Politika

Milinko Gazdić tvrdi da je bio uvaženi gost u kućama čestitih i časnih Muslimana

Pljevljak Milinko Gazdić, nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke, reagovao je na tekst objavljen u Pobjedi „Junaci koji su 1992. gazili Muslimane u Pljevljima sad brane svetinje“, objavljen 6. februara, a koji su prenijeli portali.

<<<Junaci koji su 1992. gazili Muslimane u Pljevljima sad brane srpske svetinje<<<

On tvrdi kako je tekst protiv njega, a da huška na mržnju i sukobe.

Navodi i kako je trebalo zvati njega kao „glavnog junaka“ teksta, čiju reputaciju i ugled su tekstom pokušali da diskredituju “služeći se najperfidnijim spinovanjem”.

Piše da se tekst u mogla „ubaciti i informaciju da je tih istih devedesetih na Milinka Gazdića pucano u blizini porodične kuće u Pljevljima, da mu je na porodičnu kuću bačena eksplozivna naprava, da su mu porodicu uznemiravali telefonom budeći mu ostarjelu majku i ‘hvatajući joj muštuluk’ kako joj je sin ubijen i mrtav“.

“Ovakve radnje UDBE nikada nijesu otkrivene. I ovakvi naručeni tekstovi iste te UDBE su muštulugdžije za slijedeće što će pokušati da urade, ne bi li me disciplinovali, jer sam neprijatan svjedok prethodnog vremena. Mislim da je odavno svima u Crnoj Gori jasno zbog čega se pišu ovakvi tekstovi i usljed kakve se histerije pokušavaju kompromitovati časni i pošteni ljudi ove zemlje. Danas ja, a sjutra ko zna ko”, naveo je Gazdić, pored ostalog.

On je naveo i da stop kadar iz video zapisa o događajima u Pljevljima 1992. godine, a na kojem je on, nije nastao u avgustu 1992, već 16. novembra te godine – Osnivačka skupština SRS i predizborni skup za izbore 1992.

“Ali zlonamjernim i neprofesionalnim novinarima je bilo bitno da mene povežu sa događajima iz avgusta 1992. godine i sa blokadom Pljevalja. Za vašu informaciju tačno je da sam postao član i predsjednik Opštinskog odbora SRS u Pljevalja u septembru 1992. godine, kad je Milika Čeko Dačević već boravio u Istražnom zatvoru u Bijelom Polju”,  naveo je on.

Navodi i da od kada je on postao član i predsjednik Srpske radikalne stranke u Pljevljima tada ni na jednu muslimansku radnju nije bačena eksplozivna naprava i nijedan građanin Pljevalja nije doživio neprijatnosti od članova SRS u Pljevljima.

“Da sam toliko zla nanio svojim Pljevljacima i da sam pozivao na bilo čiju smrt i zločinačke ratne hajke, kao što navedoste u tekstu, sigurno ne bih sad šetao slobodno i uzdignute glave po Pljevljima, za razliku od nekih kojima je za to potrebna brojna svita i obezbjeđenje”, napisao je Gazdić u reagovanju.

Tvrdi i kako je devedesetih godina bio uvaženi gost u kućama, kako je naveo, čestitih i časnih Muslimana iz Pljevalja, „na ispraćajima djece u Vojsku, na svadbama, Bajramima, sjedeći u pročelju trpeze“.

“Pitajte predstavnike Odbora Islamske zajednice u Pljevljima u kakvim su odnosima sa predstavnicma Crkvenog odbora u Pljevljima, čiji je član i Milinko Gazdić? Zaboravili ste u svoj tekst ubaciti i fotografiju koja svjedoči kako Milinko Gazdić sjedi na Božić 2019. godine za istim stolom sa predstavnicima Islamske zajednice, a u tekstu objavljenom tom prilikom se, između ostalog, kaže da je „istaknuta dobra saradnja između dvije vjerske zajednice, kao i mogućnost zajedničkog djelovanja u budućim humanitarnim projektima”,  naveo je on.

Podsjetio je u reagovanju i na to da je 1991. godine učestvovao na ratištu u Hercegovini, po pozivu Republike Crne Gore.

Istakao je i da je 1997. godine prestao da se bavi politikom i da nije član nijedne političke partije.

Naglasio je i kako tekst u Pobjedi „obiluje vojnom i huškačkom terminologijom, punom mržnje, a na drugoj strani je narod koji mirno šeta, sa svijećom i ikonom u rukama i molitvom na usnama“.

“I ja sam ponosan što sam dio tog naroda! Ponosan što na litijama gledam Pljevljake složnije nego ikad, djecu, omladinu, stare, Muslimane i pravoslavce! Svetinje su jedino što nam je preostalo i to ne damo! Danas su ugrožene naše crkve, a sjutra će na red doći i džamije naših sugrađana i mi Pljevljaci smo toga svjesni! Kako branimo naše crkve tako ćemo braniti i džamije. I šetaćemo dok daha imamo”,  poručio je Gazdić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Libero7
Gost
Libero7

Zalosna je drzava koja nije kaznila ovakve kao ti zatvorom da se opamete ne nego da im moze bit isto radili evo sad ste aktivni protiv cg imozda ponovo bacali bombe. Na bracu iz ideoloskih razloga .jednom cetnik vazda cetnik.

Vaso
Gost
Vaso

Ćutao si Gazdiću dok su tvojim “uvaženim i poštenim komšija a muslimanima” lećele u vazduh radnje na Pendi,kada su tvoji četnici upadali u zgradu bolnice i potezali oružje na ljekare i sestre islamske vjere,kada ste ranjene četnike iz Čajniča smještali na odjeljenju ginekologije,kada su tvoji četnici odlazili na vikend ratovanje u obližnju Bosnu…

Ljubo
Gost
Ljubo

DNO DNA

007
Gost
007

DOVOLJNO JE BITI CETNIK BITI,A TO STO SU TE PRIMILI ,ZAR SU TREBALI DA SE PONASAJU KAO VI.MLADIC JE DOVAO DECI COKOLADICE PA JE NAPRAVIO SREBRENICU.CETNIKU NIKADA NE VJERUJ.

Niksic
Gost
Niksic

Bosnjaci u pamet se,ovakvi su svi cetnici,vi vise volite Crnu Goru 100puta nego ove bradonje

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ada ti. si tako dobar da te čojek na hljeb namaže… četničino jedna raspala!

Bezolovni 95
Gost
Bezolovni 95

Odmah prijava zbog govora mrznje

PetarPan
Gost
PetarPan

Možda si bio uvažen gost dok nisi pokazao pravo lice,i śeti li se toga kad si četovo po Pljevalja…

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Bio sam i ja u srpskim kucama, u ratu.

Gibanica
Gost
Gibanica

Stao sam sa čitanjem kod , ” bio član SRS ” .

bane
Gost
bane

Ocoga u spuž

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Milinko znaju dobro komsije ko si I ti i brat Ceko.Istina da ste I jedan I drugi docekivani i casceni kod komsija muslimanske vjeroisovijesti,no je I istina da ste pozivali i radili na njihovom istrebljenju.A znaju se I radnje sto ste ti i tvoja braca u krvi radili po Hercegovini ne brini sve dolazi na naplatu jednog dana.

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Komite Sjever
Gost
Komite Sjever

Da ,da sjećamo se i vas i ČEKAi FILIPA i ČEDA i svih vas ,vas koji ste sa dugim bradama i kokardama uzdignute glave išli ulicama sa redenicima i kalašnjikovima uz bajonete na pojasu kopirajući PAVLA ĐURIŠIĆA I DRAŽU MIHAJLOVIĆA da sjećamo se, sjećamo se svih koji su iselili 40% MUSLIMANA IZ PLJEVALJA da sjećamo se i vaših bombi i… Više »

Blaki
Gost
Blaki

Šešeljev, mlađi brat….

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Koje oči čine te i gledaju, kažu stari. Pamtimo mnogi devedesete i “junaka”Gazdića, no u smutna vremena znamo šta pliva po površini!. DA JE VJEČNA!

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Ovo politonje imaju slobodan dan pa opalili po portalima da botuju.plaća Risto svaki komentar i svaku laž koju plasiraju.oko devet idu na sendviče pa ćemo malo odmoriti od njih.

Црногорац
Gost
Црногорац

Два сендвича за тебе!

Bezolovni 95
Gost
Bezolovni 95

Ne prodaje se svako kao vi Cetinjani🤣🤣🤣

Strijelac
Gost
Strijelac

Znamo ovoga, Šešeljevog jurišnika iz poslaničkih klupa devedesetih.Promijenio se isto koliko i njegov mentor iz Beograda…..a, istinu priča, baš kao i on.

Mataruge
Gost
Mataruge

Zaboravi su navest Gazdicu,koliko je bilo boraca iz Pljevalja na strani muslimanske armije BiH. Koji su krijuci preko granice prelazili iz Cg,ubijali narod i vracali se nazad doma kao da nista nije bilo… Da se razumijemo,nepravdam nikog,svi su radili zlocine,ali ovo se stavlja sad pod tepih

Mrgud
Gost
Mrgud

Koga to opisuješ?Dobrovoljce što su išli u pljačku i to organizovano. Slavili pljevaljske lopine što platiše glavom pljačku. A ti ne bi bio što jesi kad ne bi izvrnuo istinu.

Komite Sjever
Gost
Komite Sjever

Evo i ovog iz Mataruga , ovaj dijo Pljevaljske opštine još uvijek u TURSKIM ARHIVIMA pripada MUSLIMANIMA koje su 1924 pobili i iselili sve do ŠAHOVIĆA srpski četnici i dzandari. Uzurpirali zemlju ,kuće, cijeli imetak od pobijenih MUSLIMANA tada .

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A bi li to da izjednacis zlocine,koliki je po tebi taj od od,po meni je 99% prema1% ,u korist cetnika

Gile
Gost
Gile

Slika kaže više od hiljadu riječi!

Gonzo
Gost
Gonzo

Kad su radikali počeli ovako da vas šamaraju što će tek demokrate da vam rade šovinisti?

Mudrac
Gost
Mudrac

Ne pomaze istina.Gazdicu.Ova zemlja zivi i funkcionise na lazima.potkupljenim i ucijenjenim novinarima .tajnoj sluzbi policije.privatnim agentima Crnogorske mafije.koji su unakazili drzavu.za sledeci vijek.
Smeta im posteni Narod.koji je ustao.da odbrani crnogorski obraz.svetinje.vjeru i ovo sto je ostalo od crnogorskih terminatora.

USPRAVI SE, CG!
Gost
USPRAVI SE, CG!

Hahahahahahaha..je li ti to mudrost od Šešelja i Amfilohija?

Send this to a friend