Politika

Medojević tvrdi: DF nudi iskreno i pošteno pomirenje po principu sva prava svima

Nebojša Medojević

Demokratski front nudi iskreno i pošteno pomirenje po principu “sva prava svima”, ali postoje političke snage koje predvode Milo Đukanović i vlasnici drugosrbijanskog tabloida Vesti koji žele da nastave sa diskriminacijom srpskog naroda i Crnogoraca koji poštuju svoju tradiciju i istoriju, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Politika izolacije, diskriminacije i asimilacije nije rešenje, niti je u skladu sa evropskim civilizacijskim vrijednostima. To je opasni put ka nestabilnosti i sukobima u Crnoj Gori. DF nudi istorijski dogovor o temeljnim vrijednostima na kojima treba da se gradi nova moderna Crna Gora – zajednička kuća za sve njene građane”, navodi Medojević.

Ističe da Đukanović i Miodrag Perović nijesu naučili lekciju iz litija i izbora prošle godine.

“Svako ko pokuša da iščupa pravoslavno-hrišćanske korijene iz Crne Gore je osuđen na poraz. Tu se ne radi o poslu, kreditu, socijalnoj pomoći. Ovdje se radi o gašenju nacionalnog, vjerskog, državotvornog i kulturnog identiteta jednog naroda koji je opstajao na ovim prostorima vjekovima. Isto su pokušavali svi okupatori. Uvijek su među Crnogorcima pronalazili one lakome, podvodljive i podmitljive koji su pristajali da im služe”, ističe Medojević.

Ali, naglašava, oni nijesu pravili istoriju Crne Gore.

“Pravili su je oni drugi. Ona većina što nije htjela da proda vjeru za večeru. Nije htjela da ljubi lance i čizme okupatora. Na tim drugima se stvarao mit o Crnogorcima koji su za obraz, slobodu, čast i dostojanstvo Crne Gore bili spremni da izgube glavu. Ta iskra tinja u svakom pravom Crnogorcu. Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara”, kazao je Medojević.

Tvrdi da je Vlada bez DF-a antidemokratska, nelegitimna, diskriminatorska, antievropska, anticivilizacijska.

“To je marionetska Vlada globalne duboke države. Nas Ustav Crne Gore obavezuje članom 2 da takvu Vladu ne možemo priznati kao legalnu i legitimnu”, ističe Medojević.

DF će, poručuje, braniti osnovne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora.

“Mi nudimo sva prava svima i dogovor, a oni hoće oktorisanu marionetsku Vladu sa DPS-om koja bi opasno podijelila Crnu Goru. Ne igrajte se sa državom, građanskim mirom, slobodom i demokratijom. Okanite se opasnih eksperimenata”, kazao je Medojević.

On dalje navodi da iza DF-a stoji najveći broj građana Crne Gore.

“Oni će znati da se izbore za svoju slobodu i svoja prava. Mirnim i demokratskim sredstvima. I u Skupštini i na ulici. To smo vam, valjda, dokazali. Nije mogao da nas zaustavi zločinački mafijaški režim Đukanovića i pored progona i tortura, lažnih optužnica i lažnih suđenja”, kazao je Medojević.

Poziva sve na dogovor o budućnosti Crne Gore.

“Ne igrajte se sa državom. DF je dio rešenja i iza nas stoji narod i birači. Na silu se ne može prekrajati izborna volja građana. To je opasno i neprihvatljivo”, poručuje Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rikoset
Gost
Rikoset

Jos kad bi vam neko vjerovao, cetnici !

Dule
Gost
Dule

Medo ,Krivokapic je bio nosilac tvoje liste ,kako to vi jadni naivni koji sve znate ,a neko vas prevari.Aoo pa nemojte kasti!

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Tu sad nydis sve sto imas samo da se docepas fotelje.

Izbori
Gost
Izbori

Pa Medo ti ih upravo ljubiš lance i okupatora.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Jedino iskreno je vaša ljubav prema Srpskim i Ruskim parama koje pritiču radi nastavljanja destabilizacije regiona. A sve ostale patriotske i legalističke priče su samo magla. Čim ste i malo prišli vlasti odmah ste se ugradili do maksimuma, a pravda je onakva kakvom je vi tumačite.

Milica
Gost
Milica

Medo i postenje ahahahahahahahahahahahahaa

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sva prava svima, ali fotelje samo radulovićima !

sale
Gost
sale

e kakava je ovo komedija od coveka hahhahahahha mnogo je zanimljiv tip hahahha

Kiko
Gost
Kiko

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

zoran
Gost
zoran

Vi i nesto posteno 3.14

Kriticar
Gost
Kriticar

Ovaj stvarno nije normalan,pa dokle ces da pricas nebuloze,gluposti i tvoje fantazije,izgubices i ovu saku tvojih glasaca koji su glasali za tebe.

Lscg
Gost
Lscg

Svaki dan tones sve dublje Medo.

Send this to a friend