Politika

MVP: Nijedan crnogorski državljanin neće ostati bez državljanstva matične zemlje

Razumijevajući brigu udruženja koja okupljaju crnogorsku dijasporu u vezi sa nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta, Ministarstvo vanjskih poslova, kao organ koji vodi računa o poziciji dijaspore, želi da uvjeri, dodatno osvijetli i učini jasnom činjenicu da nijedan crnogorski državljanin neće ostati bez državljanstva matične zemlje, kao i nepobitnu suštinu da je dijaspora uvijek bila i biće neraskidiv dio ove zemlje, saopštili su danas iz tog resora.

“Crna Gora ne zaboravlja nijednog svog državljanina gdje god i koliko dugo se on nalazio, živio i radio. Prema svojoj dijaspori naša zemlja se odnosi sa posebnim senzibilitetom, imajući u vidu da je ona sastavni dio crnogorskog bića, kao i da igra važnu i aktivnu ulogu u razvoju države”, navode u MVP.

Kako ističu, predloženim izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta crnogorskoj dijaspori ne osporava se državljanstvo, a biračko pravo će koristiti u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

“Vlada ni u ovom slučaju, kao ni do sada, svoje građane neće dijeliti po nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi. Crna Gora razumije značaj naše iseljeničke zajednice i u obavezi smo da njegujemo bliske veze sa dijasporom, pokazujući joj da nije zaboravljena. U zajedničkom razgovoru, potrebno je da identifikujemo sve izazove, kako bismo prevazišli prepreke i stvorili mogućnosti za unapređenje saradnje. Svjesni smo koliko je važno da crnogorski iseljenici i njihovi potomci širom svijeta, imaju osjećaj i čvrsto uvjerenje da u matici imaju oslonac i podršku”, zaključuju u Ministarstvu vanjskih poslova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roro
Gost
Roro

Znači osta Dps bez 10%😄

super hic
Gost
super hic

Član 45

Pravo da bira i da bude biran ima državljanin Crne Gore koji je navršio 18 godina života i ima najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori.

Nikola
Gost
Nikola

Drzavljanstvo ne moze da im uzme niko na planeti, ali svima koji su na privremenom radu vani hocete da uzmete pravo hlasa, a onima koji u CG borave privremeno da se to pravo omoguci.. Malo śutra.

8484
Gost
8484

Nije problem u zadrzavanju drzavljanstva nego u planiranom davanja drzavljanstva provjerenim negatorima svega crnogorskoga

CG🇲🇪proljeće🌼
Gost
CG🇲🇪proljeće🌼

Glasace dijaspora sekulicu dzabe se trudis

Crkli dabogda
Gost
Crkli dabogda

Sram vas bilo. Hoćete da nam uskratite pravo da odlučujemo o statusu svoje države da bi ste je poklonili drugom. Kao što ste uradili sa našim kulturno istorijskim i sakralnim blagom.

Betoven
Gost
Betoven

A biracko pravo?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Nastavljaju sa obmanana,ovi prevaranti!

Racko.
Gost
Racko.

Drzavljanstvo, znamo, necete I nemozete a biste da vi moze bit. Ali za glas, to sigurno zelite ma vi neceoci bit. Ulaca postaje nas dom.

Markisa1
Gost
Markisa1

A pravo da glasa

Marko
Gost
Marko

Pa naravno da nece, ali i oni koji dugo zive ovdje da ga dobiju. Eto

Bodin
Gost
Bodin

Ali će ostati bez prava glasa…

Dejo Gara
Gost
Dejo Gara

Hvala vam na ovome.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sad kad ste provaljeni sto ste htjeli odjednom finoca. Ali znamo mi vas na oprezu smo.

Send this to a friend