Politika

Milatović: Žao mi je zbog neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 eura

Jakov Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović reagovao je na Twitteru nakon odluke Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), koja je novčano kaznila premijera Zdravka Krivokapića i sedam ministara zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije. Ističe da mu je žao zbog neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 eura.

<<<Izrečene novčane kazne: Kažnjen Krivokapić i sedam ministara<<<

“Raduje me buđenje institucija u Crnoj Gori, uključujući i ASK, iz dugogodišnjeg zimskog sna. Cijenim ulogu ASK u društvu koje je od strane relevantnih međunarodnih partnera u prethodnom periodu ocijenjeno kao sistemski koruptivno”, poručio je Milatović.

Prema njegovim riječima ko radi, taj i griješi.

“Naime, tačno je da nisam prijavio ‘ženino’ auto Renault Clio (2012), ali samo zato što u trenutku imenovanja više nije bilo naše – jer smo ga u prošloj godini i formalno ustupili mojoj majci (o čemu govori i priloženo rešenje Poreske uprave)”, istakao je ministar ekonomskog razvoja.

Napominje da tako ostaje da je kriv zbog neprijavljivanja 247 akcija u preduzeću Montenegro Express koje je, kako dodaje, kupio kada je bio student.

“A koje su po poslednjoj kotaciji imali cijenu od 0.2 eura po akciji što znači da je vrijednost moje neprijavljene imovine bila punih 49 eura. Međutim, već duži niz godina ove akcije se i ne kotiraji na berzi, tako da je i pitanje bih li za moje studentsko ulaganje mogao danas dobiti i tih 49 eura, pa nije ni čudo što sam protekom godina na iste zaboravio.

Navodi da mu je žao mu zbog nastalog propusta u vezi neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od 1 do 49 eura, “koji sam uredno ispravio u sledećem izvještavanju prema ASK”.

“Siguran sam da je ASK posvećen detaljnoj analizi imovine svih funkcionera (i prethodnih i sadašnjih), u svojoj ključnoj ulozi u borbi protiv korupcije na visokom nivou”, napisao je Milatović na Twitteru.

 

Podsjetimo, Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stojo
Gost
Stojo

Za racun OK,ali za auto se ne bih slozio. Nisi ti ministre kriv no oni sto zakljucak izvode na osnovu Evidencije o registrovanim vozilima iz Mup-a ! Ako je neko od mene kupio auto i drzi ga neregistrovano ili za djelove ili kako god, a ja imam kupoprodajni ugovor da to vise nije moje, onda sam cisti ko suza. Sta… Više »

Straska
Gost
Straska

Sta je Kriptovani racun hoceteli nam objasniti ja koliko znam da vi ti racuni sluze da se enorno bogatite a da to nemoze niko znati jer su strogo zasticeni a vi nas zabavljate nebitnim stvarima toboze da ce te ispitati imovinu

Assssmir
Gost
Assssmir

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Milonja
Gost
Milonja

Postovani Ministre,
Svako moze da napravi pogresku. Pa i Vi. Medjutim, kad vec izigravate “čistunca”, onda nemate prava na to!

Zabjelcanin
Gost
Zabjelcanin

Dobar ekonomista, ulozio a sad nema ni dva eura 🤣🤣🤣

Vera
Gost
Vera

Tako mi tvog poštenja.

Moje ime
Gost
Moje ime

Covjek za primjer.
Svaka cast ministre!

Ridikul
Gost
Ridikul

Snila baba što joj milo bilo!

la piaf
Gost
la piaf

hoce reci da nije kriv?! e stalno po neduznima, tako i meni zbog neprijavljenih 5o akcija koje vrijede 1oo eura, kazna 5oo eura. Saosjecam… tj ucestvujem… hahahahahahaha
e sto se cini…
Svi nevini…

Realan
Gost
Realan

Tačno za prošlost, ali aman za aman sta pominjete bivse. Zato ste dobili izbore. Proslo je godini dana. Stalno govorite da gledamo u buducnost.

Guzzo
Gost
Guzzo

Ništavčine iz ASK, zbog 50 eura a ne pitaju se za milione neprijavljene

Miso
Gost
Miso

Bio sam clan jednog UO i morao sam prijaviti imovinu. Nasli su mi da imam neke akcije koje se nisu kotirale na berzi.
Tako, gospodine Milatovicu – to se i ranije radilo, a ne sad od vaseg dolaska zbog cega rekoste da vam je drago. Nevjerovatno koliko sebi zasluga pripisujete.

Petar
Gost
Petar

Ministre ne kaze se “zenino auto” nego zenin auto… valjda bi ministar trebao imati i emancipatorsku ulogu u drustvu no ajd

Jovanka
Gost
Jovanka

Previse trazimo od onih koji jos uvek nista ne rade no samo tracaju ko kakve babe i skupljaju kajmak predhodnih koji su zaboga toliku pustos ostavili.

Send this to a friend