Politika

Mladi DPS-a: Bez DF-a, funkcioneri Demokrata ne bi ostvarili lične interese do kojih im je jedino stalo

Šizofrenični i ishitreni napadi Demokrata uzrokovani rezultatima i zaostavštinom naše partije, ne mogu biti opravdanje nerazumne i nesuvisle argumentacije njihovih saopštenja. U jednom od posljednjih u nizu pominju nam i spočitavaju “radikalnog brata blizanca”, upravo oni koji su za malo vlasti i prilike za uhljebljenje partijskih kadrova urušili sva svoja predizbora obećanja i godine vanparlamentarne opozicione borbe. DF je vaš sijamski blizanac, jer da nema njih ni vi ne biste bili nigdje vlast – i obrnuto, saopštili su večeras iz Savjet mladih Demokratske partije socijalista.

<<<Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi: DPS i DF dva politička brata blizanca<<<

“Ne znamo da li je neko javio Demokratskoj Crnoj Gori, ali od avgusta prošle godine, Nebojša Medojević i njegovi partneri iz Demokratskog fronta dio su vladajuće većine u kojoj se i sami nalaze. Iz tog razloga, bilo bi lijepo da u svoje bračne razmirice ne petljaju DPS – koja je dio opozicije i koja nema baš nikakav problem sa tim da je prošle godine došlo do smjene vlasti”, navode.

Kako dodaju, kada je riječ o medijima, koji su takođe postali prateći element bračnih razmirica na relaciji DCG – DF, Demokratska partija socijalista ni na jedan način nije učestvovala u njihovoj kupovini, kao što ne utiče ni na njihovu uređivačku politiku.

“I vlasnička struktura i ideologija koju ti mediji zastupaju – predaleko su od vizije građanske Crne Gore koju baštini naša partija”, kažu u Savjetu mladih DPS.

Što se tiče kadrovske politike, ističu da o Demokratama sasvim dovoljno govore oni koje su postavili na čelo državnih preduzeća, a koji su se pritom potpuno otvoreno stavili u službu izborne kampanje.

“Od nestručnih službenika lokalnih vodovoda na čelu državnih energetskih kompanija, do jednog od organizatora Sedmog bataljona kao perjanice investicija i razvoja – sve je tu jasno. I, bez želje da ulazimo u bračne razmirice u vladajućoj većini, Demokratama ćemo uputiti prijateljski savjet – ovih dana možda i nije baš najpametnije hvaliti se saradnjom sa Draganom Markovićem Palmom“, zaključuju u Savjetu mladih DPS Crne Gore.

Send this to a friend