Politika

Mihailo: Amfilohije napao Crnu Goru i Crnogorstvo

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apeluje na javnost da se ne odaziva na litije i ne, kako je istakao, potpiruje oganj pod temelje sopstvene kuće.

“Zapanjen sam svojevrsnom izjavom priznanja mitropolita cetinjske filijale Beogradske patrijaršije koji veli da će vrijeme da pokaže, ukoliko vlasti nastave ovakvu politiku da ne brane Crnu Goru i Crnogorstvo, već svoju vlast i ono što su stekli. Tom rečenicom nedvosmisleno je priznao da je on lično napao Crnu Goru i Crnogorstvo, koje, bjelodano priznaje, vlasti brane od njega. Taj posao, koji nije dostojan jednoga svještenika zakletoga na Sveto pismo, radi za tuđi račun i interes, s namjerom da ubije bratsko u braći. Tako je i Kain napao i ubio Avelja i nije odgovarao za bratoubistvo, pa se nada da neće ni on odgovarati. Siguran sam da neće pred zemljanskim, ali oće pred nebeskim sudom, do kojega on i ne drži. Jer da je vjerujući držao bi se devete i desete božje zapovijesti da ne poželi ništa što je tuđe i ne svjedoči lažno na bližnjega svoga”, kazao je Mihailo.

Amfilohije je, dodaje mitropolit, upro da otme crkvenu imovinu i kulturnu baštinu i “svaki kamen koji svjedoči Crnu Goru i Crnogorce”.

“Svjedoči cijeloj javnosti neistinu da naša crkva nije bila autokefalna i da naše crkve nijesu naše. Prijeti da će ubuduće svaku litiju nadležnima prijavljivati on, kako bi policija hapsila njega, a ne sveštenike njegove crkve. Viđeli smo ga kako je Pilatovski oprao ruke od Joanikija, kojega je nedavno naznačio za krivca koji je organizovao litije u Nikšiću, i tako izbjegao da bude uhapšen. Tako se naknadno junačio i na Kosovu i u Krajini”, kazao je Mihailo.

On se osvrnuo i na tvrdnju Amfilohija da je hapšenje i saslušavanje sveštenika zločinački odnos policije prema narodu i Crnoj Gori.

“A nije zločinački odnos njegovih svještenika prema narodu i državi, kad uprkos zabrani javnoga okupljanja, kao mjere za zaštitu stanovništva od smrtnosne zaraze korona virusom, ti isti svještenici organizuju javna okupljanja”, ističe Mihailo.

Mitropolit Amfilohije, naglašava Mihailo, priziva na nasilje.

“Ko ovođe priziva anđele a ko đavole? I on i svi njegovi popovi javno prizivaju zlo u svakom obliku, samo da sruše ustavni poredak. Ne prezaju ni od očitoga organizovanoga širenja zaraze virusom kovid 19 samo da stanje u zemlji dovedu do haosa i turističku privredu do propasti. Apelujem na javnost da se ne odaziva na takozvane litije, i ne potpiruje oganj pod temelje sopstvene kuće. A na vlasti da tome zlu stanu na kraj, u protivnom neće vam narod i istorija oprostiti”, zaključio je mitropolit Mihailo.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BLACK ARROW
Gost
BLACK ARROW

„Oh, te Crnogorke, koliko su samo zla nanijele Rusiji… da bi se nabrojala sva njihova zla, treba napisati čitavu knjigu“, zapisao je čuveni ruski ministar finansija, grof Vite. Da li su Crnogorke bile zaista „proklete Jerine“, krivci za sve što nije vljalo na dvoru Nikolaja Drugog?
🤔🤔🤔🤔

Crnogorke su još tada bile SORAJA 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

BLACK ARROW
Gost
BLACK ARROW

Dopis Andriji Artukoviću 22. svibnja 1941 Na dan donošenja odredbe da Židovi moraju nositi žutu traku sa znakom, 22. svibnja 1941, Stepinac ponovo piše Artukoviću. Žali se na »sve strože i strože odredbe koje pogađaju jednako i krive i nedužne«. Podupire međutim načelnu potrebu za odredbama za zaštitu Države od nenarodnih i protunarodnih elemenata: »Razumije se samo po sebi da… Više »

Realista
Gost
Realista

Ajde ne mlati i ti pope isti si ko Risto samo zavadjate narod

LukaPg
Gost
LukaPg

A nemoj samo ti molim te

Emanon
Gost
Emanon

I pre sam komentarisao Vase izjave, navodeci vase reci. Vi prvi ne priznajete ni jednu drugu Pravoslavnu Crkvu vec samo Crnogorsku i ni jednog drugog pravoslavnog vjernika osim “Crnogoraca i Crnogorki” kako Vi kazete. Kada Vi cestitate Bozic i Uskrs, cestitate ih samo “Crnogorcima i Crnogorkama”. Manite se izjava molim Vas.

Suljo cpc
Gost
Suljo cpc

Mitropolit koje pravoslavne crkve??? Mozda reda dzedaja

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

R2D2 Obi Wan 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ravno
Gost
Ravno

Gospodine Mihailo Pomesali ste opet vjeru i politiku – fuj Posao NKT molim vas ostavite strucnik ljudima edukovani za to sa obzirom da ste svestenik izjave vezano za covid 19 iz vasih usta smesno deluje ili ste lutka rezima pa pricate sto vam je u usta dato Da vas informisemo sa terena da TURISTICKA SEZONA 2020 JE PROPALA i mnogi… Više »

Pero
Gost
Pero

Nas narod je za litije. Mislim na Crnogorce i Srbe jer su mirne i bez incidenata. Podrzavaju ih i manjine i koje su vazan dio nase drzave. Ostsli nisu ni bitni.

MedoPade
Gost
MedoPade

Misliš samo na anticrnogorce kako god da sami sebe zovete.

ikamed
Gost
ikamed

Sve sami foliranti. U pamet se….

CG-MUT
Gost
CG-MUT

🎅🏻🎅🏻🎅🏻🎅🏻🎅🏻

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Apelovao si ti i ranije pa jesi vidio koliko nas je bilo u nedelju? Bolje ne apeluj vise.

Milo
Gost
Milo

Sta hoces da kazes,dozvat cete se vi ……….CG je drzava

Cuca
Gost
Cuca

Tako je neš crnogorski Mitropolite. OvI srbi hoće da nam uzmu naše Crnogorstvo, jedino što nam je uzeto a drugo nemamo.

Zapanik
Gost
Zapanik

Sve si tačno rekao svijetli Vladiko Crnogorski! Da nam dugo poživiš u zdravlju i da zajedno slavimo ponovnu uspostavu autokefalnosti Crnogorske prevoslavne crkve u granicama današnje Crne Gore!

El Grande
Gost
El Grande

Svijetli vladika…
A što se čini 😂😂😂

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Da nije Risto mozda bolji?????

Ehhh
Gost
Ehhh

Samo jos da vam priznaju ostale pravoslavne crkve autokefalnost da ne budete NVO

MedoPade
Gost
MedoPade

To je već u postupku i iće brže nego što si mislio. Ehhh, neće nas priznati Srpska ni Ruska crkva ali nisu ni vam Kosovo priznale sve države pa eto ga tu gdje je – inostranstvo za Srbiju.

mrkela
Gost
mrkela

Tražimo samo ime crkve koje smo imali prije okupacije 1918 . Što tu nije jasno . To ime je za nas svetinja !

Anonimus
Gost
Anonimus

I ti si mihajlo napao pravoslavlje, pa vidi ko je veći grijeh počinio

ENISA
Gost
ENISA

Vidi li ovaj koji narod ide na litije.

sreten
Gost
sreten

Amfilohije mi je pao u ocima kad je poceo da prica koga da glasate a koga ne.

wends
Gost
wends

Svako pametan nece ici na litije, jer je to cista politika fronta.

Lida
Gost
Lida

Razlika izmedju Rista i Mihaila je sto risto mrzi Crnu goru a Mihailo se za nju bori.Kakav je to covjek koi mrzi svoju drzavu.

Ivanović Kuči
Gost
Ivanović Kuči

Živjela naša duhovna matica CPC !

Lida
Gost
Lida

Litije su se smucile narodu,doci ce i ovome kraj.

Killy
Gost
Killy

To ti mislis

Mingo
Gost
Mingo

Kojem narodu?

Zizu
Gost
Zizu

Hahahahahahahahahahahhaha, epa sta sve necu procitat

Mestar
Gost
Mestar

Lijepo receno postovani nas Mitropolite.
Uvijek pametno i duhovno zborite. Vi ste im trn u oku zato sto ste blazen i dobar covjek. Covjek kojemu je savjest mirna i koji nocu mirno spava, za razliku od Rista i druzine koji siguran sam imaju nocne more svaku noc. Ko zlo cini, zlo mu se i vraca.

El Grande
Gost
El Grande

Hahahahahaha

Killy
Gost
Killy

Vratit ce se onima koji ruse I otimaju onima koji zlo cine nad sopstvenim narodom…

Monako
Gost
Monako

A sto ne pogodi jeli vaskrs ili Božić!Gledali smo snimak e viva😁😁😁🇲🇪🇲🇪

Zoran
Gost
Zoran

Jedna je cpc duhovna podrska crnogorskog naroda

Staxe
Gost
Staxe

Nemoj ko da je pitao od čega će da se živi,ni slučajno!!!

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

“Apelujem na javnost da se ne odaziva na takozvane litije, i ne potpiruje oganj pod temelje sopstvene kuće. A na vlasti da tome zlu stanu na kraj, u protivnom neće vam narod i istorija oprostiti” Sve rečeno, pa neka idu oni koji se Boga ne boje i kletve svetog Petra Cetinjskog: “Ko crnogorstvu ne bio vjeran, Bogom i ljudima bio… Više »

El Grande
Gost
El Grande

To nije rekao sv. Petar, eto koliko znaš

Mingo
Gost
Mingo

Pustite, vole da izmišljaju

Pracka
Gost
Pracka

hahahahahhahaha kakva providna propaganda. Evo ja kao Crnogorac , pravi, stari, samo da kazem da vam je dzabe. Mi Crnogorci smo odani nasoj Mitropoliji i na ovakve pojave se samo nasmijemo i prekrstimo. Dzabe vam je prosipanje mrznje.

Mestar
Gost
Mestar

Ako si stvarno Crnogorac trebao bi da znas da su se tvoji preci do 1918. godine molili u Aurokefalnoj Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi. Takozvana MCP je formirana poslje 1920. od strane Beograda.

Ivanović Kuči
Gost
Ivanović Kuči

Onda očigledno ne shvatate da crkva kojoj vjerujete ne deponuje kulturu naroda kojim se izjašanjavate, već isključivo kulturu srpskog naroda i okuplja srpski korpus. Crkva Crnogoraca je crnogorska, bila i biće.

Anonimus
Gost
Anonimus

Da te zamolim ivanović makni iz imena mjesto porijekla, tamo žive pošteni ljudi

Cuca
Gost
Cuca

Koji sraman komenter bez argumenata. Sram te bilo.

kruna
Gost
kruna

Crnogorstvo je sigurno kada ima tebe.

Lale
Gost
Lale

Iza ovih litija se samo krije politika, a najvaznije novac. Jasno im je stavljeno doznanja da im Crkve ne mogu biti oduzete ni na koji nacin, ali je doslo vrijeme da se polazu racuni onome kome treba a to je drzava!

Miko
Gost
Miko

Risto, mislim da si promasio drzavu. Idi u Srbiju pa sa Vucicem pod ruku, slicni ste

Tatko
Gost
Tatko

Amfilohije, sve radi smisljeno. Nadam se da ova vlast nece pasti pod njegov uticaj i manipulacije i da ce iznijeti ovaj zakon do kraja.

Mirko
Gost
Mirko

Risto zeli drzavu u drzavi, e pa nece moci dok je ove vlasti.

i slavko
Gost
i slavko

A poslije ove vlasti?

Cici
Gost
Cici

Posle pogotovo ne

Nagual
Gost
Nagual

Druže, tebe i Đukanović otpisao, vidiš li da oće da osniva novu crkvu koja će se zvati Pravoslavna crkva u Crnoj Gori.. šta ti nije jasno?

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

Nema tu nikakve “nove” crkve – samo CPC jer je to njeno NEOTUĐIVO PRAVO, PRAVO PRED BOGOM!

Pomorac
Gost
Pomorac

A Bog ti je Tito?

HR8
Gost
HR8

@Primorac. Tito je bio stvarna realna osoba koja je postojala. Tvoj bog je iluzija koju ne mozes dokazati da postoji.

Vele
Gost
Vele

Nije ga otpisao. Ta crkva ce da sacinjava 35 svestenika iz CPC i ove iz SPC koji postuju ovu drzavu ali mislim da ih nema puno.

Nikolicaaaa
Gost
Nikolicaaaa

“Ko ovođe priziva anđele a ko đavole? I on i svi njegovi popovi javno prizivaju zlo u svakom obliku, samo da sruše ustavni poredak.!!

U potpunosti se slazem, sotone nam setaju ulicama

ČAča
Gost
ČAča

Spremili ste se da unistite Crnu Goru, njenu ekonomiju, da ugusite Crnogorstvo.. Ali dok je policija tu, ovakva vlast necete dalje poci od ovoga dje ste sad, nego cete korake nazad praviti

Bokica
Gost
Bokica

Nema izuzetaka za tebe Amfilohije i za tvoje podanike!!!!!

Josip
Gost
Josip

On se osvrnuo i na tvrdnju Amfilohija da je hapšenje i saslušavanje sveštenika zločinački odnos policije prema narodu i Crnoj Gori… A sto ti radis Amfi, ne postujes zakone, ne postujes mjere koje je izdalo NKT da ne moze biti preko 200 ljudi na skupovima, i poslije se kao cudis sto vas hapse…

Nana
Gost
Nana

On napada CG cijelo vrijeme, to se i vidi na njihovim “mirnim” skupovima,, Srpska Sparta, Skandiranje protiv CG itd

Haris
Gost
Haris

Sta od njega drugo covjek da ocekuje !

Una
Gost
Una

Znate li sta su litije koje ortganizuje Amfilohije nista drugo do demonstracija protiv drzavnog uredjenja! Ali vala mu je dzabe, jer nema vise naivnih ljudi koji ce podrzati litije!

Marjan
Gost
Marjan

Novokomponovane protestne litije, kojih nema u hrišćanskim običajima su od početka politički skupovi čiji je cilj slabljenje i rušenje ustavnog poretka.

Bojan
Gost
Bojan

Ne znam samo kako ima obraza da trazi imovinu crkve za koju nema dokaze da je u vlasnistvu SPC?! Dokle ide taj bezobrazluk.

Nenad
Gost
Nenad

Za vrijeme trajanja pandemije prvi koji su prekrsili sve mjere NKT-a bili su svestenici SPC, i posle ocekuju da ih ne privodis iako krse zakon! Previse oni daju sebi za pravo!

Vladan
Gost
Vladan

Sve vam je jasno kad je glavna perjanica Amfilohiju 90-ih godina bio ratni zlocinac Arkan i kad je nosio mitraljeze i cuda, dje ima to da svesteno lice se time bavi??

Jovan
Gost
Jovan

Najjace mi je to sto Amfilohije vozi blindiranog dzipa koji je kupio novcem nas gradjana a onda nas kune na sva zvona!

Nata
Gost
Nata

Kako tvojim novcem, kad ti nisi vjernik ili jesi? Da nisi ostavio prilog dje?

Ilija
Gost
Ilija

Nema tu svestenog lica u SPC sve su to politicari i bolji od ovih nasih opozicionih!

Darko
Gost
Darko

Sta vise ocekivati od Amfilohija koji kune Crnogorce na svaki cosak, ali se zato bori na svaki moguci nacin da otme CG i Crnogorcima ono sto njoj pripada!

Haris
Gost
Haris

Nijesam znao da je Nova godina šesnaestoga juna🤔

Maki
Gost
Maki

Koji lik.. haha

Vuleeee
Gost
Vuleeee

Nemas pravo da pricas dedejicuuu

Mila
Gost
Mila

Ne no će tebe ili Vučića pitati!
Ovo je Crna Gora. Branicemo je svim srcem od onih koji bi da je ruše!

Send this to a friend