Politika

Mitrović-Timonije: Njegovanje dobrosusjedskih i međudržavnih odnosa značajno za napredak Crne Gore na putu ka EU

Njegovanje dobrosusjedskih i međudržavnih odnosa od velikog je značaja za dalji napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji, ocijenjeno je tokom današnjeg sastanka predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Nikšiću Marka Mitrovića i ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea.

Kako su saopštili iz Demokratske Crne Gore, Mitrović je poželio toplu dobrodošlicu francuskom diplomati i pohvalio njegov proaktivni odnos koji se ogleda u kontinuiranoj saradnji sa predstavnicima političkih subjekata, na lokalnom i državnom nivou.

“Sagovornici su u duhu dobrih međudržavnih odnosa iskoristili priliku da razmijene mišljenja o državnim, ali i lokalnim temama, sa naglaskom na stanju u zdravstvu i epidemiološkoj situaciji u toj opštini”, navode Demokrate.

Mitrović je upoznao gosta sa trenutno stabilnom epidemiološkom situacijom u toj opštini, pohvalivši rad medicinskog osoblja u borbi protiv pandemije koronavirusa i istakavši da su zdravstveni radnici značajan resurs koji imaju, što potvrđuje činjenica da na današnji dan nema hospitalizovanog slučaja.

“Iskoristili su priliku i da razgovaraju o skorašnjim političkim promjenama u toj opštini, formiranju nove vlasti, ali i ambijentu koji je pratio sam izborni proces”, navode u toj partiji.

Mitrović je zahvalio Timonijeu na donaciji vrijednoj 115.000 eura, koju je Vlada Francuske uputila Crnoj Gori u vidu medicinske opreme.

“Ambasador Francuske je izrazio spremnost za jačanjem saradnje na polju kulture i edukacije mladih na lokalnom nivou”, zaključuju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Send this to a friend