Politika

MVP: Ispitaćemo kako cure informacije

MVP

Nadležne institucije pozabaviće se curenjem informacija, koje se odnose na prepisku opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, koja je poslata sa službenog maila Ministarstva vanjskih poslova, a koju je adresirao na crnogorske diplomate, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Kako dodaju, MPV razumije interesovanje javnosti za aktuelne teme iz domena Ministarstva vanjskih poslova, kao i slobodu medija, ali takođe ukazuje na delikatnost objavljivanja službene prepiske institucija.

“Po ko zna koji put, Vlahović, u neobuzdanoj ambiciji, da se „obračuna“ sa MVP pred crnogorskom javnošću, prekršio je Zakon o vanjskim poslovima i pokušao da naruši ugled institucije i profesije.Ne mireći se sa činjenicom da je opozvan i zanemarujući činjenicu da u njegovom radnom dosijeu postoje četiri disciplinska postupka zbog teže povrede službene dužnosti, ambasador Vlahović pokušava na sve moguće načine da vrijeđa, omalovažava i drži lekcije u perfidnom i populističkom maniru. Pod plaštom crnogorskog patriote koji brani Crnu Goru, u ovoj predstavi za javnost prevashodno stavlja lični interes ispred interesa institucije i države”, navode u saopštenju.

Osnovni zadatak diplomate je, dodaju, zastupanje državnih interesa u inostranstvu. Sljedstveno tome, treba i mora biti osoba koja će u svakom trenutku, bez obzira na lični stav i društveno, ideološko i političko opredjeljenje, dostojanstveno zastupati interese svoje države, sa najvišim moralnim principima i etikom, te poštovati pravila u zemlji prijema.

“Ministarstvo vanjskih poslova je na ovaj način „samo“ dobilo dodatnu argumentaciju za njegov opoziv, kao i za okončanje trećeg i četvrtog disciplinskog postupka. Gospodin Vlahović buduće bitke neće voditi pod krovom Ministarstva vanjskih poslova, već, vjerovatno, u svom maniru, na bombastičnim naslovnicama, kako i priliči njegovom „diplomatskom“ temperamentu”, zaključuju u sapštenju.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
NEPISMENIMilicaAnanasLauraJel piso Mišo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

De se u ovo uklapa premijer krivokapić zar i on ne mora u svakom trenutku da zastupa zvanični stav svoje vlade no može tajno da čestita nepriznatepraznike kao privatna osoba

Milica
Gost
Milica

Pa njima cure informacije?! O, bruke od njih.!

Ananas
Gost
Ananas

Koga briga…

Laura
Gost
Laura

Koja farsa od MVP
Vi ste se nasli da branite CG od Vlahovica !

Jel piso Mišo
Gost
Jel piso Mišo

Ne bi ga vi meni tako radili no ustavni sud vam ide na ruku! Vlahovic je čudo napravio da se odmah javljate, čemu takav stav, dje žurite, kome vi odgovarate, što li činite u zgradi vlade, što je muka ?

Send this to a friend