Politika

Milatović o izjavi Božović o državnim simbolima: Sve stvari moguće preispitati, demokratski ću se odnijeti prema toj inicijativi

Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u intervjuu za TVCG rekao je da će se kao predsjednik “koji negdje predstavlja sve građane u Crnoj Gori”, demokratski odnijeti prema svakoj demokratskoj inicijativi, uključujući i onu poslanice NSD-a, Jelene Božović, koja je kazala da je potrebno preispitati državne simbole, himnu i zastavu.

<<<Božović: Preispitati državne simbole, himnu i zastavu na putu ka pomirenju<<<

Milatović smatra da svako treba da pokaže odgovoran stav prema državi, državnim simbolima…

“Moj stav kao predsjednika je tu vrlo jasan. Međutim, kao čovjek koji je demokratski orjentisan, mislim da svakome treba ostaviti jedan prostor i u takvoj vrsti djelovanja će suditi građani…”, dodao je on.

Poslanica NSD-a, Jelena Božović kazala je da je na putu pomirenju potrebno preispitati državne simbole, himnu i zastavu. Komentarišući njenu izjavu, Milatović je rekao da misli da je to “rezultat jednog načina na koji su možda sadašnji državni simboli u prethodnom periodu donošeni”.

<<<Milatović 30. maja u Briselu sa Boreljom i Varheljijem, u Moldaviji sa Makronom<<<

“U kontekstu nedovoljne inkluzivnosti u Crnoj Gori. Čini mi se da takve izjave poput poslanice Božović jesu jedna mjera možda nedovoljnog osjećaja njihove neuključenosti u prethodnom periodu. Mislim da u narednom periodu to moramo da promijenimo. Oko ključnih stvari, treba uvijek insistirati na velikom drštvenom konsenzusu i uključiti što veći broj društvenih aktera, prije svega mislim na političke partije”, rekao je Milatović za TVCG.

Na pitanje da li je potrebno preispitati odluke o državnim simbolima, Milatović odgovara da “u jednoj demokratiji sve stvari moguće preispitati”.

“Moj odnos prema državnim sibolima je jasan. Mislim da oko njih treba da se okupljamo, mislim da to nijesu teme koje trenutno treba otvarati. Ali kao predsjednik koji negdje predstavlja sve građane u Crnoj Gori apsolutno ću se demokratski odnijeti prema svakoj demokratskoj inicijativi, uključujući i tu”, kazao je Milatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veri
Gost
Veri

2/3,sve mijenja

Mitar
Gost
Mitar

E biraci? Sto bi ovo? Sad se iscudjavate a?

Vazi
Gost
Vazi

NEGDJE sam, veli, predsjednik svih gradjana… 🥹

kakoe
Gost
kakoe

Najjace sto to koristi u skoro svakoj recenici, negdje je ovo, negdje je ono, dje nauci tu uzrecicu nije mi jasno? Otkad znam za sebe ne cuh da neko koristi “negdje” kao uzrecicu. I bas onako zvuci lose, kao da ne umije da sastavi recenicu pa to ubacuje da zvuci pametnije.

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Zastava , grb i himna su svetinje svake države !
Oćemo bolji život i pravnu državu

Nikk
Gost
Nikk

Imaju većinu, uskoro i 2/3 i mogu mijenjati što god hoće.

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Doticnog odmah procesuirati zbog gazenja Ustava CG, nad kojim se zakleo. Drugo, ako si mislio da cemo ovo gledati mirno, sigurno je da necemo. Ponovnu okupaciju od strane Srbije i domacih izdajnika necemo dopustiti.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Samo sanjajte momci i djevojke

amo
Gost
amo

Promijenite zastavu ,grb i himnu,a onda ćete viđet đe pas m…a nosi i biće vam usko do Sibira.Nećete stavljat četničke zastave i simbole dokle je zadnjeg Crnogorca i Crnogorke,no mirujte tu đe ste.I molim Vas objavite ovaj komentar da nauče,ako su došli na vlast ne mogu rafiti što ih je volja,jer su već blizu granice ksd sve puca.

Radule odKrupca
Gost
Radule odKrupca

Na referendum i tačka.Narod se puta.

Onogošt
Gost
Onogošt

Ova vecina minusa govori nam da dosta njih misli, da narod ne treba da se pita, zanimljivo.

, , ,
Gost
, , ,

Sa tobom Milatoviću ništa dobro nije moguće.

Tivat
Gost
Tivat

Tradicionalni partneri Dps (kako ih oni zovu) , več podnosili zahtihev za izmjenu simbola i micanje Krsta i sa Zastave i Grba, da li vam ne smetalo to…

Jana
Gost
Jana

A da se krene malo sa inicijativama u pogledu uspostavljanja kvaliteta u obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji…za početak, šta mislite? Malo za promjenu? Da odmorimo od državnih simbola, zastava i sličnih budalastina, a i budaletina koje samo te teme zagovaraju? Razmislite o ovoj mojoj inicijativi, predsjedniče. I srećno!

Giorno
Gost
Giorno

Bravo, odličan komnetar !

Hogar
Gost
Hogar

Jano,pa nije Milatović tu da radi na jačanju države i kvaliteta života..zar si već zaboravila da je kadar kriminalno-paravojne crkve Srbije? #od njega možeš očekivat isto što bi očekivala od Mandića..možda malo uvijenije ali to je to isto.

ZatvoreniBalkan
Gost
ZatvoreniBalkan

Treba Ona da preispita sebe i zna li da sama sebi pronadje G-spot!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ne dirajte to ! Stavovi spomenute poslanice su blago receno retardirani !

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Svi su izgledi da: Biće muke.

blam živi
Gost
blam živi

““Moj stav kao predsjednika je tu vrlo jasan. Međutim, kao čovjek koji je demokratski orjentisan, mislim da svakome treba ostaviti jedan prostor i u takvoj vrsti djelovanja će suditi građani…” Znači, tvoj stav je “vrlo jasan”, “međutim”… Ovo je da ne vjeruješ da ovakve blasfemične izjave daje “prvi čovjek” Države. Koji je to tvoj “vrlo jasni stav” iza kojega stoji… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Vrati se Slavko!

rumija
Gost
rumija

Evo vam Predsjednik Crne Gore….TRAZILI STE ,GLEDAJTE!!!!Ovo je samo pocetak!!

Krule
Gost
Krule

A kad smo bili na Belveder tada ti nije bilo do demokratije, nego si htio da nas pregaziš

Dopamin
Gost
Dopamin

Ok svijetla majska zoro, majko našaCrna Goro;
Sinoci smo tvpg stijenja i čuvari tvog poštenja.
Volimo vas vrda tvrda i stravične naše klance;
Koji nikad ne poznaše sramotnoga ropstva lance.
Majko naša Crna Goro, majko naša Crna Goro!
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ivka
Gost
Ivka

E ovo je tezak potez!!!!!

Osaka
Gost
Osaka

Milatovic mi je kao neki demokrata pa ce sve uvaziti.Ne mogu da vjerujrm da nekome to pada na pamet.Koja kolicina drskosti da neko preispituje drzavne simbole.Ima li dje to na svijetu.Koji su to trovaci ove zemlje.Ne, ne memam rijeci.Ufatite se bre posla ili se lijecite .

Veri
Gost
Veri

Imas,potrebno ti je 2/3 poslanika u skupstinu koji mogu da mijenjaju ustav,ako cw da ga mijenjaju,tako da je moguce i mijenjanje zastave i himne.

rewq
Gost
rewq

ni ja nisam mogaop da vjerujem da se mijenja trobojka pa je vi promijeniste

Mila
Gost
Mila

Čini mi se da to nije u ingerenciji Predsjednika Države! Ne dozvolite da se raspiruje novi požar, koji ne biste mogli ugasiti !

BU2
Gost
BU2

Pocinje Jesovizija uiiiiiiiiiip uiiiiiiiiiip hahahaha 😆 😂 🤣
Samo jako hahahaha 😆 😂 🤣

avatar
Gost
avatar

Ovo nije normalno…. kakve ovaj apostol moze da ima sa promenom simbola…. kako se se to odninet?

Veri
Gost
Veri

Donese skupstina npr.odluku o mijenjanju simbola,predsjednik to potpise.

Dejan
Gost
Dejan

Dobismo mi vucica vidim ja

wertz
Gost
wertz

…viđi života ti da promijenimo himnu i zastavu evropske unije…ima ih dosta koji ih ne vole…e jada…

marius
Gost
marius

G-dine Predsedniče ,ova g-dja Božović je iz Skupštine CG prijetila da će se srbi naoružavat i samo organizovati,I IC da brane crkve i manastire po CG,zamisli od koga da ih brane,od CRNOGORACA čiji su ih preci gradili. Ako se sjecas istu tu noć oni neki Ivanović iz Budve bješe pokupio neke ortake, I s njima krenuo da čuva Cetinjski manastir,da… Više »

Hamagama
Gost
Hamagama

Poćelo je! Pravit će te vi Crnogorci Mila iz blata!

Milan
Gost
Milan

Neće moći, pa da će svaki kamen gorit!

Igor
Gost
Igor

Oce oce

Alanar
Gost
Alanar

Izvoli 😉

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

E, moj Milatovicu!!! Ponadah se da ces krenuti pravim putem, ali ti se okliznu na prvu okuku. Dakle, podlezes lagano raznim pritiscima i suludim idejama. Kako ti moze ideja za promjenu simbola biti demokratska ideja??? Pa, vidis li jado crni sa kim imas posla??? Ovi ce da se sprdaju sa tobom. Svako malo ce te stavljati na iskusenje, a ti… Više »

Veri
Gost
Veri

2/3 poslanika u skupstinu,koje je narod izabrao na izborima,ne predsjednik,on samo stavlja potpis.

Nikac
Gost
Nikac

Šta imaš ti da preispituješ? Državne simbole? Podji nesretniče u Muzej Kralja Nikole I, na dičnom Cetinju pa se upoznaj sa istorijom i simbolima ove države koja je u krvlju hiljadugodišnje borbe stvorena. Neće biti da su se u Crnoj Gori vodile borbe pod zastavama koje je hatišerifom Sultan odobravao. Mnogo si se zaletio da diraš i sumnjaš u borbe… Više »

Mladen
Gost
Mladen

U muzeju je ova zastava sa zlatnim grbom? Jel i tekst Drljeviceve himne u muzeju?

Berane
Gost
Berane

Pojma nemas, manje citaj IN4S i manje gledaj Happy TV. Bices pametniji, a manje cetnik.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Da necemo Danicinu pjesmu za himnu? Ne pominje ni jedan manastir i crkvu iz CG samo da ti kazem…

Dopamin
Gost
Dopamin

Batalitese toga, belaj ćete napravit.

Lipar
Gost
Lipar

A iz muzeja sve pokradeno pisma kralja Nikole , saradnja sa bratskom zemljom sve nestalo …

Dragan
Gost
Dragan

Neka Kuci pođu do muzeja Marka Miljanova na Medunu da vide koja je bila Crnogorska zastava i pod kojom su ginuli Kuci naravno nema nikakve izmisljene trobojke samo krstas barjak i danasnja sveta zastava.

zak
Gost
zak

Ovi su se na glavu popeli svima sa pricom o trobojci.Isti oni koji su protjerali kralja Nikolu-sad su ludi za njegovom trobojkom.Ja bih odmah raspisao referendum,i to konacno skinuo sa dnevnog reda.Tvrdim da bi himna dobila 90% ppdrske,a nasa sveta crvena zastava,pod kojom su ginuli Crnogorci,makar 70% podrske.

free samples
Gost
free samples

naravno referendum o ovom pitanju ali dje ste prije bili sa referendumom no je ranja i njegov sdp nagrdjivao zastavu sa nekakvim okvirima i dodavao na himnu nepotrebne stihove
Uvjek referendum da narod odluci hoce li ovu ili onu sto bi to bio problem ,na kraju i Novi Zeland je skoro mijenjao zastavu pa se ne pokomatise tamo

DANBO🇲🇪
Gost
DANBO🇲🇪

Ovaj se mnogo zalećeo,nebitan lik.

Osaka
Gost
Osaka

Ma ti ces da mijenjas zastatavu i himnu.Specijalno cemo je za tebe skrojiti.Sram vas i stid bilo,ostavite nas vise na miru.Idite pa krojite zastavu i himnu tamo dje su vas naucili,no niko vas nece.Sta cete vi kome,

Cetaš
Gost
Cetaš

bi Li valjalo za ovu Božovićku Bože Pravde i 4C?? najsrećnija bi biLa u CG!! A nas nebilo što smo se sakrili u mišiju rupu!!

Lipar
Gost
Lipar

Pa njt je Kralj Nikola napisao…

butko
Gost
butko

mladi srbijanac

Mila
Gost
Mila

Evo kako presednik brani CG i njene simbole
Prvo udario na glavna obiljezja drzave. Nije mogao ni 3 dana da izdrzi da ne pokaze velikosrpsku odanost , bogomoljac, Zdravkov episkop.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Na referendum.Pa što narod kaže,tako neka bude.

Tgd
Gost
Tgd

Referendum je bio 2006.Crnogorci su jasno odlučili a ako nekome ne odgovara neka ide đe misli da mu je ljepše.

biblion
Gost
biblion

To je jednom odlušeno i tako će ostati. Zastava stara 600 godina će zanavijek ostati na jarbolu ove zemlje. Kome se ne sviđa neka izađe iz zemlje pa neka barjači trikolorkama neće drugo!

Ana
Gost
Ana

To je završena rabota, referendum može sa pitanjem žele li svi Srbi da žive u Crnoj Gori….

BitnoNebitan
Gost
BitnoNebitan

Bozovickoj ako se ne svidja neka prti u srbiju a ako cemo da minenjamo simbole i himnu ja obevcavam da ce bit ozbiljnih problema posebno za ljude slicne individui Bozovic i mnogima koji misle kao ona!

sha
Gost
sha

neka nemoj

Lipar
Gost
Lipar

Opasan si ti nećemo alo to kažeš 🤣🤣🤣🤣

Vlax
Gost
Vlax

Naopka partija NSD. Zele za himnu Onamo, namo koja je bila pjesma i nikada himna. Ubavoj nam Crnoj Gori im je neprikladna jer se ne pominje srpstvo. Zele trobojku koja je postala drzavna zastava tek 1913. godine posle Balkanskih ratova a knjaz Nikola je uveo tek ustavom iz 1905.godine. Smeta im Alaj barjak koji je bio zastava Crne Gore preko… Više »

Struhar
Gost
Struhar

Zna li se šta o onim dvjema prijavama?

Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

Jakove Milatoviću sto bi bilo da je neki Presjednik Europe ili bilo de u Svijtu imao neku Jelenu da se uniste Drzavni Simboli .A VI DA JU NE KAZNITE NEGO VIDEĆEMO . NA MORE SE KAZNJAVA SETNJA U KUPAĆE . A VAMA BLATE DRZAVNU ZASTAVU 🇲🇪 A VI NISTA DAJ TE OSTAVKU .

Slavica
Gost
Slavica

Ti da si demokrata stao bi u zastitu drzavnih simbola jer tako radi svaki presjednik svoje drzave ali ti si demokrata svetosavaca

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Crna Gora je vječna, ali njeno dostojanstvo izgleda nije. Hvala dragi građani, što ste predali državu u ruke izdajnicima. Pa porazmislite idući put bolje, pričamo li ovo sve tri godine jer ‘branimo DPS’ ili jer je GOLA ISTINA sve sto se reklo. I citav plan. Sram vas bilo, vas sto ste ovo glasali, i da vam je malo!!!! Ni stida… Više »

Laban
Gost
Laban

Dobro je što se u ES ne pita ništa,a Sao akvom DF pričom doćuće mu podrška na taj nivo.

Simo
Gost
Simo

Svi na ulici do po slednjeg Crnogorca svih vjeroispovjesti. Ovo se ovome i ovakvima ne smije pustiti. Čega se bojati, boj se Ovana boj se govna. Ah jedva čekam ovo da predloži.

sha
Gost
sha

Bas da vidimo i to cudo dje manjina oce da cera vecinu haha

Simo
Gost
Simo

ovdje niko ne zbori o ćeranju nego o demokrackim protestima. I ne znam dje manjinu vidiš. Crnogorci pravoslavni i ostalih vjera svi zajedno. A vjerujem da bi nam se naši gradjani pridružili Bošnjačke Albanske i ostale nacionalnosti. Prpa odma pri pomnenu protesta, vječito ugroženi čoče a evo 200 godina maltretirate Balkan sa svojim velikodržavnim snovima. Evo ste i Albance zarazili.Al… Više »

Laban
Gost
Laban

Tako ,fino reci,nećemo ekonomiju ,napredak nego nastavljamo sa četničkim pričom.Fino miriše kao predśednik

Fico
Gost
Fico

Boze sacuvaj, eto tako.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Tvoj stav nije bitan Milatoviću.
Crna Gora je stvorena na Berlinskom kongresu sa granicama i sa svojim simbolima i to bezuslovno a Srbija je dobila uslovnu državnost.
Druga stvar je što je otac Božovićke Srbin i oz Srbije a jedna baba iz Makedonije.
Nikad se Crnogorci neće odreći svojih simbola i državnosti.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Aj odspavaj malo, jutro je pametnije od večeri. A da je sreće podśetili bismo te śutra jednim dobrim protestom u koju si državu predśednik NAŽALOST.

Ana
Gost
Ana

Mora se organizovat PROTEST, zašto će ako ne za ove ideje “predsjednika”.

Cezar
Gost
Cezar

A što misli da se “NEGDJE” u demokraciji , npr. Americi, preispita zastava i himna! Znaš li kako bi završio? Ovaj je veći srbijanac od AV. Zapravo, mentalni sklop-Seselja. Ako Crnogorci i ovo prešute, nisu ni zaslužili državu.

Mila
Gost
Mila

Moze da priča ko šta hoće, tvrdim da Spajić nije loš, za razliku od ovoga..!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Isti su. Ne zanosi se.

BitnoNebitan
Gost
BitnoNebitan

A i niko ti ne trazi da mislis jer zbog takvih koji tako misle mi preispitujemo stvari koje nebi trebalo!

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Narode 🇲🇪 ima li de u Svijtu ovakve Jelene Bozović da kalja i ponizuje nasu najlepsu ZASTAVU 🇲🇪 i Presjednik koji kaze ( mislim da to nijesu teme koje trenutno treba otvarati ) to trenutno sto Presjedniku znači jeli to sramna podrska Jeleni .

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Jelena Božović, poznata po izjavi USRED SKUPŠTINE, EJ: “zovite paravojne formacije” da brani crnogorski manastir od Crnogoraca misliš?

Rokoči
Gost
Rokoči

Ko se sjeća rasprave u parlamentu na Cetinju izmedju Slavka Perovića i Zorana Žižića u vezi crnogorskih simbola. Naravno Žižić je zagovarao srpske simbole, našto mu je Slavko Perović predložio da podju svi pislanici sa njim u Muzej Kralja Nikole da se uvjere u istinitost zastava onoga vremena. I epilog je bio: Žižić je odbio da vidi zastave u Muzeju.… Više »

Ćehotina
Gost
Ćehotina

Tako je svaka rabota ovim posrbicama, no im nešto ne ide kako su zamislili. Vučiću se dobro drma stolica, zove Mitrovića vlasnika “Pinka” da odmah gasi televizijske bljuvotine. Učenici svih Beogradskih gimnazija odbili poziv popa Portfirija da podrže njega i Vučića u sprdnji koja se zove Litija za Spasovdan, crkvene slave Beograda. Očekuje Vučić dolazak Mandića, Kneževića, Milačića i sa… Više »

PELE
Gost
PELE

Znači navijaš za referendum…….koja je ovo lisica.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Nije on lisica, no su ljudi…da se lijepo izrazim: površni i neinteligentni. A on je vrlo, vrlo, transparentan u svojim namjerama. Oduvijek.

Luka
Gost
Luka

Ko takne nacionalne simbole nece znati sta ce probuditi u narodu. Nista ce biti litije ako se neko drzne toga. Ustace da ih brane i oni za koje nikad ne biste rekli, jer je cuvanje zastave u genima crnogoraca. Ne dirajte crnogorske svetinje i ne pravite nove podjele tamo dje ih nema. Ekonomija i
put u EU samo!

rumija
Gost
rumija

Kasno ti je Luka,ima prepuno Cetnika,kasno je—-

kornet
Gost
kornet

a usta bi za simbole a ne bi za povecanje plate, e sjedi muko jedna , ti bi usta da branis, a makse

delboj
Gost
delboj

Znamo znamo, nije te SPC tu bezveze postavila.

gosy
Gost
gosy

Aaha, lijepo je počeo, malo po malo u rušenju CG.

Ana
Gost
Ana

Bravo ♥️

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Oćete li to da mijenjate zastavu, grb i himnu? Izrodi, imamo najljepše državne simbole na svijetu!

Zora
Gost
Zora

Crnogirka, sve naopako komentarisete. Milatovic nije rekso da treba mijenha simbole, vec ukazao da se sve vazne odluke moraju donositi na pravi nacin i postujuci sve gradjane.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Muči. A ovo stvorenje pod prezimenom Božović da ima države i vlasti odma preko granice. Persona non grata. Zna se čije skute ljubi, navikli da kleče, mole i mrze sve crnogorsko. Nek krenu put Kosova, nego ne smiju, prpa 😅 Brzo su počele maske padat i mnogo se zalijeću! Ničija nije do zore gorela. Da je vječna🇲🇪

rumija
Gost
rumija

Tako bi to uradio jedan Erdogan,ali Crna Gora nema takvih junaka

Beranac
Gost
Beranac

Državni simboli su na Cetinju u muzeju. O njima nemamo što raspravljati ni preispitati. Neće nam izvanjci odredjivati što da radimo. Znaju se državne granice uspostavljene Berlinskim Kongresom 1878. godine a kasnije proširene samo krvlju crnogorskih osloboditelja. Nema jednog groba srbijanskog vojnika da je dao život za slobodu Crne Gore. Posrbice se sjetile nakon oslobodjenja da nijesu Crnogorci, a za… Više »

biblion
Gost
biblion

Zora, što ima da se “preispituje” ono što je Ustavom zagarantovano i ono što je nepobitna tradicija Crnogoraca?

Alanar
Gost
Alanar

Ajde samo probajte.

Nagual
Gost
Nagual

Pola covjek pola negdje

Stojser
Gost
Stojser

Predsjedniče dragi,

Da to neko predloži u USA, Francusku ili Njemačku, predsjednik ne bi birao riječi, kao što Ti radiš.

A o koaliciju sa takvima, ne bi ni u snu pomislio…

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Nije moj predsjednik, a niti ce kad biti 🤮🤮🤮

Send this to a friend