Politika

Ministarstvo odbrane prodaje suvišna plovila i opremu

Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je danas tender za prodaju suvišnih plovila, brodskih motora i njihovih rezervnih dijelova, dizel generatora, kao i razne radioničke opreme.

“Najvredniji dio ponude čini pet plovila, Pomoćni naftonosac PN-27, Desantni brod minopolagač DBM-241, pomoćni vodonosac PV-17, Barkasa ronilačka BRM-22, kao i jahta „Jadranka“. Njihove početne cijene su od 3,6 do 140 hiljada eura.  Prodaju se i četiri brodska motora, kao i devet dizel generatora, starijih godišta i različitog nivoa očuvanosti”, saopštili su iz Ministarstva.

Sve što je oglašeno na tenderu, kako ističu, prodaje se u viđenom stanju.

Plovila su bez naoružanja i vojne opreme.

“O bližim detaljima i uslovima tendera, početnim cijenama, mjestu, datumima i terminima za razgledanje, zainteresovana lica mogu se informisati iz teksta javnog poziva, koji je objavljen danas u dnevnom listu Pobjeda i na sajtu Ministarstva odbrane Crne Gore”, navode oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Oce li na licitaciji biti i ovi helikopteri iz Vijetnamskog rata, koje platismo kao lerilice seste generacije.

Boka
Gost
Boka

Prosto mi nije jasno zasto se ovi brodovi nisu prodali dok su bili u bilo kakvoj funkcionalnosti. DBM 241 i PN27 su na mrtvom vezu u pristanu godinama samo je pitanje dana kada ce pustiti vodu i potonuti. A jahtanjadranka je izvadjena na obalu i po slikama se vidi da joj je oplata unistena.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

ono nesto vojnih brodova koje sam vidio ovoga ljeta u baru na vezu je jadno, obicna zastarjela plutajuca vojna zeljezarija/krama. crna gora sve to slobodno moze prodati ‘u paketu’ za rezaliste, a od dobivenih pjeneza/love uz doplatu onda kupiti dva novija broda obalne straze s najmodernijom tehnologijom za pracenje i promatranje. u daljnjoj buducnosti treba se usredotociti na male brze… Više »

Trol
Gost
Trol

Jos dugo ce ih oni prodavat… nije im ovo prvi put… a Jadranku su dovoljno jahali, ne vrijedi nicemu… toliko treba ulozit u tu jahtu da se dovede u red da se za te pare moze kupit moderna

Send this to a friend