Politika

Moskva će nastaviti da destabilizuje Crnu Goru

Moskva će nastaviti da destabilizuje Crnu Goru i članstvo države u Alijansije neće zaustaviti. Uostalom zašto bi stali, Balkan je za njih strateško područje – poručuje američki analitičar Danijel Server za Pobjedu.

O budućim odnosima Podgorice i Moskve Server kaže da je veoma teško održati dobre odnose sa zemljom koja je sponzorisala državni udar i napad na crnogorskog premijera.

“Za mene je logično da će zbog ove situacije svi Crnogorci zaključiti da je njihova najbolja odbrana u okviru NATO-a”, kaže Server.

On je ponovio da nije zadatak Moskve da se bavi unutrašnjim pitanjima bilo koje zemlje.

“Vladimir Putin tvrdi da poštuje suverenost svake države. Trebalo bi onda da vodi politiku po standardima koje je sam postavio”, kaže sagovornik Pobjede.

Server je komentarišući protekli NATO samit u Briselu rekao da je poruka sa ovog skupa jasna.

“Ono što je Angela Merkel rekla je glavni zaključak – Evropa se više ne smije oslanjati na Sjedinjene Države kao što je to činila u prošlosti. Predsjednik Tramp odbija da podrži član 5. uzajamne posvećenosti odbrani i nastavlja da kritikuje Evropljane da ne izdvajaju dovoljno za bezbjednost i da nijesu posvećeni finansijskim ciljevima izdvajanja 2 odsto budžeta za odbranu do 2024. godine. Takođe, Tramp ne cijeni NATO kao organizaciju, a još manje cijeni EU. Nije rekao gotovo ništa dobro o bilo kojem od ova dva projekta i jasno je da ne dijeli njihovu posvećenost liberalnoj demokratiji”, poručuje Server.

On je ponovio da je ove godine Crna Gora nagrađena za hrabrost i upornost.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ghostbusters
Gost
ghostbusters

a te izmisljene price o opasnosti od napada na nas sluze da izazovu strah i plodno tlo za manipulaciju i kontrolu.a to ce nam se i desit,uvuci ce nas u neku muku.umrije mit o hrabrim i casnim crnogorcima,postadosmo najvece ulizice i poltroni.a tramp je kralj i treba da nas gazi i gura kad smo prodane duse.

ghostbusters
Gost
ghostbusters

nama je najveci neprijatelj promaja iz frizidera,a interes politicara je da drze svoje pozicije po svaku cijenu radi bogacenja a na stetu naroda.ne treba nam nikakva zastita natoa(od njihovih neprijatelja) imamo mi dosta unutrasnjih neprijatelja.

momcilo
Gost
momcilo

Znaci izvukli su nekog neutralnog da potpiruje gluposti o mijesanju Rusije. Moram da priznam da Djukanovic dobro igra ovu igru. Bistro nema sta. A i narod glup.

z. d.
Gost
z. d.

Politika je stvar interesa. Politika jedne države se temelji na interesima te tržave i Crna Gora mora da vodi računa prvenstveno o svojim interesima. Kao što Rusi i Amerikanci vode računa o svojim. Tu nema ljubavi ni emocija. Mi smo konačno pametno odlučili šta je za interes Crne Gore najbolje i Rusi bi sa tim morali da se pomire ako… Više »

Ajvan
Gost
Ajvan

Rusija stabilizuje Crnu Goru, a destabilizuju je NATO i DPS.

Trocki
Gost
Trocki

Dabogda tebe tako Rusi “stabilizovali” !

skidajmo lance
Gost
skidajmo lance

dabogda ti brak stabilizovali

Send this to a friend