Politika

Mihailo apeluje na Krivokapića da ne dozvoli ustoličenje na Cetinju: To je uvreda

Mitropolit Mihailo, foto: Pobjeda

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo uputio je apel premijeru Zdravku Krivokapiću da ne dozvoli da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve.

Njegovo apel prenosimo u cjelosti

Uvaženi gospodine,

Obraćam Vam se kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit Crnogorski, nasljednik trona crnogorskih mitropolita, crnogorskih vladara i vladika autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. U tome svojstvu služim crnogorskome narodu i Crkvi 23 godine, i služiću dok u mene bude daha; nosim i nosiću svoj krst do posljednje ure.

Godinama sam kao čovjek pozivao na mir i ljubav među narodima i vjerama u Crnoj Gori koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije. Dok ta crkva, poduprta tom istom državom, raspiruje mržnju među narodima i vjerama i podriva ustavni poredak, dovodeći u pitanje sve naše napore, s ciljem da u konačnici Srbija anektira našu domovinu.

Gospodine predśedniče Vlade, nažalost, svakim Vašim gestom, riječju i djelom Vi ste joj s ruke da taj posao oposli. Pod vašom zaštitom, ovih dana, namjerna je da ustoliči beogradskoga namjesnika Joanikija, na uzurpiranu katedru Svetoga Petra Cetinjskoga, katedru Crnogorske pravoslavne crkve, mimo njegovoga amaneta da na nju može da śedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija. Kao što znate on nije Crnogorac i ta crkva kojoj služi nije Crnogorska.

Gospodine predśedniče Vlade, javno i tajno, bezakonje ste proglasili za demokratski poredak, a teror Srbije nad nama i našom zemljom tumačite kao uvođenje reda i poretka u zemlji. Dali ste pristanak Srbiji da njena crkva duhovno okupira našu zemlju i prihvatili da joj budete instrument, koji treba da Crnu Goru dovede do konačne propasti. Znate li kako se zove takav odnos prema svojoj zemlji i kao se nazivaju njegovi akteri? Odgovoriću Vam – takav akt predśednika Vlade je velizdaja a akteri su kvislinzi!

Kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski i kao čovjek apelujem na Vas, koji ste po funkciji i temeljem zakletve koju ste položili u Skupštini Crne obavezni da štitite dostojanstvo i suverenitet naše zemlje, da ne dozvolite da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve. To je uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore; gospodine predśedniče to je uvreda svakoga etničkoga Crnogorca; to je napad na Cetinjski manastir kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore! Dobro znate da taj akt neće ostati bez odgovora! Bogu se velikome molim da se braća u Hirstu ne zakrve! Zato Vas još jednom molim da  pokažite odgovornost! Ugledajte se na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore! Mirite i odbranite ih i upišite se u dostojne sinove naše domovine!

Bog vas blagoslovio!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Arhiepiskop,Mitropolit,Vladika,kad ste i ko vas je ustoličio na tim pozicijama.

Vaše Ime*
Gost
Vaše Ime*

To je veli uvreda za našu nevladinu organizaciju 😀

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Pametan covjek! A pametnome dosta…

vanjaa
Gost
vanjaa

necemo dozvoliti da ponizite nasu Crnu Goru. srbujte u Srbiji ako vam moze biti, a ne moze. tamo vam Vucic ne da ni nos da pomolite nego vas zavadi sa vasim pretcima. odbranit cemo nasu Crnu Goru

JMwicwa
Gost
JMwicwa

Tako je naš uvaženi Mitropolite svi za Crnu goru!!!!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Uz pomoć Oca, Isusa i Sv Duha CPC će postati ponovo Autokefalna Crkva kao korak ka oslobođjenju Crne Gore od rusko-srpskih okova.

J.j.j.
Gost
J.j.j.

Postati? Pa vi rekoste da je vec takva. Odlucite se.

Miro
Gost
Miro

Postovanje za Mitropolita CPC.

Djoko
Gost
Djoko

Jos jedan direktor nvo

oooo
Gost
oooo

Svaka mu je tacna od prve do poslednje. Ovo treba sacuvat i ponavljat ovima na vlasti svaki dan, dako im udje sto u glavu pa se zabrinu za sebe i svoj rad tj nerad.

Mile pupovic
Gost
Mile pupovic

Kakva besjeda

ElPatron
Gost
ElPatron

Kad se ti ne bi ukljucivao mozda bi i razmilili ali ovako….

Ćira
Gost
Ćira

Pope gde si bio pre 23 godina .

mačor
Gost
mačor

Bravo,rečeno jasno i glasno,nema više popuštanja i srbizacije!CG je nezavisna država,Srbija da se drži svojih granica ako i zna gdje su joj.

Dukađino
Gost
Dukađino

Zdravko u pamet se Vučiću odgovaraju nemiri 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

gami
Gost
gami

gospodine mihailo nijesam vjernik ali sam čovek sa pravdom u srcu i duši i cisterni crnogorac otac porijeklom iz pipera a majka iz zavaravati cisterni crnogorac i simpatizer vase-nase crkve. Badava molite glupog on necuje poznaje i osjeća samo bol. dosta nam je okupacije srpske crkve i srbovanja došla voda do poda ovo se mora sada riješiti ili više nikada.… Više »

Demon
Gost
Demon

👿👿👿👿👿

Gora
Gost
Gora

Tako je Vladiko, s vjerom u Boga i otadzbinu Crnu Goru.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Bratski se izljubite i ustoličite obojica pa onda na zajednički ručak kod Krivoga.

Ćira
Gost
Ćira

Pa gde si ti bio pre 23 godine.

Miso Sokolov
Gost
Miso Sokolov

Svaka cast mitropolite Gospodine !

Tamara
Gost
Tamara

Dobri naš Mitropolit. Nikad ni riječi mržnje a kamo li kletve kao ovi dušmani. Na žalost, lijepa i hrišćanska riječ do Krivokapića slabo može doprijeti, nije on taj jezik učio od svoje crkve.

Bojan
Gost
Bojan

Bezboznici urazumite gresnike 🙂

Sve na riječ
Gost
Sve na riječ

Smije li se reći Amin ? Na kraju?

Send this to a friend