Politika

Medojević: Međunarodni faktor sve više razumije DF

Nebojša Medojević/ Foto: Screenprint RTCG

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević pozvao je Evropsku uniju, te ambasade SAD-a i Velike Britanije, da objasne, kako je kazao, premijeru Zdravku Krivokapiću i kolegama iz Demokratske Crne Gore da ih ne podržava dvije trećine poslanika vladajuće većine, te da je postojeće stanje neodrživo. To je, kako je kazao, u ovom trenutku jedini način prevazilaženja krize. Demokratski front je, kaže, i dalje za dogovor, baziran na rezultatima izbora 30. avgusta. U suprotnom, jedino rješenje su izbori. Medojević napominje i da međunarodni faktor ima sve više razumijevanja za poziciju DF-a.

Avgust je počeo i vrijeme odmora, a kriza vlasti ostala na čekanju. Da li će uopšte doći do njenog prevazilaženja pitanje je na koje, makar u ovom trenutku, nema odgovora.

Dijalog unutar vladajuće većine nije dao rezultate, a da li će uopšte biti nastavljen, teško je procijeniti. Dijalog saopštenjima ne obećava, a u DF-u kažu da su bili spremni za dogovor, ali da je druga strana pokazala isključivost i ucjene.

“U ovom trenutku ja mislim da je jedini ko može da utiče na Krivokapića i na Bečića međunarodna zajednica. I ja mislim da i EU i Ambasada SAD-a, Velike Britanije, koje na njih imaju opredjeljujući uticaj, u ovom tremnutku možda bi trebalo da objasne kolegama Demokratama i Krivokapiću da dvije trećine vladajuće većine njih ne podržava i da to ni u jednoj demokratskoj zemlji ne može biti održivo rješenje”, kazao je Medojević.

Istovremeno, kaže, ni oni ne sjede skrštenih ruku.

“Mi sad imamo neke međunarodne aktivnosti, vrlo intenzivne, pokušavamo da objasnimo onim centrima moći koji utiču na Demokrate i na Krivokapića da se DF ipak zalaže za demokratsko rješenje u interesu naroda i Crne Gore i spremni smo za svaki dogovor koji nije na štetu naroda i građana Crne Gore. I u ovom trenutku mogu da kažem da imamo sve veće razumijevanje međunarodnog faktora za poziciju DF-a”, dodao je Medojević.

Koji je, kaže, i dalje za dogovor, ali onaj baziran na rezultatima izbora 30. Avgusta.

“Mi ne tražimo ništa više od onoga što su nam građani Crne Gore dali i sprenni smo da idemo na širi dogovor – da prihvatimo i predstavnike autentičnih manjina, da dogovorimo s nekim manjim strankama kao što je URA”, navodi Medojević.

Ukoliko dogovor ipak izostane, jedina opcija su izbori, kaže. A Demokratama iz DF-a poručuju.

“Umjesto njihove prijetnje – srušite Vladu ako smijete, mi odgovaramo demokratski – ajmo na izbore ako smijete”, kaže Medojević.

Važan momenat je, napominje, i informacija da premijer Zdravko Krivokapić 28. avgusta osniva partiju. A onda će biti, kaže, još jasnije, da aktuelna Vlada nije ekspertska, već politička.

“Tu će stvari biti još komplikovanije za one koji zastupaju status kvo, mislim na Krivokapića, Demokrate i URU i onda će biti očigledno bliži ovaj scenario, da pravimo novu Vladu u okviru iste većine. Ako ne da idemo na izbore”, kazao je Medojević.

Šta o aktuelnoj političkoj krizi i mogućnostima njenog prevazilaženja misle u Demokratskoj Crnoj Gori, danas nijesmo uspjeli da saznamo, jer nijesu odgovarali na naše pozive i poruke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valter
Gost
Valter

E za koga ovaj radi…

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Gospodine medo ti si pravi pljevljak.

E moj dobri
Gost
E moj dobri

Objasnite vi medjunarodnoj zajednici da zelite da mjenjate kompletan kurs spoljne politike Cg, da je vratite u rikverc na onu raskrsnicu na kojoj smo bili prije 15 godina i onda tu da skrenemo lijevo put Srbije i istoka, e zbog tog vaseg nauma nikada necete biti na vlasti a nesretni Srbi koji vas podrzavaju bice vjecita opozicija i gradjani drugog… Više »

Rumija
Gost
Rumija

E super. Najzad medjunarodna faktor razumije DF. Molim vas koji je to faktor? DF ne razumjemo ni mi ovde a ne tamo neki nebitni, imaginarni medjunarodni FAKTOR😁😁😁

aca palikuća
Gost
aca palikuća

To kako te razumiju mali si da ro razumiješ

Miki
Gost
Miki

Evo cirkusanta 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Pročitani ste vi davno legendice srbska

Commentator
Gost
Commentator

A kako vas ne razumiju. Toliko vas razumiju da će sad da vas razbiju.

Djurišić
Gost
Djurišić

Medo,onaj koji zna.

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

E kako vas razumiju vidjecete ako na sledecim ako Bog da vanrednim izborima ne predjete ni cenzus

Atos
Gost
Atos

Da sve vas više razumiju, tu ste već samo 30g, možda vas za jedno 70g i potpuno shvate

Istina
Gost
Istina

U redu je, misli na Srbiju.

Pobro
Gost
Pobro

Ma vi sami sebe ne razumijete a kamoli da vas drugi razumiju.Medo śjedi 1 sa postoljem

Gost9376
Gost
Gost9376

naravno da vas razumiju. dugo su vas opservirali i nikako im nije bilo jasno kako ljudska bica mogu dolaziti u takav stadijum.
napokon su uspjeli da vas dijagnostifikuju

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Razumije razumije,još malo opservacije i dijagnoza je tu.

Send this to a friend