Politika

Mitrović kasnio na konferenciju koju je zakazao, odbio je i da odgovara na pitanja novinara

Ministar ekologije,prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, danas je sat i po kasnio na zakazanu pres konferenciju, a potom je odbio da da izjavu novinarki portala “Sjevercg”.

Ministar je na pres konferenciju koja je bila zakazana za 12:30, stigao u 14 časova.

“Iako su danas novinari sat i po čekali u mjestu Bistrica, po najvećem suncu zakazanu pres konferenciju, Mitrović je odbio da da izjavu novinarki nezavisnog portala “Sjevercg”, vjerovatno plašeći se pitanja uništavanja rijeka na sjeveru Crne Gore i u Bijelom Polju, kao i drugih pitanja koja su građane Bijelog Polja interesovala”, prenosi portal Sjevercg.me.

Pres konferenciji su pored ministra Ratka Mitrovića prisustvovali i v.d. direktora Uprave javnih radova Boro Lučić i predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

“Prije početka pres konferencije predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao Ministru, a što su svi novinari čuli, da su svi novinari njegovi, da se ne plaši pitanja, ali nije znao da su bili tu prisutni i jedini nezavisni novinari i jedini nezavisni portal u Bijelom Polju “Sjevercg”, prenosi ovaj portal.

Kako navodi portal Sjevercg.me, ovo je dokaz koliko je teško da rade nezavisnim novinarima na sjeveru Crne Gore, gdje očigledno i novi ministri pokušavaju da prećute mnoge zloupotrebe miliona eura koji su uloženi u investicijama Đalovića pećine i Bjelasice, kao i drugih investicija na sjeveru Crne Gore.

Portal Sjevercg će pitanja poslati i na adresu ovog ministarstva kao i adresu Uprave javnih radova gdje ćemo sačekati da vidimo da li će na ista odgovoriti ministar ekologije,prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i v.d. direktora Uprave javnih radova Boro Lučić.

Send this to a friend