Politika

Milošević: Ispravljanje istorijske nepravde prema Cetinju i Crnoj Gori naš dug prema precima

Ispravljanje istorijske nepravde prema gradu Cetinju i Crnoj Gori je naš dug prema precima ali i obaveza prema potomcima koji to sa punim pravom očekuju od nas, saopštio je predsjednik OO Socijlademokrata Cetinje Dejan Milošević.

Kako je naveo, Skupština Prijestonice, danas razmatra i donosi istorijski važnu odluku o incijativi za vraćanje Cetinjskog manastira, visevjekovnog duhovnog i državnog sjedništa i simbola slobodarske Crne Gore, Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za ostvarivanje vjerskih prava pravoslavnih Crnogoraca.

“Ali i očekujemo da bude otvoren i za sve druge vjerske zajednice koje to budu tražile, jer je Cetinjski manastir bio vazda naš – crnogorski, ali i uvijek mjesto okupljanja a ne razdora”, poručio je Milošević.

Usvajanjem ove inicijative, kako kaže, uspostaviće se poštovanje Ustavom garantovanih ljudskih prava.

“Vrijeme koje je pred nama nameće nam značaj ove inicijative, jer će se njenim usvajanjem uspostaviti poštovanje Ustavom garantovanih ljudskih prava. Mi želimo da nam se omogući naše viševjekovno pravo da crnogorski sveštenici uđu u naš hram na Cetinju. Za razliku od drugih, naša poruka biće mir, tolerancija, razum, istina, hrišćanska ljubav prema našoj pravoslavnoj braći. Ispravljanje istorijske nepravde prema gradu Cetinju i Crnoj Gori je naš dug prema precima ali i obaveza prema potomcima koji to sa punim pravom očekuju od nas”, zaključio je Milošević.

Send this to a friend