Politika

Milošević se nadao da će Crna Gora biti na spisku Hrvatske

Tarzan Milošević (Foto: Mondo)

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kaže da je očekivao da će se Crna Gora naći na listi zemalja prema kojima je Hrvatska otvorila svoje granice.

“Oni najbolje znaju zbog čega su donijeli takvu odluku. Oni snose posljedice, ali su i najodgovorniji prema svojim građanima. Vjerujem da će i Hrvatska u narednom periodu proširiti tu listu i da će građani Crne Gore i Srbije među prvima moći da uđu u Hrvatsku”, rekao je Milošević.

On je, nakon prijema u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije povodom Dana diplomatije, rekao novinarima da odluka Crne Gore da granica prema Srbiji ne bude otvorena nije politička i da vjeruje da će građani Srbije vrlo brzo moći da ulaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura.

Naglašava da je najveći interes Crne Gore da granica sa Srbijom bude otvorena, jer 20 odsto turista u Crnoj Gori dolazi iz Srbije.

“Naš interes politički, istorijski i ekonomski je da se veze između Srbije i Crne Gore na graničnim prelazima što prije uspostave vezano za frekvenciju ljudi”, rekao je Milošević.

Podsjeća da je Nacionalno-koordinaciono tijelo u Crnoj Gori donijelo odluku da sve države u kojima ima manje od 25 bolesnih od kovida-19 na 100.000 stanovnika dobiju saglasnost da njihovi građani mogu da ulaze u Crnu Goru.

“Kako bude tekao proces oporavka ljudi, proširivaće se spisak država čiji će građani moći da uđu u Crnu Goru. Vjerujem da će građani Srbije na moje zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih građana Crne Gore moći vrlo brzo da dolaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura”, naglasio je Milošević.

Kako kaže juče je obaviješten da Crna Gora nije odgovorila na dopis upućen iz Srbije o dozvoli za letove Er Srbije u tu državu.

“Dobio sam uvjerenje da će na taj dopis odgovoriti. On nije imao nikakvu političku konotaciju, naprotiv odnosio se na trenutnu situaciju u Crnoj Gori gdje nije nikome bilo dozvoljeno slijetanje aviona”, naveo je Milošević.

Navodi da će određenim avio kompanijama biti dozvoljeno da slijeću na crnogorski aerodrom i da će avio prevozniku iz Srbije stići odgovor od crnogorske strane. Vjeruje da će se na taj način riješiti i pitanje Montenegro erlajnsa u Srbiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo pitam
Gost
Samo pitam

Zašto Tarzan ne organizuje crnogorske ustanike u Srbiji, kao ovaj tobožnjihov ovdje?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Neće Tarzo staviti bodljikavu zicu, možda ima stan u BGD u

Titograd
Gost
Titograd

Zastiđe crnogorske diplomatije se uvijek nepogrešivo nalazilo u Beogradu. Kako to?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kad Srbi ne mogu u Crnu Goru,doćice Crnogorci na pečenje u Mrcajevce ,samo 900 dinara kilo prasetine sa kupus salatom

Bora Bora
Gost
Bora Bora

koja amaterska prica…

marius
Gost
marius

Vala da budem iskren, ne svidja mi se kako ka ambasador rabota tamo po Srbiji, pa jednom napisah neka se vrce doma, no mi ne objavise komentar. Nete ni ovaj sigurno, al nema veze. Idemo dalje.

Sviće zora
Gost
Sviće zora

Koliki pritisak osjeća u Beogradu kad mora da prebača loptu na Hrvatsku.Sramno što Beograd i posrbljeni Crnogorci rade tamo.

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Mislim da gospodin Tarzan nije dobro razumio ulogu ambasadora u Srbiji. Ne zastupa on Srbiju i Crnu Goru, nego Crnu Goru.

eto
Gost
eto

Eu prvo u okviru svog dvorišta uređuje promet ljudi i robe.CG a kamoli Srbija nijesu u EU da ja znam.Kako su se BIA mediji obrušili i na HR što ih nema na spisku haha.Kim Dž.Un im zavidi na propagandi.

SRBIN iz BOSNE
Gost
SRBIN iz BOSNE

Šta je bilo pa ne puštate komentar.Mora neko pčeti diskusiju

vitamin C
Gost
vitamin C

Šta će Srbi, šta će Hrvati…ma neka rade kako žele, naš cilj je zdravstveni interes Crne Gore, pa koliko god bude ekonomskog ćara, preživjeli smo i teže. Samo mira neka Bog da i sposobnosti da saćuvamo zemlju od raznih jurišnika na nju.

SRBIN iz BOSNE
Gost
SRBIN iz BOSNE

Pita Marković Plenkovića što ne pušta Crnogorce u HR.,kaže pa mi smo puštali Tompsona.Džaba folirate znamo mi da ste Vi Srbi odgovara Plenković.Hvala što ste dozvolili da ovo napišem🤣🤣😋😋🤣

vitamin C
Gost
vitamin C

Ajde, života ti moga, malo odmori. Stvarno si mi drag ali nešto ti fali kod plivanja. Crna Gora bezuslovno, ljubav je naša! Pusti više to jednačenje po zvučnosti!

kokolo
Gost
kokolo

Oće, Taki, oće. Nadaj se ti. Nada potonja umire.

Svjefol
Gost
Svjefol

Milosevicu, ako se Srbija ponasa kako se vec ponasa, sto kukumaces onda. Oni tako zele i tu je kraj. Srecan im veliki put u Kinu..

Nikac
Gost
Nikac

Nego što, pravac Kina. Nikako Evropa ali možno u ppmoć u evre i dolare, a i Mercedes i Chevrolet uz put.

Send this to a friend