Politika

MO: Grupa građana Sačuvajmo Sinjajevinu neistinama dezinformiše javnost

Kao i uvijek do sada, grupa građana služeći se neistinama pokušava dezinformisati javnost. Ovaj put se nijesu libili da zloupotrijebe riječi jednog zvaničnika prijateljske i partnerske zemlje. Vješto koristeći samo dio rečenice koju je izgovorio, pokušavaju neistinama da obmanu javnost, saopštili su iz Ministarstva odbrane nakon što je iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu poručeno da je ministar odbrane Letonije Artis Pabriks pozvao crnogorske vojnike da koriste tu zemlju i njihove vojne poligone za razne vrste treninga.

“Da podsjetimo, prije svega zbog javnosti, jer one koji ne žele da čuju uzalud je ubjeđivati. Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks je izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku. On je naglasio da zbog potreba vježbanja njihove i partnerskih vojski pored postojećeg, formiraju još tri poligona u Letoniji.
Toliko o činjenicama i izjavi ministra Pabriksa”, poručuju iz Ministarstva.

Dalje navode, da su dobro čuli i izjavu ministra Boškovića, ali dodaju oni, grupu Sačuvajmo Sinjajevinu ne interesuje park prirode koliko to da onemoguće crnogorsku vojsku da vježba.

“Što se tiče drugog dijela, gdje pominjete regionalni park prirode i na presu koji je imao ministar Bošković, nakon Vlade kada je informacija usvojena, rekao je da formiranje vojnog poligona ne utiče na formiranje Sinjajevine kao regionalnog parka prirode, što je i praksa u većini evropskih zemalja i što će biti slučaj i sa Sinjajevinom. Naravno, ne sumnjamo da ste i to dobro čuli, ali Vas regionalni park prirode ne interesuje, koliko želja da onemogućite Vojsku Crne Gore da vježba i osposobi se da bi zemlju branila”, ističu iz MO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Zassto se MO ,,pravda,, grupi gradjana KL, koji su prosrpski orijentisani i ideolosski na nivou izgubljenih a danas povampirenih zzelja iz dalekih 40-tih godina 20 v. Pridruzzile su im se neke NVO, da bi se chulo da joss ,,postoje,, Premijeru, chuvaj Drzzavu i njenu teritoriju.

Golden boj
Gost
Golden boj

A oni okrecu pricu kako njima odgovara, a i bas su oni pratili sto je izjavio ministar, samo su dobili mejl sto da pricaju i oni ka ovce sve sto im se rece ponavljaju. Taj poligon ce se koristiti mjesec dana u godini i sami ce vidjet da ce imat koristi od toga jer se moraju probit putevi koji ce… Više »

Send this to a friend