cilju  sprečavanja Crkve da obavi ustoličenje Mitropolita radi ostvarenja političkih ciljeva i interesa DPS-a i vlasnika Vijesti i njima bliskih partija i struktura vojnika globalne duboke države”, kazao je Medojević

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je priznanje ministra da je imao zvanične procjene ANB-a o opasnostima od terorizma, a da nije prstom mrdnuo da o tome obavjesti javnost ili da preventivnim djelovanjem eliminiše rizike, zabrani okupljanje, uvede policijski čas i pohapsi aktere terorističke zavjere.

“Naravno, istina je sasvim drugačija. DPS i vlasnici Vijesti su imali zajednički plan da isceniraju vještacku krizu na Cetinju, naprave lažne bezbjednosne procjene i onemoguće ustoličenje Mitropolita na Cetinju.  Zbog izdaje ključnih ljudi na čelu bezbjednosnog sektora, Đukanoviću je garantovano da ustoličenje neće biti i samo je trebalo postaviti scenografiju za objavljivanje “pobjede”, tvrdi Medojević.

On dalje tvrdi da bi Đukanović proglasio “pobjedu” i izjavio da SPC više nema šta da traži na Cetinju i presložio da Cetinjski manastir postane kulturno-istorijski spomenik.

“Veljović bi rekao da je “patriotska policija” prešla na stranu “naroda”. DPS bi onda pozvao na “dijalog”, Milovi plaćeni lobisti bi podržali internacionalizaciju “krize” u CG, Vlada bi se pokazala kao nesposobna da vrši vlast na čitavoj teritoriji Crne Gore, Patrijarh SPC bi bio ponižen… Preko Predsjednika Skupštine bi počeo “dijalog” o formiranju Vlade nacionalnog spasa. DPS bi se vratio u Vladu. Dogovorili bi se vanredni predsjednički i parlamentarni izbori 2022. Milo bi obećao da napušta politiku, a bio bi mu zakonski garantovan doživotni imunitet od krivičnog progona”, navodi Medojević.

Međutim, on ima i teoriju zašto do toga nije došlo.

“Ali ove velike planove Mila i Vijesti razbio je u paramparčad jedan čovjek – Patrijarh Porfirije, koji nije htio da odustane od ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju po cijenu zivota. I sve maske su pale. Svi su pokazali svoje pravo lice. DPS i koncern Viiesti imaju istog vlasnika – globalnu duboku državu. Milo i Miško Perović imaju iste gazde i iste neprijatelje”, ističe Medojević.

On dalje tvrdi da ova Vlada nije Vlada građana i države Crne Gore, već globalne duboke države.

“Zato im smeta DF. Zato im smeta istinsko pomirenje Crnogoraca i Srba. Zato se plaše suštinske tranzicije i reformi.
Zato se ide na tajne večere kod Katnića, zato se tajno sastaju sa Roćenom i Milom”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djomaa
Gost
Djomaa

da oće ovaj ćutat..

Comita
Gost
Comita

Zao mi je Meda. Pregorio je ko opusak

PG CG
Gost
PG CG

Ahahaha, ili se sprda ili je pukao totalno. Nema treće opcije. Ovaj onda Crnu Goru ne poznaje uopšte.

Tako je
Gost
Tako je

Prošlost je ovaj Medijevic. Daleka

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko pokvarena ploča?
Što se desi sa ovim čoekom?

Medenjak
Gost
Medenjak

To medo

Almanah
Gost
Almanah

Medojevic je Milomir Maric crnogorske politike.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Medo jesi li bio u mojkovac juce i danas

Sasa
Gost
Sasa

Napravi svima uslugu ,makni se vise sa portala.zahvaljujemo.

Cgcgcgcg
Gost
Cgcgcgcg

A sto se ti śekiraš za Srpsku crkvu kada si krstio đecu u CPC

mdn
Gost
mdn

ne sjekira se za srpsku no za nas. citaj sta pise. pomirenje naroda i vladavina prava. a crkve brate ka crkve,na kraju svi sviga boga imamo. eo ja se danas molim bogu kladionica ,da se nesto dobine 🤣🤣🤣🤣🤣

Sanjin
Gost
Sanjin

Ti si kao vodenični točak stalno nešto priča, a ništa pametno ne kaze.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Je li ovaj čovjek normalan, na osnovu procjena da hapsi? Očigledno traži razlog da uhapsi Mila, htio bi mjesto Abazovića.

Sasa
Gost
Sasa

Medo bivši političar.

Goca
Gost
Goca

Jel pitao ko Meda da piše za treće oko

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Medo, mislim da si više pročitao knjiga o Bezbednosnom sektoru nego na Elektro tehničkom fakultetu, svaku metodu djelovanja, svaki operativni naziv, kriminalistički detalj izvučen iz tih udžbenika.

Jovo
Gost
Jovo

Spilberg je za Meda bebica.

fox
Gost
fox

Pravo u metu!

Send this to a friend