Politika

Medojević: Podnosim ostavku na poslaničku funkciju, volim Crnu Goru ali porodicu volim više

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokrata za promjene Nebojša Medojević podnijeće ostavku na poslaničku funkciju nakon rasprave o budžetu.

“Kao sto sam i rekao vise puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završteka rasprave o budžetu gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP”, objavio je Medojević na Facebook-u.

Kako je dodao, rasprava o budžetu će pokazati da su njegove  ocjene o Vladi kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjeu ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna Vijesti i formirala ovu Vladu.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u oarlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i nasu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Krivokapić  i u ekspozeu jasno porucčo da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot”, poručuje Medojević.

Dosaje da jasan stav ove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” je za mene apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je, kako kaže, iza scene napravljen sramotni dil sa Đukanovićemo amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda i da Vlada Krivokapića  i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

“Za mene on nikad nece biti “Uvženi predjednik države” nego najveći lopov i zločinac u istoriji Crne Gore i njegovo amnestiranje od odgovornosti je znak slabosti i kukavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade. U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideoloske i političke  razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posljedice pogrešne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontažu totalitarnog režima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu iznijećuvi moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to”, istakao je on.

Kaže da ne  želi da bude dio parlamentarne većine koja će sahraniti i posljednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

“Glasao sam za Vladu iza koje stoji Milo Đukanović i Sorošoidi, i to je prevelika žrtva sa moje strane. Ja drzžm svoju riječ. Vrijeme koje dolazi pokazaće kolimo sam bio u pravu. Cijenu zabluda platiće narod i to oni najsiromašniji. Crna Gora će postati zemlja trajne korupcije i trajnog siromaštva. Latinska Amerika Evrope. Ali kao što mi je prije više od 25 godina rekao češki reformator Vaclav Klaus : “ Svaki narod bira svoj model tranzicije i reformi, prema svom kulturnom modelu i sistemu vrijednosti”. Ta poruka mi odzvanja u ušima od kako sam glasao za ovu antireformsku Vladu.  Uostalom, demokratija, sloboda , tržisna ekonomija i vladavina prava nije obavezan ishod. To je stvar sopstvenog izbora, zrelosti nacije i njene politicke i drustvene elite. To treba zasluziti i za takvo drustvo se mora izboriti. Naš narod na to jos nije spreman. I to je to”, piše Medojević.

Napominje da se bori 30 godina za demokratsku tranziciju i za dobro svog naroda i države.

“Nikad se nijesam krio niti ćutao. Vazda protiv većine i vazda za manjine. Takav mi je karakter. Ne trpim NEPRAVDU!!! Crna Gora je sinoć napravila pun krug. Od oktobra 1988 gdje sam organizovao štrajk u Studentskom domu protiv Vlade i policije, do sinoćnjeg glasanja za Vladu. Naš narod nije za demokratiju, slobodu i vladavinu prava. To je izgleda prevelik teret za našeg čovjeka. Hiljadu puta sam u ovih 32 godine pokazao koliko volim Crnu Goru i koliko sam spreman da se žtvujem za dobro naroda i države. Hapšen, progonien, optuživan, satanizovan, suđen, trovan, udaran… Volim i dalje Crnu Goru. Ali svoju porodicu volim više”, poručio je Medojević.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hix
Gost
Hix

Nisi mudar, nisi stabilan, puno i bespotrebno pricas,prevrtljiv si. Ne moze covjek da kaze da nisi imao dobrih stvari, ali si samog sebe iskompromitovao.

Marta
Gost
Marta

Minus zbog “dobrih stvari”

Dobrila
Gost
Dobrila

E ajde srecan ti put,ne mozes se vise slusati i gledati

Milo za drago
Gost
Milo za drago

Naljutio se Medo ima i pravo.dzabe je radio 30 godina i stavljao glavu u torbu.ne dobi nikakvo priznanje i funkciju.

Zoka
Gost
Zoka

Jednostavno penzija ili dosije ide u javnost šta si i ko si gosp. Medojević.

POJK
Gost
POJK

Medojevicu i prije su najviše za Crnu Goru dali oni kojih više nije bilo. Oni su plaćali životom, a danas u demokratiji se plaća kao što si ti platio. Izuzetno si prirodno inteligenta osoba i iskrena ali takvima fali mudrost, jer trče uvijek “ispred rude” što je i odlika bistrijih od drugih. Njihovo se vidi tek za 10 tak godina… Više »

POJK
Gost
POJK

Ne znam samo kako možete ti i Knežević izjednačavati partizane i četnike i njihove borbe, iako smatram da treba da Crna Gora bude država svih njenih građana i koja će slijediti antifašističku i slobodarsku ideju uz uvažavanje svih naroda i narodnosti.

Nacertanije
Gost
Nacertanije

On se izjašnjava kao Crnogorac, a ne Srbin kao prethodna dvojica. I nem sudsku presudu, samo je pod istragom tužilaštva zbog pranja ruskih para. Nekada se samoreklamirao kao „stručnjak“ za privatizacije. Još uvek se nijedna uspešna privatizacija ne vezuje za njegovo ime. Danas se proglasio za „eksperta“ za bezbednost! Da mu je Zdravko ponudio da bude ministar zdravlja niko ne… Više »

Tako je
Gost
Tako je

Znate li zasto Medojevic zagovara zabranu DPSa i njihivu totalnu detronizaciju, zato sto je svijestan i kada DPS dozivi politicku katarzu, kada se prolufra i dodje do mjere postenih i korektnih politicara, recimo sa potencijalnom snagom od 10%, u toj varijanti DPS ce biti dio nove vlasti, mozda i samo da daa manjinsku podrsku , tako da DFovci koje ocekuje… Više »

Jelena
Gost
Jelena

Medo jos samo da shvati da je on trenutno “na vlasti” i da treba da pomogne novoj Vladi da sastavi budzet. Medo ti ces biti jedini poslanik koji daje ostavku kad je najzad osvojio vlast. Nesto tu ne stima, but who cares now.

Kavajo
Gost
Kavajo

Medo dadose li ti to penziju da nebi rusio vladu a ?

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Taman, da počinemo

Shanana
Gost
Shanana

Pa tebe nagrdise ovi sorošoidi! Nisu ti dali da budes ministar a sad te biće ćeraju i iz skupštine 😱

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

E za DPS si u pravu da su pokrali Crnu Goru, al si ti izdajnik Crne Gore. Sto si glasa za vladu za koju kazes da je Milova vlada i da su napravili dil. Treba si ja cojek onda stat iza toga sto si reka i ne podrzat vladu i ponovo na izbore. Al ne, jer si ti napravio dil… Više »

U prolazu
Gost
U prolazu

Nebojsa kuca ti daje da svakog mozes pogledati.u.oci .Borio si se godina kako treba ali.znas onu nashu staru za ideale ginu.budale .

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

To jedino i mozes jer svojih glasaca nemas i dosta si usa u istoriju kao izdajnik Crne Gore.

Djoko
Gost
Djoko

Izdajnici, patriote, partizani, četnici, bjelaši, zelenaši, klubaši, pravaši, … znaš li išta više od toga i ti i mnogi drugi?

Schumi
Gost
Schumi

Pametno, dosadio si i bogu i narodu !!!!

lludak
Gost
lludak

medo za dosta stvari si bio u pravu i hrabro saopstavao neke stvari ali sticem utyisak da te postave na mjesto premijera ponovo bi ti se krivalo a jesuli te preveslali jesu

Nađa
Gost
Nađa

Nemoj Medice, molim teeeeeee…😢😢😢😢😢😢

Oliver
Gost
Oliver

Ne pokazujes ti nista, nego su oni pokazali da ih je sramota od tebe.
Izblamirao si se druze za sve pare.

Rozaj
Gost
Rozaj

Ja ne razumijem ovog medojevica, za koga je on i protiv koga je on.?!

Najozbiljnije
Gost
Najozbiljnije

Meda, kao neviđenog eksperta te struke, treba postavit za zvaničnog čestitaoca gubitnicima izbora širom svijeta.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Znaci medo pogledaj na youtube prenos skupstine ova dva dana, ti sigurno imas veliki televizor, i moj je dosta velik i kad se dignes iz ove klupe ladno dvije trecine ekrana zauzimas….sto bi mi titogradjani rekli: Eto si dosha ka Mashan Backovivic…

Jelena
Gost
Jelena

Crni Medo i kad pobjedjujes nijesi medju pobjednicima, nego vazda porazen. Unisti te mrznja prema Djukanovicu!

Tggss
Gost
Tggss

Jelena. Ovako će i Abazovića uništiti mržnja prema Đukanoviću.Već puca kao Medo i to na drugom prisustvu sjednici , pošto prethodne 4 godine nije ni ulazio.

Neno
Gost
Neno

A prihvati da si nebitan, povuci se iz politike spasavaj sebe i familiju. Raduckaj nesto drugo, svaki dan samo tvoji iskazi, predosadi, ko pokvarena ploca sve jedno te isto. .

Emanon
Gost
Emanon

Na nasu veliku zalost u pravu je makar u jednom. Nas predsjednik bice upamcen u istoriji kao osnivac ‘nezavisne i moderne Crne Gore’ i njen unistitelj – radi sopstvenog dzepa.

Jednakost
Gost
Jednakost

Glasao si ZA -snosis kompletnu odgovornost!!!

Fendi
Gost
Fendi

Nije, glasao je protiv Dps-a

Nikac
Gost
Nikac

Medojeviću, od kako si bio u politiku bio si niko i ništa.

Drago1
Gost
Drago1

Pa bolje. Jer te niko više ne voli. A i zbog svoga zdravlja Medo jer se toliko uzbuđuješ kad pričaš da se znojiš i faca ti se izobliči. Počini i obrni se pud te đece

Mario
Gost
Mario

Mozda ces se “na vrijeme osvijestiti”Medo ti barem cijenis porodicu i Crnu Goru to sto si se upleo u lose drustvo DF to je tvoja greska no nikad nije kasno i ne radi po svaku cijenu kao Konatar u “sprzenoj zemlji”kako on rece,neka se Konatar zapita “sto je kod njega sprzeno”i zasto mu ljepsa polovina trazi “nesprzene”.

Maxim.
Gost
Maxim.

Nzm da li ovi što pišu svašta za Meda imaju toliku petlju da istrpe sve što je on istrpio. Moje je mišljenje da nijesu. Da li je u pravu, vjerovatno i nije uvjek. Ali neka ovi što ga kritikuju izadju iz rupe,kritikuju javno sve mane bilo kojeg političara a složicemo se ,nije lako biti opozicija od 90ih do danas.

nenad mne
Gost
nenad mne

Ma iz koje rupe da izađu kritičari, a iz koje rupe on priča? Tandara-mandara i glasa za vladu!? Shvatam da neće sa DPS-om, ali oni su predložili mandatara i sa njim su se dogovarali! Zašto ne predložiše nekog drugog? Spominje Soroša i duboku državu, a diže ruku i sprovodi svoju izbornu kampanju, jer je izdvojio svoj poslanički klub koji na… Više »

Tajfun
Gost
Tajfun

Medojevic:Od velikog Crnogorca
Do Srbina ravnogorca.
I peraca Ruskog novca.
Bice Medo sve sto treba.
Samo budzet da uveca.
A za svoju utopiju.
Kaze da je prava sreca……

Chuck_Norris
Gost
Chuck_Norris

Kako ga je zaboljelo sto nije bio na vrhu ili policije ili DB-a… Auhh..

Marina
Gost
Marina

Ne znam je li Milo lopov ali kakav god da je ne moze se mjeriti sa tobom koji si uspio i kao opozicionar da budes optuzen i procesuiran za PRANJE PARA.
Moze samo da se zamisli kakva bi lopusina bio da si bio na poziciji vlasti i to jos 30 god.

VrhLovćena
Gost
VrhLovćena

Medo – Milo

ibijo
Gost
ibijo

nacuo je da ce se cackati po dosijvima , ba da navrijeme magla !

Segio
Gost
Segio

Ti nisi loš retoričsr ali kad ju znao koga da napadaš, napadaš sve oko sebe, “izgubio si kompas” što nije čudi s obzirom na pritisak koji ste imali 20g.
Ali isto mislim, da ti treba pauza

Mila
Gost
Mila

Sa srecom, da te ne gledamo vise, idi u sramotnu istoriju.

Titograd
Gost
Titograd

Sad možeš sa Marinom svaki dan u Deltu.

Vrhovni
Gost
Vrhovni

Sram te bilo. Sto nijesi juce podnio ostavku. Dao si legitimitet.svetosavskoj kliki, cija je ideologija mracna i tamna proslost. Licemjeru i splacino.

LAUDA
Gost
LAUDA

A idi više ne vidio se..

Tref
Gost
Tref

Oli nedje po dubini da se instaliras?povedi i pipuna i onoga milacica sa sobom,pa ce skupstina bez vas iz df- liciti donekle na pravu skupstinu.

SlatkaMala🌺
Gost
SlatkaMala🌺

Uteče ovaj

Markoza
Gost
Markoza

E nista sad. Izglasa mandatara. Sad ti nista a ni prije rabota ne valja.

Eto tako
Gost
Eto tako

Hahaha ajde vise prijetis nam evo dva mjeseca ! Pa ces poslije kad prodje raspravu o budzetu ,sscekati do rebalansa budzeta.

Milić od bačve
Gost
Milić od bačve

Bravo Medo!

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Ne ide gospodin svojom voljom.

zoran
Gost
zoran

Sta du ti obecali kazi obrsza ti .a da ti to nemas

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Preuzmi ti odgovornost za glasanje gorih
od dps’a ! I ti i svi što uvedoste CG opet 90’te
A to kolko voliš Crnu Goru, istorija će ti pamtit.

Gvozdeni
Gost
Gvozdeni

Medo, 15 god.si bii u Odboru za bezbjednost, sada si imao i većinu u istom i NIŠTA.

Ано 2020
Gost
Ано 2020

У Швајцарској ако паркирате Порше испред дома, пореска полиција, имајући у ваше приходе, реагује без пријаве по службеној дужности. У Норвешкој су сви приходи јавни, доступни . Могу ли носиоци власти доказати своју имовину приходима? Потребна је само воља да се то објави, примања- имовина! Кажу нови мин. спољних послова не зна енглески..? Не знам. Па ни МилоЂ. не зна… Više »

Sova
Gost
Sova

Teško je prihvatiti da su te slagali. Razumijem. Kad bi vratili svaki cent, ne bi bilo dovoljno para za jedan mjesec plate i penzije. Naš problem nije koliko je ukradeno, već koliko je bačeno para. DPS je u stanju da bači 10 miliona, da bi pojedinac ukrao 100 hiljada.

Nixon
Gost
Nixon

Isti si Medo, zao ti fotelje.

Korona
Gost
Korona

Ti da das ostavku na fotelju hahahaha vala si me medjede nasmijao suvise ti volis pare koje dobijas bez napora prolajes malo i uzmes 2000 e najmanje svaki mjesec. Tako nam mazes oči 30 godina sa bulatovićem i Mandićem tako da tri lopova poput vas nema u nasu zemlju

Zoka
Gost
Zoka

Glumac je to klasični nije mu ovo prva ostavka 🙂

Jedna iz mase
Gost
Jedna iz mase

Nebojsa potpuno pogresna odluka….

Neko
Gost
Neko

Slava Bogu. Ne zatvaraj vrata za sobom.

Gordost
Gost
Gordost

Medo, unistavas me..

mala murtenica
Gost
mala murtenica

A sto ces sad radit mrco .. kojem klanu ces biti savjetnik .

Zoraa
Gost
Zoraa

Medo nisi smio.ovo da uradis ,borio si se sa mnogo jacim.igracima I izborio.kao LAV .Nebojsa prolece je blizu ti si potreban C.Gori I narod tebe voli sa tvojim.vrlinama I manama ,

Zoka
Gost
Zoka

Neka drzte me ostavka hahaha ne budite naivni cu medo da da ostavku e jeste smijesni

PG CG
Gost
PG CG

Pa gdje ide sad Medo? U istoriju? Ko Slavko Perović i neki drugi?

Jednakost
Gost
Jednakost

Ne uzimaj u usta Slavka. Zato sto smo izgubili moralni kompas smo tu gde jesmo. Proci ce godine dok ovo drustvo ne zasluzi ljude kao on da im drzavu vode

Blagosloveni br
Gost
Blagosloveni br

Medo. Neka ti je srecan put. Davno si trebao otici. Ti nisi za pravdu i demokratiju a jos manje volis Crnu Goru. Ti si covjek kome je samo novac svetinja. Kada je po tebi trebalo bio si liberal i da nenabrajam sve posle toga postao si veliki srbin i cetnik. U liberalima smo imali i problem sa tobom jer si… Više »

Jeca
Gost
Jeca

Medo ti si potreban u poslanickim redovima ,to nisi trebao da uradis borio si se sa mnogo jacim I izborio .Nismo navikli na tebe da pokleknes I ako znamo da imas puno razloga za to napred samo prolece size.

Zoka
Gost
Zoka

Medo sam sebi piše komentar hahah

Vucic
Gost
Vucic

Nemoj medo plakacu

Ано 2020
Gost
Ано 2020

У Швајцарској ако имате Порше испред куће, стана, пореска управа, имајући увид у ваша примања, реагује по службеној дужности, без пријаве било кога. У Норвешкој се јавно објаве приходи у претходној години. Може ли М.Ђукановић и камарила својим приходима оправдати имовину. На бази доприноса на л.д.упоредити примања и имовину и обелоданити. Ако је све чисто, велико поштовање! У супротном??? Кађу… Više »

Black
Gost
Black

Kako moze Medo nesto lijepo da bira narod koji onako ponizno stoji pred popovima (lopovima), koji vije danima zastavu zemlje u koju barem polovina njih nije krocila, koji ljeba nema da jede, ali svoju dusu dade za lazne idole u formi politickih lidera i “vladika”?! Ne moze to tako. Zato se njima i vlada ovako lako. Ne skupljaju se oni… Više »

Marina
Gost
Marina

Black
“Ne skupljaju se oni da slave svoju, vec tudju srecu, nesrecnici.”
Ovo si bas lijepo rekao!

White Hat
Gost
White Hat

Slozili se ili ne ako hocemo iskreno onda ima tu dosta dobrog i tacnog u ovom tekstu

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pametno,idi brate,mnogo pričaš,oćeš preko noći da promjeniš crnu goru koja prvi put u istoriji živi bez rata,ali za promjenu svijesti treba vremena,čovječe probudi se!Ođe se vodi realna politika a ne švajcarska?

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Ti ne ideš svojom voljom.

Kratko jasno
Gost
Kratko jasno

Idi i makse vise da te ne slusamo

Vaše ime
Gost
Vaše ime

pa-pa Medo, ne treba ti poslanička plata-napunio si se

Monako
Gost
Monako

Medo i ti do bio u vladu DPS pa nikom ništa!Sjecas li se? Ili si zaboravio kada si bio?!

Dioptrija
Gost
Dioptrija

Ajde sa srećom, dako počinemo više od tvojih objava, no je sad Bred Pipun provalio internet.

Zoka
Gost
Zoka

Ovaj samo mase ostavkom ka što je mahao sa raznim dijametralno suprotnim pravcima u politici to više ni familija ne uzima za ozbiljno 🙂

Ada
Gost
Ada

Dje bi juče

za po ure
Gost
za po ure

izgleda da je dobio nesto po dubini !

Nope
Gost
Nope

Medo ce na kraju ispasti jos i najposteniji. Cudne godine.

Send this to a friend