Politika

Mitrović: Krivokapić destabilizovao zemlju i huškao policiju na građane

Ivan Mitrović

Da Zdravko Krivokapić ima imalo srama, najprije bi se izvinio građanima koje je 5. septembra trovao bojnim otrovima, a onda bi pokajnički saopštio ko je iz njegovog kabineta izvor lažne informacije da je na policiju bačen „molotovljev koktel“, kazao je Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Premijer iz  čije su kancelarije neovlašćena lica vodila hemijski i hibridni rat huškajući policiju na građane, posljednji je koji ima pravo da priča o mržnji i podjelama. Jer on i njegova Vlada su sve uradili da u ovih deset mjeseci zavade građane i destabilizuju crnogorsko društvo udarajući u njegove temelje – građanski mir, vjersku i nacionalnu toleranciju”, navodi Mitrović.

Kako je istakao, uzalud premijer napadom na DPS pokušava da sebe spase od političke i pravne odgovornosti za događaje kojima je, po sopstvenom priznanju, neovlašćeno rukovodio.

“Pošto se samooptužio da li iz „naivnosti“ ili da bi fascinirao svoje mentore – šta god – nadležnim organima neće biti teško da utvrde krivicu Krivokapića koji će pored ostalog biti upamćen kao neko ko je destabilizovao zemlju, doveo je u ogroman bezbjednosni rizik, trovao ogromnom količinom bojnih otrova i gađao gumenim mecima svoje građane, da bi zadovoljio one koji su ga instalirali na mjesto premijera”, zaključio je Mitrović.

Send this to a friend