Politika

Mejn nastavlja podršku izgradnji crnogorskog odbrambenog sistema

Nacionalna garda savezne države Mejn nastaviće podršku Crnoj Gori u daljoj izgradnji odbrambenog sistema, kazao je komandant Nacionalne garde, general major Daglas Farnem na sastanku sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i državnim sekretarom Ministarstva odbrane Slobodanom Filipovićem boravi u Augusti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Farnem je odao priznanje Vojsci Crne Gore na impresivnom napretku koji je, naglasio je, ostvarila za kratko vrijeme.

Dakić je istakao da je Crna Gora pri kraju integracione faze u Alijansi, te da je ispunjenje tog cilja rezultat zajedničkog rada i podrške Nacionalne garde Mejna Vojsci Crne Gore.

“Takođe, on je istakao značaj sveukupne saradnje Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, uz napomenu da Program državnog partnerstva Crne Gore i savezne države Mejn predstavlja najbolji dokaz uspješnosti koji je zasnovan, prije svega, na uzajamnom poštovanju”, navode u Ministarstvu.

Dvije delegacije diskutovale su i o budućim zajedničkim projektima, kao i o aktuelnim vježbama na kojima će učestvovati Nacionalna garda Mejna i VCG.

“Delegacija Vojske Crne Gore će narednih dana posjetiti 101. Vazduhoplovnu bazu i 240. Regionalni institut za obuku, gdje će se prezentovati mogućnosti i kapaciteti ovih jedinica”, najavili su iz Ministarstva.

Poslednjeg dana posjete, sekretar Filipović sastaće se sa guvernerkom savezne države Mejn Dženet Mils.

Posjeta predstavlja realizaciju jedne od aktivnosti u okviru Državnog partnerskog programa sa Nacionalnom gardom Mejna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Dvije grde zastave a da ne zaboravimo i albansku ne postoje.

USA-MNE friend.
Gost
USA-MNE friend.

Thank you America !!

Barum
Gost
Barum

Oce li bit kakve donacije u oruzju? Valjala bi nam dva black hawk helikoptera i koji oklopni transporter!

Send this to a friend