Politika

Mišnić: Razmjenom iskustava do jačanja loklanih zajednica

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić učestvuje na “Međunarodnoj konferenciji gradova svijeta 2018“, koja se održava u kineskom gradu Wuhan i koja okuplja više od 1000 gradonačelnika i predstavnika lokalnih vlasti iz Kine i cijelog svijeta.

Predsjednik Mišnić je imao izlaganje na temu “Održivi urbani razvoj“ ispred Delegacije iz Crne Gore koju su činili i predsjednici opština Kolašin i Plužine, kao i predstavnik Zajednice opština Crne Gore.

“Nemjerljivo je dragocjeno što na ovoj konferenciji razmjenom iskustava, mišljenja i ideja velikih i malih, manje i više urbanih i razvijenih sredina, možemo doprinijeti jačanju naših loklanih zajednica i zemalja iz kojih dolazimo kada je u pitanju održivi urbani razvoj”, kazao je Mišnić.

Svjesni smo, dodaje, činjenice da je održivost jedan od uslova uspješnog planiranja u urbanom rastu i razvoju u svim našim zajednicama, u sredinama iz kojih dolazimo svi se suočavamo sa izazovima koji su stvrani, ozbiljni i brojni, ali i u određenim slučajevima specifični za svaku od naših zemalja i gradova ponaosob.

“Umanjiti ove izazove neće biti lako, znamo da se to neće moći uraditi ni brzo, ali kroz zajednički rad i razmjenu iskustava sigurni smo da će biti lakše, a globalno gledano i efikasnije. Svijet  u malom – koji su cijenjeni domaćini ove Konferencije uspjeli da okupe, vjerujemo da će poslati dovoljno jake, inspirativne i konkretne poruke kako bi koncept održivosti postao još snažniji i globalno prihvaćeniji, i da ćemo svojim aktivnim učešćem uspjeti da doprinesemo ukupnom uspjehu. Generacije koje dolaze na to nas obavezuju”, poručio je Mišnić.

Send this to a friend