Politika

Ministarstvo odbrane: Lažna vijest da su vojnici predali oružje i otišli da glasaju

Devetorici pripadnika Vojske Crne Gore, koji se nalaze na zadatku ispomoći graničnoj policiji u rejonu Rožaja, jutros je omogućeno da glasaju u Nikšiću. Njima je organizovan prevoz do mjesta glasanja, nakon čega su se uputili nazad na radno mjesto. Trenutno su u blizini Kolašina, saopštili su iz Ministarstva odbrane, reagujući na lažnu vijest da su vojnici “demonstrativno predali oružje i otišli da glasaju”.

Kako ističu u Ministarstvu, u toj grupi od devet pripadnika jedan je oficir, dva su podoficira i šest je vojnika po ugovoru.

“Informacija koju je objavio Sputnjik, a odmah prenijeli i ostali mediji u Srbiji i pojedini u Crnoj Gori, jasno je da je lažna, sa namjerom da izazove nestabilnost u državi na dan izbora. U tekstu tog tabloida se navodi da su vojnici demonstrativno predali oružje, jer im nije bilo omogućeno da budu u komisiji koja nosi glasačka pisma, te da su napustili karaulu Kula. To je samo jedna u nizu lažnih informacija ovih dana koje se masovno proizvode u Srbiji”, navode.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su, kako su naglasili, svim svojim pripadnicima omogućili da ostvare biračko pravo.

“Stoga osuđujemo ovakve pokušaje napada na Vojsku i državu”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot 32/6
Gost
Bot 32/6

Ne znam što da mislim ova akcija fake njuz se toliko kompromitovala, da bi bilo dobro potvrdu naći iz trećeg nezavisnog izvora

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Nisu valjda naoruzani isli na glasanje

Grdoje
Gost
Grdoje

Na lazima i mitomaniji su stvarali Svetosavlje.
U Crnoj Gori ce dozivjeti fijasko, to su njihovi posljednji trzaji.

Nedo
Gost
Nedo

SPC i Srbija su zlo na balkanu!

Bedem
Gost
Bedem

Laž je srpski nacin života. Tu lijeka nema. Čojstvo tamo nema znacenje, cast nekim ptavim Srbima.

Kuku njima
Gost
Kuku njima

Laž je njihov način razmišljanja. Ovako najviše lažu sebe, zato i stradaju, a ne znaju zašto.

Lida
Gost
Lida

Sputnjik i 99 posto medija u Srbiji plasiraju non stop lazi.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

naravno vide da gube i vrse pritisak cetnicki nacionalisticki i ruski sajtovi …..od veceras crna gora je konacno slobodna drzava gradjanska sadasnja clanica natoa i buduca clanica eu …..srecno svim gradjanima crne gore

Send this to a friend