Politika

Meta sa Brajovićem: Albanija se iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore

Albanija se iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore, a svaki korak naprijed koji učini ohrabrenje je za Albaniju i doprinosi sveukupnoj političkoj stabilnosti regiona, kazao je predsjednik Albanije, Iljir Meta, tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem.

<<<Đukanović i Meta: Afirmišemo prava manjina, važan dijalog Beograda i Prištine<<<

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, sagovornici su ocijenili da su Crna Gora i Albanija dvije susjedne i prijateljske države koje nemaju otvorenih pitanja i treba kontinuirano da rade na obogaćivanju i snaženju saradnje u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu.

“Imajući u vidu zajedničko evropsko opredjeljenje, predsjednik Skupštine je potvrdio spremnost Crne Gore da Albaniji pruži podršku i prenese stečena iskustva iz procesa evropske integracije na isti način kao što je to Albanija činila tokom crnogorske integracije u NATO”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je naglašen i značaj razvoja parlamentarnih veza, jačanja partnerske saradnje u okviru NATO, kao i kontinuiranog unaprjeđenja položaja nacionalnih manjina, koje predstavljaju sponu saradnje između dvije zemlje.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Albanije Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Administrativnog i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore i članovi Grupe prijateljstva Luiđ Škrelja i Andrija Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tarik f
Gost
tarik f

Dugogodišnji stručnjak za sve naše petlje ima šta da kaže.Ima bezrezervnu podršku od braće.

Drezik
Gost
Drezik

Ne mogu da spavaju od ushicenja 😁

Ko o čemu...
Gost
Ko o čemu...

Boranija…

Send this to a friend