Politika

Mihailo ukazao Medoks na loš položaj CPC

Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila je juče Crnogorsku pravoslavnu crkvu gdje je, kako je navela na Tviteru, čula o istoriji ove organizacije, o njihovoj zabrinutosti za budućnost i potrebi za dijalogom između različitih grupa u Crnoj Gori.

Dočekali su je mitropolit Mihailo i Stevo Vučnić.

“Interesovali su je problemi s kojima se susrijeću crnogorski vjernici u praktikovanju vjere”, saopšteno je iz CPC.

Mitropolit Mihailo ju je, kako navode, upoznao s istorijom Crnogorske pravoslavne crkve i njenim unutrašnjim ustrojstvom.

Osvrnuo se na geostratešku poziciju Crne Gore i na probleme s kojima se zbog toga susrijeće Crnogorska crkva kao temeljna duhovna crnogorska institucija.

“U dvadesetprvome vijeku raspeta i gonjena od Srpske crkve i aktuelne Vlade, kao u vrijeme gonjenja hrišćana. Posebno je objasnio ulogu Crnogorske crkve u crnogorskoj istoriji, kao institucije koja je utemeljila crnogorsku državu, apostrofirajući činjenicu da bez Crnogorske crkve nema ni crnogorske države”, navode u CPC-u.

Kako je istakao, to je razlog njenoga gonjenja i frontalnoga napada Srpske crkve na Crnogorsku, s ciljem lišenja Crne Gore njene duhovne okosnice, da bi  u konačnome Crna Gora bila lišena i državnosti u korist Srbije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Talijanka CT
Gost
Talijanka CT

Englezi,mutikase…

MitaHN
Gost
MitaHN

Epa neće moći, i naša HN i naša kotorska i naša tivatska i sve druge naše koje su stvorile CG traže svoj deo kolača od manastira i svega ostalog.
Nema davanja ono što je naše!!!!

Trece Oko
Gost
Trece Oko

Postojaće Crna Gora dok je Sunca i Grahovca ,,,,,tako će biti isa CPC , osvijestili su se Crnogorci pravda je spora ali dostižna .

levanat
Gost
levanat

Nema sreće dok se ove bitne ambasade ne uključe u rešavanju naših problema!

Tash
Gost
Tash

Ura na aparatima!

Top
Gost
Top

Bice CPC vraceno ono sto je nekad bilo njeno , pravda je dostizna.

Send this to a friend