Politika

Ministarstvo: Varvarski, anticivilizacijski i antievropski čin na Cetinju

Foto: screenshot

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava najoštrije osuđuje kamenovanje autobusa koje se desilo na Cetinju, kao i svaki vid pokazivanja nasilja nad onima koji su drugačije nacije ili vjeroispovjesti.

Naglašavajuda su ove radnje zakonom strogo zabranjene, a sa moralnog aspekta u potpunosti nedopustive.

“Ovakav varvarski, anticivilizacijski i antievropski čin mora biti predmet dubokog ispitivanja od strane nadležnih organa, odnosno Uprave policije i tužilaštva, kao i Ombudsmana”, ističe Ministasrtvo.

Kako su dodali, napad na autobus pun djece, vjernika, i to za vrijeme najznačajnijeg hrišćanskog praznika, može se tumačiti kao zločin podstaknut mržnjom ili netrpeljivošću.

“Svi oni koji teže da Crna Gora u pravom smislu riječi bude slobodna multinacionalna i multikonfesionalna država, moraju biti spremni da osude ovakvo djelo”, navode u oovm resoru.

Podsjećaju da je Cetinje grad koji je oduvijek okupljao narode sa svih strana svijeta i da nečovječne radnje, poput kamenovanja autobusa koji prevozi djecu druge nacionalnosti, ozbiljno prijeti da ukalja imidž koji je Cetinje kao diplomatsko sjedište gradilo vjekovima.

“Apelujemo na građanke i građane Cetinja, ali i širu javnost, da pokažemo ljepotu Prijestonice i cijele Crne Gore i ujedinimo se u različitostima”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Ti su djeca iz Crne Gore..sto ih nijeste naucili da pjevaju Crnogorske pjesme..da postuju svoju zastavu..Pw,kad krenu u Knin Prizren..neka “barjace”zastavama druge drzave

Pravda
Gost
Pravda

Uh ministarstvo 🤮

FirmaKrstic
Gost
FirmaKrstic

samo je falilo da se neko zapali u sredini kruga🤣🤣🤣🤣. i djecu koriste za svoje pokvarene interese.

Jel piso miso
Gost
Jel piso miso

Mi necemo nasu djecu slati medju njima kako bi ih provocirali, a mogli bi! Oni znaju da je nama stalo do drustvenih vrijednosti zato se ponasaju kao zivotine pustene s lanca! Oni djecu svoju ne vole a kako ce nas voljeti i postovati.

Progres
Gost
Progres

MP bi trebalo prvo da ispita ko je organizovao exkurziju, pa da li je organizator registrovan za te djelatnost, onda da li je postojao plan i program exkurzije i da li su određeni ljudi za sprovođenje plana i programa, onda ,sobzirom da su putnici malodobni da li je predviđena osoba za bezbijednost đece, da li su osobe koje su vodile… Više »

Neko
Gost
Neko

Znamo mi u Niksicu ko je organizivao Neka obidju Opstinu- da se ne muci Tuzilastvo

Dejan
Gost
Dejan

Pro srpska vlada osuđuje borce za opstanak Crne Gore a one koji rade na razbijanju iste nagrađuje

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

Nadam se da ce tuzilastvo uzeti u obzir i istraziti sami tok događaja,da su iste osobe koje su pjevale i igrale kolo napale zenu sa maloljetnim djetetom ,pokusavajuci da joj skinu majicu jer je na njoj bilo crnogorsko obiljezje ,poslije toga su se desili dogadjaji koji su posledica .Nije za opravdati ,ali …

Djomaa
Gost
Djomaa

Jes to ti Jole? Potpiši se da znamo.

Pegeovac 🇲🇪
Gost
Pegeovac 🇲🇪

Nadam se da ce tuzilastvo da reaguje na ove cetinjske fasisticke i bahate podvige

sirak
Gost
sirak

neka provokatori okupatori…. nije vama mjesto na Cetinje a ni u CG

Send this to a friend