Politika

Mitrović: Čije je ono što je naše

Ivan Mitrović

Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, kazao je Ivan Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Opet se, kao i mnogo puta do sada, pod jednu zastavu pokušavaju sabrati svi oni koji su protiv da Crna Gora bude i crnogorska i srpska i albanska i bošnjačka i hrvatska, pravoslavna, muslimanska, katolička, da bude svih onih koji u njoj žive. Da bude svoja! Kome to smeta da ono što se danas nalazi u Crnoj Gori bude vlasništvo svih građana Crne Gore? Kome smeta da se nikome ništa ne otima, pa ni Crnoj Gori. Kome smeta da se vlasništvo crkvenih zdanja u Crnoj Gori utvrdi na način primjeren savremenom svijetu i da kao tema bude daleko iza tema bitnih za život savremenog čovjeka? Životnog standarda, ekonomije, poljoprivrede, turizma!”, navodi Mitrović.

Pita kome smeta da crnogorski građanin konačno počne misliti o onome o čemu misli i prosječan građanin Evrope.

“Kome smeta da se crnogorska mladost otrgne od omamljivača prošlosti i čvrsto stane na put realnog života i budućnosti? Kome odgovara da ne odgovara građanima Crne Gore za ono što radi u Crnoj Gori? Čije je ono što je naše ako ne upravo svih nas koji su ovdje rođeni ili smo došli i izabrali da živimo tu? Ko na to može polagati preče i veće pravo? I ko može sve to voljeti više od nas koji smo sa tim odrasli generacijama i smatrali ga dijelom svih nas? Ko sniva o tome da sada ne bude naše ono što jesmo svi mi”, pita Mitrović.

Šta je, dalje navodi, motiv da se vjerska zajednica ne upiše u registar vjerskih organizacija koji se vodi u Crnoj Gori?

“Šta se to i kome otima u Crnoj Gori ovih dana? Ko i za čiji interes izmišlja laži da će popovi ostajati bez posla? Jeste Dobrica Ćosić napisao odu laži i njenoj ulozi u istoriji Srbije, ali ono sa matičnim brojem Svetog Save je prevršilo baš svaku mjeru. Odgovori na ova pitanja jasno legitimišu i izvode na čistac i manipulatore i uzurpatore, njihove interese i motive, ali i jednako jasno ukazuju na neophodnost našeg razumijevanja o čemu se zapravo radi, kako bi i ovom izazovu odgovorili na pravi način”, zaključio je Mitrović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Sve li je DPSU bitnije od Crne Gore i Crnogoraca…

marius
Gost
marius

Neko je jednom pametno kaza, neprijatelj nikad ne spava. Ono što treba u ovoj godini učinjet je da sve one partije koje su istinski za Crnu Goru stanu pod jedan barjak, da po strani ostave sve nesuglasice, jer o svemu se može pričat, i dogovara, al Crna Gora je na prvo mjesto. Ona nema cijenu.

zubac
Gost
zubac

Vjera je onih koji ce danas da idu da se mole bogu, a i vi bi ponekad mogli svratiti u crkvu cisto da vidite cija je.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Zbilja kome smeta crkva da mi u Crnoj Gori bolje zivimo ?

GNK
Gost
GNK

Ви сте све распродали,вјеру вам не дамо…
Доказани сте атеисти

Joo
Gost
Joo

Vera treba da ti je u srcu….a ne u Amfijevim biznisima……

Milan
Gost
Milan

Vera, zar nije vjera?!

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Nije vjera tvoja prćija idiote.vjera je Bog i carstvo božije a ne SPC.kako je ti zamišljaš.batali se ćorava posla i uradi nešto korisno .pusti popove da rade svoj posao,opušti se i uživaj!!!

Janjo
Gost
Janjo

Kupljena diplomo

FENIKS
Gost
FENIKS

ZIVIO MITROVICU

Milorad
Gost
Milorad

Smeta DPS-u.
Ovo što priča je čista demagogija. U čitavoj priči nema 1 tačan podatak.

Mara Branković
Gost
Mara Branković

Mitrović jasno, prvoklasno!
Bravo, Ivane. Naučite svoje kako se poštuje i ljubi svoje. Srbima iz Srbije ovi prodavci sopstvene države djeluju kao preslačci, “bruka jedna grdna”, no ih koriste, kad su iskoristivi, za svoje nacionalne ciljeve.

Japaj
Gost
Japaj

Hahahahaha

mne mne
Gost
mne mne

lako ti je kad imaš dupli sendvič

Nevena
Gost
Nevena

Zgodan i pametan

neweena
Gost
neweena

kaže se lep

Nevena
Gost
Nevena

Ja kažem i lijep, a ti možeš da prošetaš lagano, ajde…

Dragova Luka
Gost
Dragova Luka

Više zgodan.

Ljuta
Gost
Ljuta

Po CG standardu 🦗🦗

Send this to a friend