Politika

Ministarstvo odbrane promovisalo vojni poziv: Vojska mora biti gdje je narod

Ministarstvo odbrane je danas po treći put organizovalo manifestaciju “Budi dio nas” u tržnom centru Delta City u Podgorici, kojom se promoviše vojni poziv.

Na otvaranju, direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov posjetioce je pozvao da obiđu info pultove, gdje su od pripradnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore imali priliku da saznaju sve o mogućnostima obrazovanja na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju, o brojnim projektima, poput Ljetnjeg vojnog kampa, kao i o mogućnostima zapošljavanja u VCG i dobrovoljnog služenja vojnog roka.

“Vojska je uvijek bila narodna institucija i mora biti tamo gdje je narod. Treću godinu za redom organizujemo ovaj događaj i moram reći da se zaista trudimo da promovišemo Vojsku Crne Gore na najbolji mogući način, da podižemo svijest upoznavanjem, prije svega mladih ljudi, o prednostima i mogućnostima koje vojska nudi’, poručio je Volkov.

On je dodao da je daa najvažnije da vojni poziv bude dobro predstavljen mladim ljudima, kako bi razmislili i odlučili da li je vojska njihov budući poziv.

Vojni poziv je sve popularniji, čemu doprinose aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo odbrane. Samo ove godine primili smo 130 mladića i djevojaka starosti između 18 i 25 godina. I to je u pravcu jedne politike, od koje nećemo odustati. Usklađujemo strukturu, snažno radimo na podmlađivanju vojske. Na fonu te politike, do kraja godine ćemo raspisati javni poziv gdje ćemo primiti do 80 mladića i djevojaka’, najavio je Volkov.

Pored toga, posjetioci su imali priliku da vide dio opreme kojom raspolaže Vojska Crne Gore, poput ronilačke, alpinističke i skijaške.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Toliko.GigiImewidget
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toliko.
Gost
Toliko.

Imate nasu podrsku.

Gigi
Gost
Gigi

Po nato direktivi .

Ime
Gost
Ime

Vojska je najnepotrebnija stvar u svijetu. Jedina prava prijetnja je iznutra , zato treba ulagati u policiji a vojska da sluzi kao neka spasilacka ekipa da bude.

widget
Gost
widget

Vojska mora biti gdje je narod. A narod je u Iraku i Avganistanu?

Send this to a friend