Politika Nikola Pešić

Mladi vide svijetlu budućnost regiona jedino kao dio EU

Nikola Pešić

Mladi iz zemalja Zapadnog Balkana vide svijetlu budućnost ovog regiona jedino kao dio Evropske unije, kazao je predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i potpredsjednik IUSY-a Nikola Pešić, koji je učestvovao u radu sjednice Predsjedništva IUSY-a, od 24. do 27. oktobra u Berlinu.

Na sjednici su razmatrana razna pitanja i problemi koji su aktuelni u svijetu: protesti u Hong Kongu, Čileu, Ekvadoru, trenutna situacija u Evropskoj uniji, Bregzit, problemi u Siriji, jačanje desnice u svijetu, kao i trenutna politička situacija na Balkanu.

Takođe donijeta je i odluka da se trideset četvrti IUSY Kongres, održi u Panami naredne godine, u periodu od 23. do 26. aprila.

Pored održavanja sjednice Predsjedništva, rukovodstvo IUSY-a se sastalo i sa državnim ministrom u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, Nilsom Anenom kao i sa Konstantinom Woinofom iz Progresivne alijanse.

Jedna od tema sjednice je bila i odlaganje datuma za početak pregovora Evropske unije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

“Iz perspektive mladih, ova odluka ne pogađa samo mlade ove dvije zemlje nego i sve mlade ljude iz zemalja Zapadnog Balkana. Siguran sam da će proces integracija zemalja Zapadnog Balkana biti na vrhu prioriteta Evropske unije, i da nećemo biti prepušteni nekim drugim spoljnim uticajima. Mladi iz zemalja Zapadnog Balkana vide svijetlu budućnost ovog regiona jedino kao dio Evropske unije”, istakao je Pešić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Besmislica
Gost
Besmislica

Što je pametan ovaj Pešić? I to baš kada je objavljen podatak da 70% mladih želi napuštiti Crnu Goru, on izlazi sa ovakvom glupošću.

Zivko89
Gost
Zivko89

A mi vidimo u EU no vi pravite malu-veliku Srbiju…

Send this to a friend