Politika

Medojević: Šverc cigareta veći nego u istom periodu lani, Abazović ćuti

Nebojša Medojević/ Foto: Screenprint RTCG

Prvih sedam mjeseci ove godine država je naplatila 26,5 miliona eura akciza za cigarete. U istom periodu prosle godine kada turista skoro da nije ni bilo, pa je potrošnja cigareta u julu bila značajno manja , drđava je naplatila 27,5 miliona eura, kazao je predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

Kako je naveo, šverc je bio ogroman i prošle godine i kretao se i do 70 odsto tržišta, a država je, prema njegovim procjenama, gubila između 50-60 miliona eura zbog nenaplaćene akcize i PDV.

Ono što zabrinjava, pojašnjava lider PzP-a, je da je udio crnog tržišta u prvih sedam mjeseci ove godine u porastu, što znači, “da i ova Vlada štiti i podržava šverc cigareta i pljačku drzavnog budžeta”.

“Manja naplata akciza na cigareta u prvih sedam mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, inače katastrofalne godine, nedvosmsileno ukazuje na povećani šverc i udio crnog tržišta. Očigledno da koordinator svih koordinatora svih službi bezbjednosti (Dritan Abazović), nema odgovor na moja pitanja. To može da znači da stvarno nema pojma odakle šverc i koje strukture stoje iza njega ili da i ova Vlada učestvuje u švercu i za to dobija odgovarajuću korupcionašku nadoknadu od švercera”, ocijenio je Medojević.

Kako je naglasio, javna propaganda da će ova Vlada da raskrsti sa švercom cigareta ne poklapa se sa brojevima.

“Stvarnost je drugačija i neko treba da odgovara za ovoliki štetu koja se nanosi građanima i budžetu države”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boban
Gost
Boban

Obori vladu pa poštedi i sebe i nas.

Brzak
Gost
Brzak

A šta radi policija,tužilaštvo ? Neko mora u zatvor ?

Čarls
Gost
Čarls

Pita me kćerka – za koga je ovaj ? Frojd bi možda znao odgovor.

zeleni
Gost
zeleni

dritko lukavi,a Medo?
pa Milojko?

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

To medo moZda te puste da budes deponent prve banke samo udri po njima

Send this to a friend