Politika

Mitrovićev resor: Marković se pravi neznaven

Ratko Mitrović

Kada nas bivši premijer, istaknuti član partije koja je utemeljivač crnogorskog kriminala i korupcije, iza kojih je ostao veliki broj kriminalnih klanova i neraščišćenih ubistava, negativno komentariše, onda je za nas to najveća pohvala, poručili su iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma reagujući na izjavu poslanika DPS-a Duška Markovića koji se osvrnuo na jučerašnju posjetu ministra Ratka Mitrovića Pljevljima poručujući mu da nije dovoljno da se Pljevljima prilazi samo od jednog problema i samo sa jedne teme.

<<<Marković: Ministre Mitroviću, samo nastavite po već definisanoj agendi naše Vlade<<<

Zapitali su se, kako navode, da li Marković možda ima amneziju, mada, znajući da se bliže lokalni izbori, kažu da su svjesni da je ovo potez očajnika koji misli da ga i dalje neko podržava, pa se medijski eksponira.

“Zna dobro crnogorska javnost ko je ojadio Crnu Goru, a Pljevlja uništio i opljačkao za basnoslovne pare, ali se Duško Marković pravi neznaven. Pa evo da ga podsjetimo kakav je bio odnos Demokratske partije socijalista prema Pljevljima i da za vrijeme vaše vladavine nisu nestajali samo radijatori. Najtužniji podatak od 30 godina vladavine DPS-a je odlazak preko 20.000 mladih iz naše najsjevernije opštine. Je li to pokazatelj uspješnosti?”, pitaju iz MEPP.

Podsjećaju ga da iako se samo, kako kažu, pravi da je zaboravio, “da su Pljevlja za 30 godina vlasti Vaše partije postale najzagađeniji grad Evrope”.  Pitaju Markovića da li je na to ponosan.

“Šta je sa mrežom mjernih stanica za kvalitet vazduha i zašto građani informacije o zagađenju vazduha dobijaju tek nakon 15 dana, a ne u realnom vremenu? Potom, jeste li zaboravili da je, prije nego ste vi iz DPS-a došli na vlast, samo u sektoru šumarstva u Pljevljima radilo preko 3000 ljudi? Zbog Vas i Vaše partije taj broj je danas od 10 do 15 puta manji. Sjećate li se koliko ste stotina kubnih metara drva dijelili partijskim istomišljenicima pred izbore i na taj način ne samo diskriminisali građane Pljevalja i stvarali razdor među njima, već i direktno uticali na uništenje šumskih ekosistema i prirode Crne Gore. Sjećate li se kakav ste posao napravili sa, po zlu čuvenoj, Vektri Jakić”, upitali su iz resora na čijem je čelu Ratko Mitrović.

Dalje taju da li zna čije “ste džepove punili iz Rudnika Uglja”.

“Sjećate li se cementare, Prevoza Pljevlja, Montera, Građevinara, vojne fabrike i da ne nabrajamo dalje? Koliko ste sportskih klubova ugasili u Pljevljima? Koliko ste seoskih škola zatvorili? Kakva je putna infrastruktura u Pljevljima? Da li uopšte znate koliko ste novca i prirodnih bogatstava iznijeli iz Pljevalja”, navode iz Ministarstva.

Ako Vam je ovo uspjeh, kažu iz resorra Mitrovića, svaka Vam čast na “vrhunski postignutim rezultatima i sistematičnosti u pristupu, jer je ovo stvarno primjer sistematskog uništavanja”.

“To će građani Pljevalja, sigurno, znati da cijene. Ali, kad i malo bolje razmislimo, možda niste ni imali vremena da ispratite i saznate o svim ovim dešavanjima jer ste bili zauzeti razvojem mojkovačke duvanske industrije. Na sreću građana Pljevalja, promijenio se odnos državne vlasti prema ovom gradu, te garantujemo da ćemo činiti i učiniti sve da Pljevlja dignemo iz pepela, u kojem ga je ostavila DPS Vlada. Za nas su svaki grad u Crnoj Gori i Crna Gora domovina, a za Vas su bili imovina”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HNovi
Gost
HNovi

je li ovo onaj sto gradi nelegalno?

marius
Gost
marius

Je li ovo onizi , te mu sin nije clan porodice ?

dragon
Gost
dragon

Dusko je za vas svijet izmislio, gospodin covjek.

Distrikt
Gost
Distrikt

Ovaj mittovic, generalno, ne umije sastaviti prosto prositenu recenicu a sto se tice ove izjave iz doticnog ministarsta zaista ne treba komentarisati. Ovo sve govori o njima.

Nela
Gost
Nela

Ne zna se ko je nevaspitaniji od ovih tzv ministara iz tzv vladajuce vecine. Bicete i vi” bivsi”. Better sooner rather tnan later.

Madjo
Gost
Madjo

Sramno saopstenje, dno dna. Podrska za gospodina Markovica!

Send this to a friend