Politika

Mugoša: Prethodne dvije godine obilježila politička agonija i nekultura

Boris Mugoša, Foto: gradski.me

Prethodne dvije godine u Crnoj Gori su obilježile političke i institucionalne nestabilnosti. U zemlji u kojoj nemate institucionalnu i političku stabilnost, što su ključni temelji za bilo kakav progres, ne možete da računate ni na bilo kakav suštinski napredak, kazao je , potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Boris Mugoša.

“Najviše mi smeta jedna vrsta vrijednosnog posrnuća, odnosno gubitka dostojanstva države. To je za mene neprihvatljivo. Možemo mi politički da se razlikujemo, to je legitimno, čak čini i bogatstvo političke scene, ali moramo da čuvamo dostojanstvo svoje države, obavljajući bilo koju funkciju”, poručio je Mugoša.

Nakon dvije godine, kaže, Crna Gora je slabija nego ikad.

“Ona nikad nije bila manje građanska, manje sekularna i nikada nije bila manje antifašistička”, istakao je Mugoša.

Političke promjene su normalne i neizbježne, a ono što se desilo 30. avgusta 2020. godine je, kako je rekao, stvar demokratskog sazrijevanja u Crnoj Gori.

“Međutim, nakon te pobjede, građani su željeli drugačiju i napredniju Crnu Goru. Bojim se da su dobili drugu i nazadniju. Imamo dvije godine političke agonije, političkog mrcvarenja, političke nekulture. Nadam se da će i tome doći kraj”, ocijenio je Mugoša.

Send this to a friend