Politika

Moguće ukidanje viznog režima između Crne Gore i Irana

Trebamo da izgradimo i uspostavimo međusobno povjerenje, i to će biti osnova za razvoj i poboljšanje odnosa na svim poljima dvije države. Prvi korak ka uspostavljanju tih odnosa bi trbao biti ukidanje viznog režima između Crne Gore i Irana, kazala je predsjednica prijateljstva parlamenta Islamske Republike Irana, Parvane Salahšuri.

Naime, pored nje, potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović razgovarao je danas u Podgorici i sa ambasadorom Islamske Republike Irana za Srbiju i Crnu Goru Hosseinom Molla Abdollahijem.

Salahšuri, koja se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, je zahvalila potpredsjedniku Husoviću na prijemu i izrazila očekivanje da će ovaj sastanak biti početak dobrih odnosa Crne Gore i Irana.

Takođe, uputila je poziv potpredsjedniku Husoviću da posjeti Iran u narednom periodu.

„Na ovaj način trebamo da izgradimo i uspostavimo međusobno povjerenje, i to će biti osnova za razvoj i poboljšanje odnosa na svim poljima dvije države. Prvi korak ka uspostavljanju tih odnosa bi trbao biti ukidanje viznog režima između Crne Gore i Irana“, kazala je Salahšuri.

Husović je izrazio svoje zadovoljstvo zbog posjete delegacije iz Irana i prihvatio je poziv Salahšuri da organizuje delegaciju Vlade koja će posjetiti Iran u što skorije vrijeme kako bi predstavili potencijale kojima Crna Gora raspolaže.

Složio se da pitanje ukidanje viznog režima predstavlja jednu barijeru u odnosima dvije države i da se to pitanje već pokrenulo i da očekuje da će se to u narednom periodu pozitivno riješiti.

„Očekujem da će se u narednom periodu razvijati dobri odnosi među naše dvije države, a posebno očekujem dobru saradnju na planu turizma, kulture i privrede“, istakao je Husović.

B.M

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ze Pequenho
Gost
Ze Pequenho

Iran je prelijepa zemlja, divni ljudi, bogata istorija i kultura. Nešto što je mnogo drugačije, ljepše i bolje od arapskih zemalja koje je okružuju. Ako ukinu vize, odvojiću dvije nedelje da je posjetim i to sa velikim zadovoljstvom.

Pyet
Gost
Pyet

Zamislite da mozete bez vize u Iran ja jedva cekam

Une te pyest ty
Gost
Une te pyest ty

A šta ćeš tamo?

Send this to a friend