Politika

Muhović: DPS omalovažava građane Bihora

Muhović

Spisak dužnika po osnovu poreza na nepokretnost, koji je postavljen na ulaznim vratima zgrade Opštine Petnjica, izazvao je burne reakcije predstavnika Bošnjačke stranke. Oni smatraju da je lokalna uprava tim potezom omalovažila građane Petnjice, piše Dan.

“Opština Petnjica je uradila nešto što nije nijedna druga lokalna uprava. Javno je objavila spisak građana i poreskih obveznika koji Opštini duguju određena sredstva na ime poreza na nepokretnost. Ovo je po ko zna koji u nizu primjera kojim lokalna uprava, otkako DPS samostalno vrši vlast, omalovažava građane Petnjice koje je dovela na rub egzistencije i raselila diljem Evrope. U vrijeme svetog mjeseca Ramazana javno iznositi podatke ljudi od kojih mnogi žive na ivici siromaštva, a zbog duga koji ne predstavlja veliko opterećenje Opštini, zaista je nevjerovatno”, naglasio je predsjednik Opštinskog odbora BS Adnan Muhović.

Služba javnih prihoda postavila je prije dva dana na ulaznim vratima administrativne zgrade Opštine Petnjica spisak sa imenima građana koji nijesu izmirili svoje poreske obaveze za period od 2015. do 2018. godine. Na spisku se nalazi 121 dužnik, a ukupna dugovanja su oko 25 hiljada eura. Iz Opštine Petnjica Dan juče nije mogao dobiti zvaničan odgovor u vezi sa postavljenim spiskom. Nezvanično im je rečeno da su iz Službe javnih prihoda postavili spisak poreskih dužnika kako bi motivisali građane da izmire svoje obaveze i time izbjegnu preduzimanje zakonskih mjera po osnovu naznačenih dugovanja.

Sa druge strane, Muhović smatra da se radi o nepromišljenom i drskom činu koji, kako je kazao, nikome ne može služiti na čast.

“Ovo nigdje nijedna vlast nije radila. Postoji zakonska regulativa i načini na koji se rješavaju ovi problemi, ali ni to nije sveto pismo, jer i Opština koja razbacuje novac na razne nepotrebne stvari, mogla bi da pomogne onim građanima koji su lošeg imovnog stanja da izmire obaveze prema Opštini”, kazao je.

Podsjećajući da lokalnu vlast u Petnjici vrši DPS, tvrdi da se dobar dio sredstava iz opštinske kase troši na nepotrebne stvari.

“Umjesto što su kupili motel za koji su od građana Petnjice uzeli 250.000 eura mogli su da poboljšaju životno stanje naših građana i zaposle ljude. Ovako pričaju o “Markovim konacima” i obmanjuju Bihorce lažnim projektima DPS-a koje koriste samo za predizborna obećanja i zbog kojih je bošnjačkom narodu trasiran put napuštanja vjekovnih ognjišta. Opština treba da bude servis građana, da ih štiti i pomaže, jer opštinu, pored teritorije, čini i narod. Bez naroda nema opštine. A ako im je cilj da naroda ima što manje, samo neka nastave ovako. Vjerujem da će ubuduće ovakve i slične stvari kojim se omalovažavaju i diskredituju građani prestati”, zaključio je Muhović.

62

avatar
1000
47
15
0
 
52
JasarkoMarvCrna GoraCRNOGORACMinic R
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jasarko
Gost
Jasarko

Muho u koaliciju sa Nickom ne casi casa vi ste perspektiva..vizionari

Marv
Gost
Marv

Alo oni su vam dali drzavu .. kako od nih da naplacujete… Dokle sa tom mantrom vise?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Uzmi malo pa se obrazuj u procitaj Gorski vijenac, oplemeni svoju dusu!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Pa i treba da se objave imena u cemu je problem?

Minic R
Gost
Minic R

Tako je Adnane,kuco

Sirena92
Gost
Sirena92

Napunio se ovaj para, pa sad mora nesto i da izjavi, makar to bila i najveca glupost

domacica
Gost
domacica

E sto sve Dps trpi od ove opozicije, ali mislim da ih je ovo saopstenje posteno nasmijalo.

sekretarica
Gost
sekretarica

Mozda ovaj vjeruje da je DPS izmislio i uveo porez, ne vjerujem puno u obrazovanje covjeka koji moze da ovako nesto izjavi.

oblanda
Gost
oblanda

Slika i prilika nase nesposobne opozicije.

Dzikic
Gost
Dzikic

Muhovicu, svaka ti je sveta ka ……

Dragan
Gost
Dragan

Rece covjek koji je preko Gorskog vijenca dospio u javnost

Armin
Gost
Armin

Ovo su ti sramne izjave pogotovo u mjesecu Ramazanu kad kao pravi musliman ne smije ovakve izjave da daje, a pogotovo ne na racun onih koji su ti glavu spasili.

Edin
Gost
Edin

Ti si taj koji omalovazavas gradjane bihora i sve bosnjake u drzavi sa svojim sramnim izjavama

Nepoznati
Gost
Nepoznati

IMALI MENE NA SPISAK NIKSICANIN IMAM IMANJE U GODECELJE

magla
Gost
magla

Muhović (Ljuhar = Ljuharević), u Ljuharima (Kuči), ogranak Martinovića iz Bajica (Cetinje). Istorodni sa Perkovićima i Ljuhar = Ljuharevićima u Ljuharima, Fundini i Zatrijebaču u Kučima, Plavu, kao: Ljuharević oko 1820. god., Tuzima, Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Beranama
Muhovići, selo Trpezi kod Berana

muho
Gost
muho

Муховићи (23 куће), досељени су из Роваца. Њихов предак Булатовић дошао је као православан прије 230 година.

sused
Gost
sused

pa vecina danas Crnogorski muslimana nekada su bili pravoslavci koji su iz bilo nekih razloga konvertirali u islam jer kao muslimani imalisu povlastice od Osmanliskog carstva

Rasidaga
Gost
Rasidaga

Opet ti inat trabunjas o etno genezi

merima
Gost
merima

Crnogorska literatura: Od Bajica (iz Cetinjskog Polja), braća Jovan i Đuro, pređu u Zetu i odatle u Fundinu (Fundanu), naselje Ljuari (Ljuharu) Martinović 1693. god. u Kučima, prozovu se Ljuhar i kasnije Ljuharević, drugi kao: Djolević i Perković (katolici) treći Muhović (muslimani), a jedni odseljeni kod Gusinja i Plava kao: Prenkić. Iz Ljuhara neki predju u Nikšić pa u Pljevlja… Više »

Radoznali
Gost
Radoznali

Merima: Lijepo i poučno. Poenta?

Crkveni kalenda
Gost
Crkveni kalenda

Zato oni u drzavnim preduzecima slave sve crkvene praznike Srpske pravoslavne crkve. Nema ih na posao za Vaskrs i Bozic. Slave i ne govore da to nijesu njihovi praznici.

Adnan
Gost
Adnan

Intelegencijo mi postujemo vase za razliku od vas koji mrzite sve na ovom svijetu.A ti ako hoćeš da slaviš bajram sa nama, kaži pomućit ćemo se da i ti slobodno dobiješ

Rasidaga
Gost
Rasidaga

O cemu ti trabunjas nemas pravo dirat u neciju etno genezu

Send this to a friend