Politika

Milinković: Dijalog jedini način prevazilaženja problema

Jedini način za prevazilaženje ovih i svih drugih problema je dijalog, jer je on najbolji blagoslov. Svrha dijaloga je konačno stvaranje prijateljstva, povjerenje jednih u druge i zadovoljstvo u suživotu sa drugima, poručio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Pljevlja Vlade Milinković.

“Istina, dijalog često nije lagan kao što ponekad nije bilo lako drugog prihvatiti, razumjeti i poštovati. I ne samo da je dijalog potreban nego je i neophodan. Njime se grade i razvijaju međuljudski odnosi”, istakao je on.

Miliković se ovim putem obraća Odboru za zaštitu svetinja, a posebno se obraća onima kojima je vjera istinski put do Boga i božje zapovjesti vodilja i smisao življenja.

“Nikada mi nije bila namjera da svoja vjerska osjećanja i pripadnost vjeri ističem jer je to lična i intimna stvar svakog pojedinca. Upravo nas vjera uči da širimo ljubav a ne mržnju, da se pomažemo a ne svađamo, da se volimo a ne mrzimo, da se poštujemo a ne da se proklinjemo. Nije Vlade Milinković išao i obišao sveta mjesta radi titule „hadži“ da bi ga bilo ko hvalio, opominjao ili prozivao nego zato što vjeruje u Boga i ljude. Jer Bog je u svakom od nas. Kao takav znam da sam Pljevljak i da pripadam svom narodu i državi Crnoj Gori u kojoj ima mjesta za sve nas bez obzira na vjerska, nacionalna ili bilo koja druga opredjeljenja”, naglasio je on.

Kako je istakao, osnovni princip hrišćanstva je sledeći : “Suštinski nije bitno ko si po vjeri ili naciji i u šta vjeruješ, bitno je da si čovjek u svemu“.

“Njegova Svetost Blaženopočivši Patrijarh Pavle često je isticao :“Budimo ljudi“. Zbog toga sve ovo što se dešava ovih dana je problem svih nas, što znači da je i obaveza svih nas da damo svoj puni doprinos iznalaženju najboljeg i najkvalitetnijeg rješenja koje je prihvatljivo za sve”, dodao je Milinković.

Istakao je da su Stari Grci isticali da se dijalogom postižu najrazumniji, najbolji i najpravedniji dogovori, sporazumi i odluke.

“Tamo gdje se ne razgovara i ne dogovara nema valjanih odluka, jer i najteži nesporazumi i problemi dijalogom se mogu riješiti na najkulturniji, najcivilizovaniji i demokratski način. Prokletstvom i izopštavanjem iz crkve se ne pristupa hrišćanskom dijalogu. Ako neko anatemiše i proklinje druge, svoju hrišćansku religiju, religiju ljubavi i svjetlosti, zamjenjuje paganskom religijom koja je u svojoj biti tamna i hladna. Starim paganskim običajima i praksom kletvi ne možemo ništa postići. Naprotiv to ne ide na čast ni jednom hrišćaninu”, napomenuo je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pljat i lužica
Gost
Pljat i lužica

Znam da je ovoga Vlade neko hvalio, ne znam ko?

POLTRON
Gost
POLTRON

Dijalog da problem je dobit tu dogovora nema pohlepa buja sa svih strana

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

I, što si, zapravo, rekao? Nista. Nije, valjda, da cemo se dogovarati sa Srbijom o nasim hramovima, da ce neregistrovane crkvene organizacije i dalje biti u crnogorskim hramovima, a imamo svoju MATICNU CRNOGORSKU PRAVOSLAVNU CRKVU?

Crni
Gost
Crni

A ko će sa tobom da se dogovara. Ničija vojska, pola mu Dps iz Pljevalja šeta sa frontovcima.

Bula
Gost
Bula

Dijalog sa najvecim lupezom u istoriji CG!? Obraz , djon…

Velja gora
Gost
Velja gora

Pa sto ne rece Premijeru da treba “iznaci najbolje i najkvalitetnije rjesenje koje.je prihvatljivo ta sve”

eu kolonija
Gost
eu kolonija

dijalog je trebao I prije donošenja ovoga sramnog zakona

Lav
Gost
Lav

Kladio bih se u sve pare koje imam na svijet da ga nijesi procitao

Send this to a friend