Politika

Mugoša: Rješavanje problema prebukiranosti u vrtićima jedan od prioriteta SD-a

Boris Mugoša (Foto: Portal rtcg)

Rješavanje problema prebukiranosti u podgoričkim vrtićima je postavljeno kao jedan od ključnih prioriteta Socijaldemokrata u izbornim programskim dokumentima. Takva politika sprovodi se jednako dosljedno na državnom, kao i na lokalnom nivou, poručio je predsjednik Kluba odbornika SD-a u Skupštini Glavnog grada Boris Mugoša.

Kako je istakao, dobar dio projekata u obrazovanju je upravo proizvod odlične saradnje i insistiranja na obrazovnoj infrastrukturi od strane Ministarstva prosvjete i Glavnog grada.

“Zato je i jučerašnja odluka Skupštine Glavnog grada, kojom Glavni grad Vladi Crne Gore prenosi pravo raspolaganja građevinskim zemljištem površine blizu 3.500 m2 na Zlatici i blizu 5.200 m2 na Starom aerodromu za izgradnju vrtića, još jedna u nizu aktivnosti koja potvrđuje ispravnost naše politike, na lokalnom i državnom nivou. Podsjećamo da su samo u poslednje tri i po godine na teritoriji Podgorice izgrađena dva vrtića gdje je je takođe Glavni grad ustupio zemljište, u Zagoriču i na Starom aerodromu kapaciteta za oko 600 mališana, te novi vrtić “Stara varoš” otvoren u rekonstruisanom objektu koji je Glavni grad ustupio na besplatno korišćenje, kapaciteta za 100 mališana”, naveo je Mugoša.

Dodatno, kako ističe, politika jačanja obrazovanja u Glavnom gradu i šire, evidentna je i kroz aktivnosti prosvjetnog resora u Podgorici, kroz adaptirane prostorije Resursnog centra „Podgorica“, za potrebe JPU „Đina Vrbica“, kapaciteta za više od 200 naših najmlađih sugrađana, kao i brojne druge rekonstrukcije kojima su prošireni kapaciteti postojećih vaspitnih jedinica za nekoliko desetina novih učionica.

Prema njegovim riječima, uskoro se očekuje i početak izgradnje novog vrtića u Bloku VI, površine od blizu 1.600 metara kvadratnih, u kojem je planirano da boravi preko 200 djece.

“Takođe, kroz aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, stvorene su pretpostavke za realizaciju projekata izgradnje novih vrtića i u City kvartu i na Tuškom putu. Osim toga, veoma važni su i vrtići prepoznati u projektu sa Evropskom investicionom bankom: na Zabjelu i u Momišićima koji će gotovo u cjelosti biti rekonstruisani i dograđeni ili nadograđeni, investicija ukupna vrijedna oko tri miliona eura, što sve govori da ćemo na tim lokacijama dobiti gotovo nove objekte duplo većih kapaciteta”, dodaje Mugoša.

Napominje, realizacija navedenih kapitalnih projekata vrijednosti između 15 i 20 miliona eura, rezultat su jasnog opredjeljenja i državnih i gradskih vlasti da obrazovanje bude jedan od ključnih prioriteta.

“Više hiljada novih mjesta za djecu predškolskog uzrasta, ali i više stotina novih radnih mjesta, te ostali konkretni i vidljivi rezultati su, cijenimo, pokazatelj odgovornog odnosa prema lokalnim resursima i rada u korist svih građana. Tome služi politika i sa takvim opredjeljenjem će Socijaldemokrate, kao konstituent gradske vlasti i nastaviti da djeluju”, zaključuje Mugoša.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

O svim ovim problemima građani PG odavno su u svojim MZ pričali, tražili, molili, bez partijskih obilježja, ali im je bio potreban po jedan Mugoša, da bi jednog Mugošu odobrovoljili.

Med.tehn.
Gost
Med.tehn.

A nemojte se vi iz SD śekirati oko vrtića..mislite o stanovima,privilegijama,ubrzo će putovanja vani,valjalo bi malo šefu podići pod kožu jer će izbori

Dkdk
Gost
Dkdk

BRAT BOBAN U ZDRAVSTVU TI U SKUPŠTINI GRADA….. KAKO SVE TO SE USPIJEVA KOD MUGOŠA VEZA I VEZICA

Obrazovanje
Gost
Obrazovanje

Nije mu Boban brat

mitar
Gost
mitar

Šta ćemo sa osnovnim školama koje nam rade u četiri smjene?

Obrazovanje
Gost
Obrazovanje

Shvatio sam da je pricao samo o vrticima jer je to bila tema na sjednici Skupatine Posgorice… mislim da je planirana kad su OŠ u pitanju izgradnja u narednih par godina škole u Tolosima za oko 1 200 djece vrijednosti preko 7 miliona eura, zatim OŠ u City kvartu vrijednosti preko 5 miliona eura i na Zabjelu vrijednosti preko 4… Više »

Send this to a friend