Politika

Milanović Brajoviću: Crna Gora donijela dobre odluke, na vrijeme

Tokom susreta sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je naglasio da ova posjeta predstavlja još jednu potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između dvije države, kao i jasnu podršku Crnoj Gori na njenom integracionom putu.

On je zahvalio Hrvatskoj na pomoći u ispunjavanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva, u čemu je veliku ulogu imala sadržajna saradnja dva parlamenta.

“Podrška Hrvatske je bila još značajnija imajući u vidu da dolazi od susjedne prijateljske zemlje, koja je svoje predsjedavanje Savjetom Evropske unije, u izazovnim vremenima, ipak uspjela da posveti i politici integracija država Zapadnog Balkana u Uniju“, istakao je Brajović.

Predsjednik Hrvatske je rekao da nije slučajno što u Crnu Goru dolazi brzo po preuzimanju dužnosti.

“Vi ste država koja je donijela dobre odluke i to na vrijeme. Ulaskom u NATO i pregovaranjem sa Evropskom unijom, jasno i nepovratno izabrali ste karakter zapadnih demokratija“, dodao je Milanović.

On je naglasio da  Evropska unija predstavlja najbolje okruženje za države i da je to društvo u kojem će Hrvatska rado vidjeti Crnu Goru što prije, kao prvu državu članicu u nekom sljedećem vidljivom razdoblju.

Tokom susreta bilo je riječi o trenutnim zdravstvenim i ekonomskim izazovima, uz uvjerenje da će ih Crna Gora i Hrvatska uspješno savladati.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, kao i poslanik Adrijan Vuksanović.

Send this to a friend