Politika

MUP: U bazi 528 birača koji se potencijalno preklapaju

AFIS sistem je pokazao da u bazi postoji 528 birača sa različitim alfanumeričkim podacima i fotografijama, koji imaju međusobno potencijalno preklapanje otisaka sa jednim ili više birača (1.364 hit-a), saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovaj resor je danas završio postupak provjere identifikacije otisaka prstiju crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo, upoređivanjem fotografije otisaka prstiju, radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost ovih podataka u biračkom spisku (AFIS).

“Naglašavamo da se u ovom slučaju ne radi o duplom identitetu, nego različitim licima za koje u postupku za izdavanje lične karte ili pasoša, od strane službenika nije poštovana obaveza da se poslije svakog uzimanja otiska prsta čisti staklo na uređaju za uzimanje otiska, uslijed čega je i došlo do preklapanja otisaka više lica”, dodaju iz MUP-a.

Napominju da je, u odnosu na broj birača upisanih u birački spisak, 540.026, broj od 528 birača, na nivou statističke greške i da nema uticaja na ostvarivanje biračkog prava ovih lica.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u najskorijem roku, pozvati ova lica radi uzimanja otisaka prstiju, u cilju otklanjanja navedenih nepravilnosti”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nina
Gost
Nina

Hahahahaha. A čime se sve služite, ali džabe vam sve. Čuš najsavremeniji sistem i sad čoče greška što ste izdavali duple lične karte. U zatvor ćete 1-og svi.

Mnecgmne
Gost
Mnecgmne

Nina…smiri se duso …spremi nesto da se jede..dobar kulen mir u kuci. Mani se politike.

Bogdan
Gost
Bogdan

Hahahaha nijesu čistili staklo ahahaha

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Полицајци😉

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Hahahahahaha.. E ovo samo ima u ovakvu državu, uhvatiš ih u krađi a oni pominju statističku grešku 😆😆😆. Što nije greška bilo 2700 glasova koji su odlučili referendum???

Eurodizel
Gost
Eurodizel

Referendum nije odlucilo 2700 glasova, no 5% razlike ukupnog birackog tijela… preko 20.000 glasova!! Cijeli jedan grad više

Vlado19784
Gost
Vlado19784

S sto je sa licima koji su stekli crnogorsko drzavljanstvo i izvadili dokumenta,a nema ih u biracki spisak. Koliko vremena traba da prodje da bi imali pravo glasa?

Maki
Gost
Maki

Hahaaaaaa dsns ga dobio…..koja slucsj

Vozi micko
Gost
Vozi micko

Ako si iz Srbije ne treba da glasaš hvala lepa .

PROFESIONALAC
Gost
PROFESIONALAC

moraju podnijeti zahtjev za upis u biracki spisak

Botova mama
Gost
Botova mama

Nakon 2 godine od sticanja državljanstva, stiču biračko pravo

Lektor
Gost
Lektor

Znas kako , sve zavisi za koju si struju. Ako te politika ne interesuje ili si protiv ove struje a preselis se sa jednog kraja grada u drugi, racunaj da te 2 godine nece biti u birackom spisku. Provjereno, iz licnog iskustva.

Send this to a friend