Politika

Montenegro International: Dalje ruke od Tuzi!

Dok pandemija uzima danak u životima, vlada premijera Krivokapića nastavlja da pravi, ali samo na prvi pogled, diletantske poteze. Ova skupina „slučajnih partnera“, skrpljena iz raznih centara moći, svakim danom pokazuje svoje šovinističko lice, saopšteno je iz NVO Montenegro International.

Iz NVO  podsjetili su  na dva interesantna detalja.

“Ministar pravde Leposavić pravi neviđen pritisak na Apelacioni sud u slučaju protiv lidera DF-a i ostalih, pominjući mogućnost da, ako Apelacioni sud potvrdi osuđujuću presudu, donijeti zakon o Amnestiji. Apelacioni sud vraća predmet na novo suđenje, sa nemuštim objašnjenjem”, poručuju u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja odbija donaciju od 10.000 vakcina, najavljenu 21. januara posredstvom kabineta Đukanovića, dodaju iz MI,  kasnije odbijaju ponude od oko 150.000, da bi nakon 27 dana slavodobitno dočekali avion iz Srbije sa Brnabićkom i kutijom u kojoj je 2 000.

“Koliko je izgubljeno života zbog osionosti vlade premijera Krivokapića i ministarke JBB.? Zamislite da je tih 10.000 vakcina dato najosjetljivijem dijelu populacije? Ko će izaći pred porodice preminulih da im objasni ovu situaciju jer, ne zaboravite, neko od njih je mogao primiti vakcinu i vrlo vjerovatno biti živ danas? Ipak, najveća budalaština, ALI samo na prvi pogled, je otvaranje granica Crne Gore za ulazak u državu bez PCR testa. Jer, nije u pitanju neznanje, nego izbori u Nikšiću, a da bi ponovo ušli glasači iz Srbije i BIH (republike srpske), granice moraju ostati otvorene”, ističu iz MI.

Iz NVO navode, da akteri novoformirane vlasti izazivaju novu krizu, a u prilog tome svjedoče i potezi policije koja je došla da zatvara lokale u Tuzima.

“Vlada sa krstom u jednoj, a mačem u drugoj ruci, ovih dana izaziva novu krizu, ovaj put sa našom braćom Albancima! Ovaj put na udaru su Tuzi. Jutros, predsjednik opštine Tuzi g. Đeljošaj, revoltiran potezima vlasti, između ostaloga i policijom koja je jutros došla u Tuzi da zatvara lokale, blokirao je bulevar prema Podgorici i pozvao Krivokapića i potpredsjednika Abazovića da dođu na razgovor”, ukazuju u saopštenju.

Dan ranije, revnosni organi su pokrenuli izviđaj protiv Đeljošaja.

“Po nalogu zamjenika rukovodioca Nikole Boričića, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran krivični predmet povodom izjave predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, radi utvrđivanja postajanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo pozivanje na otpor ili drugo za koje se goni po službenoj dužnosti. Predmet je dodijeljen u rad dežurnom državnom tužiocu”, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Montenegro International predano radi na izvještaju o stanju u Crnoj Gori, koji će uskoro biti upućen na sve relevantne međunarodne adrese. Ponašanje ove vlade prema nesrbima, ističu iz MI,  Crnogorcima a ovaj put Albancima će nesumnjivo biti do u detalje opisano.

Zato opominjemo, poručuju iz NVO,  Nemojte da se usudite da u Tuzi šaljete specijalne jedinice!

Pozvali su popredsjednika Abazovića, da ode u Tuzi i u miru riješi ovaj spor.

“Abazoviću, pođi među svoj narod! Tvoja URA je dovela na vlast ovaj kleronacionalistički korpus! Objasni svojim Albancima – zašto, i koja su to demokratska dostignuća vrijedna svetosavskog iživljavanja nad Crnom Gorom i njenim građanima”, zaključuju iz MI.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Podrska nasem narodu iz Tuzi.Mi smo svi gradani nase CG.

Realista
Gost
Realista

Bravo no dritanga ne smije poć tamo jer ga svi znaju ko izdajnika a izdajnike Albanci ne vole

Milun
Gost
Milun

Ja mislio ovi avio-kompanija…

Send this to a friend