Politika

Na FB-u objavljen sporazum građana sa opozicijom: Politička platforma ili kukavičje jaje

Foto: CdM

Na svom Facebooku profilu docent dr Mirjana Kuljak sa podgoričkog Ekonomskog fakulteta objavila je da su organizatori protesta “Odupri se 97. 000” pripremili Zahtjeve i Sporazum građana sa opozicionim političkim subjektima koji imaju parlamentarni status na lokalnom i državnom nivou. Objavljivanje ovog sporazuma je na Facebooku izazvao brojne polemike i komentare. CdM je juče pitao i organizatore protesta o dokumentu koji će navodno pobudili opoziciji ali na pozive nisu odgovarali.

SRAM VAS BILO, ORGANIZATORI!!! Evo da objavim ja … NELEGITIMNI, PODMETNUTI tekst ZAHTJEVA i SPORAZUMA organizatora…

Posted by Mirjana Kuljak on Tuesday, March 19, 2019

“Sram vas bilo organizatori! Nelegitimni, pometnuti tekst zahtjeva i sporazuma organizatora. Organizatorima su građani bili potrebni samo da uslikaju njihovu masovnost, prikažu u Vijestima, i da im tako posluže kao pokriće za ZAHTJEVE i SPORAZUM sa opozicijom, a da građane niko ništa nije ni pitao. … Ko, ustvari, stoji iza svega ovoga? Sa kojim pravom nastupaju u ime građana? Jesu li ih građani izabrali, jesu li se sami izabrali ili ih je neko odabrao? Čemu dalji protesti?”, napisala je Kuljak.

Oglasio se i jedan od organizatora protesta Demir Hodžić, koji je poručio dr Kuljak da “odgovorno tvrdi da to nije sporazum organizacionog tima “Odupri se 97. 000”.

“Neko vam je iz nekog razloga dao lažnu informaciju. Vjerujem da ćete vi a i mi utvrditi ko je ta osoba i zašto je to uradila”, napisao je Hodžić.

Kuljak je odgovorila da očekuje da budu građani uključeni u izradu platforme koju organizatori protesta planiraju da urade.

Neki korisnici Facebooka su Kuljak napisali i da iz  organizacije “Odupri se 97000” tvrde da im je dokument koji se dijeli njima nepoznat, te da će odlučiti da li će demantovani ove informacije ukoliko bude potrebno.

Postavlja se pitanje da li je ova platforma autentična i ako nije, kako tvrdi Hodžić, ko je podmetnuo dr Mirjani Kuljak te da li je to uradila neka partija koja planira da preuzme proteste građana.

Mnogima koji su čitali sporazum koji se pojavio na Facebooku posebno je bila sporna tačke 5 u kojima se očekuje da opozicija nastupi na jedinstvenoj izbornoj listi i da se na pitanja nezavisnosti Crne Gore, priznanja Kosova, članstva u NATO i u EU stavi moratorijum.

Tekst Sporazuma i zahtjeva koji su objavljeni na Facebooku prenosimo u cjelosti:

NA OSNOVU POTREBE PROMJENE KRIMINALNOG VOĐENJA DRŽAVE CRNE GORE GRAĐANI SA OPOZICIONIM POLITIČKIM SUBJEKTIMA KOJI IMAJU PARLAMENTARNI STATUS NA LOKALNOM I DRŽAVNOM NIVOU ZAKLJUČUJU SLEDEĆI  SPORAZUM

Član 1
Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će do ispunjenja Zahtijeva proklamovanih od strane građana bojkovati državni parlament i sve lokalne parlamente u kojima su opozicija .

Član 2.
Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će do ispunjenja Zahtijev proklamovanih od strane građana bojkovati izbore na svim nivoima.

Član 3.
Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će ukoliko se ispune zahtijevi građana nastupiti na prvim narednim izborima kao jedinstvena lista .

Član 4.

Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će ukolioko ostvare izbornu pobjedu da će po formiranju nove vlasti pristupiti izbornoj reformi i u roku od dvije godine raspisati prve slobodene, fer i demokratske izbore na svim nivoima.

Član 5.

Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će staviti moratorijum na pitanja koja dijele građane Crne Gore do završetka izbora iz član 4 ovog sporazuma i to :
– Pitanje nezavisnosti Crne Gore;
– Pitanje priznanja Kosova;
– Pitanje članstva u NATO-u;
– Pitanje učlanjenja u Evropsku Uniju.

ZBOG 30 GODINA NEPRAVDE GRAĐANI POSTAVLJAJU SLEDEĆE ZAHTJEVE:

1 . Da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović podnese ostavku.

2. Da predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković podnese ostavku.

3. Da Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković podnese ostavku.

4. Da Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić podnese ostavku.

5. Da direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić podnese ostavku.

6. Da generalni direktor Radio televizije Crne Gore Božidar Šundić podnese ostavku.

7. Da svi članovi Savjeta javnog servisa podensu ostavke.

8. Da parlamentarna većina prihvati sporazum o formiranju Vlade Crne Gore od predstavnika vladajuće većine i opozicije po principu po 50% podijeljenih funkcija do nivoa načelnika u ministarstvima i pomoćnika direktora u državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama u kojima je osnivač država Crna Gora .

9. Da vlast ustanovljena u skaldu sa zahtijevom iz tačke 8 pripremi izbore za godinu dana.

10. Da opozicija koja ima parlamentarni status na državnom i lokalnom nivou potpiše sporazum o jedinstvenom nastupu na izborima iz tačke 9 ovog zahtijeva, da se obaveže da će nakon pobjede na izborima izvršiti izbornu reformu i omogućiti građanima nakon dvije godine da imaju prve slobodne, fer i demkokratske izbore na svim nivoima, da se obaveže na moratorijum u trajanju od najmanje tri godine o ključnim pitanjima koja dijele crnogorsko društvo i to pitanje državne nezavisnosti, pitanje priznanja Kosova, članstava u NATO paktu i Evropskoj uniji.

11. Da opozicija bojkotuje rad državnog parlamenta do ispunjenja zahtijeva građana.

12. Da se opozicija obaveže da neće izlaziti ni na jedne lokalne ili državne izbore dok se ne prihvate gore navedeni zahtijevi.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjernik
Gost
Nevjernik

Propaganda i razni poltroni,placenici,interezdzije napali su na samopouzdanje naroda,najslabiju a najbitniju kariku naseg naroda. Ako ste nezadovoljni svojim potrosenim zivotima,ne vidite byducnost za svoje potomke,nemate viska novca da placate mito za sve drzavne aparate necete odustati od protesta. Ako opet sve ovo ne dodiruje vas zivot,onda ……

Boki
Gost
Boki

U potpisu DF.

4 C
Gost
4 C

A Di Kej sa crvene interpolove potjernice, odbjegli tajkun i beskrupulozni manipulator koji je sve do skoro usko saradjivao sa vlastima, naredjuje i rukovodi “gradjanskim” protestima …?!

JaviSe
Gost
JaviSe

1. DK zatvor
2. Familija i kompanija zatvor
3. Struja da pojeftini

Roni
Gost
Roni

Specijalni rat !

Piksi
Gost
Piksi

I sto bi kad se probudiste???

Perfidno ali oc
Gost
Perfidno ali oc

Ocigledna je namjera stratega opozicije da prigusi prosrpske (proruske zahtjeve) u pojavnom vidu, da ih smeksa , ucini transparentnijim ali , naravno da ostavi mogucnost za kasnije . Jednom kad bi opozicija dosla na vlast, ne samo sto bi im I ovakav dogovor bioo dosta nego bi ga jos pomjerili uz propratne bubnjeve sa Vijesti , beogradkse stampe itd. Zasad… Više »

awko
Gost
awko

Ovo im je neko ili tako dobro podmetnuo, ili su se tako dobro ***** u sebe. Posebno sa clanom 5: Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će staviti moratorijum na pitanja koja dijele građane Crne Gore do završetka izbora iz član 4 ovog sporazuma i to : – Pitanje nezavisnosti Crne Gore; – Pitanje priznanja Kosova; – Pitanje članstva u… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Aj reci mi, iz tvog zdravorazumskog razmišljanja, da li ti lično vjeruješ da su stvarno organizatori protesta napisali taj član pet?

Strijelac
Gost
Strijelac

Nešto, ovi moji komentari, iako pisani tako da ne budu uvrjedljivi, predugo čekaju na moderaciju, ili se ne objavljuju.

Strijelac
Gost
Strijelac

Ne razumijem što znači ovo 97000, ako prva dva broja ne označavaju ’97.god. za mnoge od vas “građani”, neprebolnu , jer ste znali da slijedi 2006.god…..koja vas je dokrajčila, kao i sve ono što se, od tada do danas događalo i događa, aa što ste, moratorijumom pobrojali u članu 5.
Zato “građani”, nikad više 1918.godina.

Jasno
Gost
Jasno

Svi da podnesu ostavke, I da im servira vlast na tacni uz neke poluizbore koje bi kontrolisali oni a ne medjunarodna zajednica, a zauzvrat ce biti velikodusni I citave dvije godine se nece moci revidirati suverenost , pristup EU, clanstvo u NATO. OVI LJUDI ne zive na ovoj planeti. Evo zasto je kompromis sa njima nemoguc

97-ma
Gost
97-ma

97-me je pukla pogibija velikosrpstvu u CG

4 C
Gost
4 C

Ove “gradjanske” proteste vode bivsi liberali, SDP & URA suverenisti, EU I NATO pobornici kao i “gradjani” iz СНП -а ДЕМОС – а i sl . A traze “moratorijum na nezavisnost drzave (ma sta to znacilo), NATO I EU integracije zemlje?! Pitanje je kako ce to objasniti zapadnim ambasadorima …

Dejo medo
Gost
Dejo medo

Nisam ja željko malisic i mladen kaluđerovic da volim muslimane.

Dejo medo
Gost
Dejo medo

Ja sam nesto razmišljao crna gora je komunisticki i izdajnički zamajac. Ne mogu da vjerujem da možeš da mrziš svoga brata pravoslavca.

Putnik namjerni
Gost
Putnik namjerni

Prijatelju da ti nijesi zalutao iz Republike srpske na ovaj portal? Bice da si skrenuo… na nekoj raskrsnici pogresno. Idi an Vijesti pa ce ti oni dati dalje instrukcije.

Pshycho
Gost
Pshycho

Prije ce biti da je zalutao ovde iz Dobrote ili Laze… mozda i neke dr bolnice za mentole

Dejo mornar
Gost
Dejo mornar

Kako ti je brat?

Realnost
Gost
Realnost

Da pitam sve ove sto ruze Crnu Goru, sto je zovu Sjeverna Koreja: Po cemu ste vi, takvi kakvi ste, maliciozni, prkosni, zatucani, nesposobni za bilo sto do negativno I destruktivno kritikovanje, ZAVRIJEDILI da zivite u zemlji boljoj od CG. Ja vam tvrdim da je drzava CG ispred kvaliteta vecine stanovnistva, evo ovakva kakva jeste. Gdje bi je vi vodili… Više »

Dobro u zlu
Gost
Dobro u zlu

Mozda jedina dobra stvar ovog 30-godisnjeg rvanja sa velikosrpstvom u CG a evo u zadnje vrijeme i sa njihovim patronima sa Istoka, jeste sto smo stekli iskustvo i postali pomalo imuni, sto smo u stanju prepoznat citav asortiman perfidnih prevara.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

23.03 18h! SVI ZA SLOBODNU CRNU GORU!

Misko
Gost
Misko

Ako vlada i rukovodstvo drzave prihvati ovaj sporazum to bi bila izdaja i nestanak Crne Gore.Na ovakve gluposti treba se samo nasmijati…hahahahahaha….

samootkrivajuce
Gost
samootkrivajuce

Ova platforma o ostavkama i moratorijumu od 2 godine na Suverenost itd u stvari ona otkriva namjere POKROVITELJA protesta dosta jasno.
NEK JE VJECNA suverena, proevropska i multietnicka Crna Gora !!!!

Jež
Gost
Jež

Baš su građanski, a u šetnju sa njima sve opozicioni lideri……Jeste li viđeli ko je vodio proteste u Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju….
Naravno, građani:Bečić, Lekić…
Iza građana se krije Abazović, i to je prava istina uvažena, g-đo Kuljak, iako razočaran što mu je Šajnmajer pokvasio pismo.

1918
Gost
1918

Ova platform je ravna Podgorickoj Skupstini kad malo bolje analizirate

Rikko
Gost
Rikko

Platforma se već pojavila na portalima. Ovo vam je bajato

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opozicija i takozvane gradjanske snage gledaju samo licni interes iza ledja gradjana

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

A DPS gleda interes svih nas evo 30 godina. Zamislite da ne gledaju nas interes nego samo svoj na sto bi ova nasa drzava licila. Gradjanske snage ne gledaju interes gradjana hahaha

Komentar
Gost
Komentar

“Sjeverna Koreja” je po bilo kojem objektivnom sudu na svijetu, po status pristupa EU, po relativnom poredjenju sa drugim ex-YU drzavama ispred tvoje maticne a na trecem mjestu U bivsoj YU, iako je bila na zadnjem prije 30 godina. Dalje , ne uci se demokratija I pravna drzava od Moskve I beograda nego od EU. Ne trazi se vlast u… Više »

Gore
Gost
Gore

E da je samo za licni interes, no i za interes stranih narucioca sto je mnogo opasnije

Kako se to zove
Gost
Kako se to zove

Kada bilo ko u ovoj drzavi zeli u bilo kojoj formi, nacinu i obliku da preispituje nezavisnost i suverenitet onda je to jasan i nedvosmislen poziv na gradjanski rat. A u nasem Krivicnom zakoniku postoje jasni clanovi koji to definisu. Zato drzava mora pod hitno da reaguje i aktivira i zastiti ustavni i pravni poredak. Jer ovo vise nema nikakve… Više »

Morpheus
Gost
Morpheus

Ali ti bas uopste ne znas o cemu pises

Kako se to zove
Gost
Kako se to zove

Neka opozicija u Srbiji dovode u pitanje nezavisnost i suverenitet drzave Srbije (npr Kosovo, Vojvodinu, Sandzak i sl), pa ces vidjeti imam li ili ne pojma ! Za Rusiju ili bilo koju drugu drzavu da ne pricam

Jasno
Gost
Jasno

Evo u ovome se vidi razlika u pameti nas i Srbadije. Govors cistim zdravim razumom I primjerima iz svijeta

Demokrata
Gost
Demokrata

Ovo je rukopis d. f. ali nemaju šanse, sa njima neće niko ni narod ni ostatak opozicija kao da su štaviše. čiča mando i zećo pipun u SPUŽ, a d. f. UGASITI

Sporazum
Gost
Sporazum

Ovo je Aleksa negdje prepisao iz regiona. Iako ne podržavam DF i ne prihvatam njihove stavove o državi, oni se ne kriju nego po ovim pitanjima imaju jasna stav i sa njima je svako načisto, dok su ovi “građani”( URA, Crnogorska)) i “demokrate” ti koji ćute i spremni su za prevaru, samo se podsjetite Budve , DF je jasno rekao… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Ovo je rukopis dps-a

Jos jedan trik?
Gost
Jos jedan trik?

>>Proglasiti moratorijum na dvije godine na: – Nezavisnost Crne Gore – Priznanje Kosova – Clanstvo u NATO – Pristupanje EU << Zar vlast ove drzave ne bi trebala po prirodi stvari da brani suverenost? Cemu ova klauzula? Zar neko ko zeli demokratiju I pravnu drzavu u Evropi ne bi prirodno gravitirao ka EU a ne Moskvi ? Cemu ova klauzula?… Više »

Jos jedan trik?
Gost
Jos jedan trik?

>>Proglasiti moratorijum na dvije godine na: – Nezavisnost Crne Gore – Priznanje Kosova – Clanstvo u NATO – Pristupanje EU << PITANJE: Zasto samo 2 godine ? Sto nakon te dvije godine? Slobodni su da rade sto zele? 2 godine sluze da zavaraju gradjane ? Neki planer iz vana je proracunao da moze sacekati 2 godine ?

Jos jedan trik
Gost
Jos jedan trik

>>Proglasiti moratorijum na dvije godine na: – Nezavisnost Crne Gore – Priznanje Kosova – Clanstvo u NATO – Pristupanje EU << PITANJE: 3) Da li bi se ovim promjenio karakter opozicije ? Da li bi zavoljeli Crnu Goru, radili u njenom interesu, da li bi je voljeli vise ngor Srbiju ili Rusiju. Da li bi se drzali logike ili negativnih… Više »

Gospava
Gost
Gospava

Kad neko napise moratorijum na nezavisnost i moratorijum na clanstvo, dakle na nesto sto se vec dogodilo, je isto kao kad bi neka baba od 105 godina proglasila moratorijum na broj godina koji ima i proglasila sebe za osamnaestogodisnjakinju ! Dakle ovako nesto je mogao da napise samo neki idiot, toliko veliki da vjerujem da takvog nema u Crnoj Gori… Više »

Gore od provoka
Gost
Gore od provoka

Da Gospava nema ga u CG . Vjerovatno ga je I napisao neko van CG ko ih vodi . Nije provokacija no perfidnost.

S10
Gost
S10

Ada nisu ovi sto protestvuju glasali Miki Mausa no neku od stranaka koje se zalazu protiv drzavnosti,protiv Natoa,protiv EU. Stvarno neko mora da bude blago retardiran pa da padne na ove gluposti,prvindan vlasti bi im bila kavga sa svim susjedima osim sa Srbijom,brzo bi nas vratili u 90-te.

Logicno
Gost
Logicno

Komplimenti na ovaj komentar gospodine !!! Pisite ovako zdravorazumske logicne komentare po portalima , dako se ovaj svijet malo otrijezni

sprdnja
Gost
sprdnja

A đe je Vijestima članak o ovome!!??? PI!!! Prodaju maglu narodu. Ako se nezavisnost dovodi u pitanje, onda su ga već ugasili.

Musa
Gost
Musa

Njih tek nikako ne kapiram?! Ili su ‘spavači’ ili šta??

S10
Gost
S10

Ja vec odavno niti gledam niti citam tabuloid Vijesti…

Otrov
Gost
Otrov

Vijesti su otrov. Ubija dushu I mozak. Jezivi su

nego kako
Gost
nego kako

Ovo je korektno napisano, realno velika većina CG je protiv priznanja Kosova…dio CG je protiv prijema u NATO…sudbina EU je u najmanju ruku neizvjesna, ali lično sam za to iz razloga što će u tom slučaju oni kontrolisati vladavinu prava i to vidim kao benefit…pitanje državnosti je riješeno i ne vidim kako se to može izmijeniti, možda dio opozicionih partija… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Jesu li majke priznale Kosovo?

Cudo
Gost
Cudo

Ako im se vrate penzije zato sto takvija majki niko nema do neki onda mozda priznaju.

Prevara
Gost
Prevara

Taktika PLANERA protesta jeste prigusiti bilo koju vezu srpskog nacionalizma sa protestima dok je potrebno !!! Zabranjena su obiljezja (ali zasto I drzavna?) . Dalje, primjetili ste da se SPC ne cuje. Nema karakteristicnih podrski iz Srbije u ovakvim situacijama. Ovo nije iz glave Srba iz CG nego iz inostranih interesnih centara. Molim vas lijepo, samo prije dva mjeseca su… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Gotovo. Raskrinka si nas. Napadamo na državu. NAŠU. Vi ladno dobijate napade zbog toga što narod konačno nije briga za obilježja. Zamisli, moguće je! Opusti se, posle ovoga će doć izbori i opet će svi da barjače. Čak i dps. Samo u malo više fer uslovima i sa malo manje koverti. Pa ko što ponese. Sad za sad, zalud krečiš.… Više »

važi
Gost
važi

Ima li tih koverata a branioci Crne Gore. Kolko ste koverata pokrali za ovu odbranu Crne Gore?

Cudo
Gost
Cudo

Cilj ovakvog sporazuma koji je izasao u javnost jeste da pozove one iz inostranstva da daju podrsku ovoj vlasti da ucine sve kako bi zastitile zapadne intrese!

Kominterna
Gost
Kominterna

Nema slobode ako se ne pohapse svi politicari u CG! Pod parolom svi u aps! Svi su oni jedna te ista fela, koja misli da su građani duzni ili u obavezi njih da podrze tj nekoga od njih! Sta ako se nekima ne sviđa niko od njih! Neki bi da se podrzi nova komunisticka internacionala! Jedini put do slobode građana,… Više »

Boki
Gost
Boki

Jel ovo hitno ili moze malo da priceka…Aoj majko moja.Valjda ce kad osude ove teroriste i ovu partiju zabraniti.Naravno DF.Moze Becko da trlja ruke.

Ozbiljno
Gost
Ozbiljno

Nemojte se igrati vatrom . Nezavisnost Crne Gore nije demokratsko pitanje već pitanje opstanka crnogorskog naroda.
Zbog agresivne asimilatorske politike Srbije i SPC, samo tokom 12 godina izmedju popisa 1991 i 2003 broj Srba u Crnoj Gori se povećao sa 9,34% na 31,99% stanovništa. Još jednu okupaciju crnogorski narod nebi preživio.

ehti
Gost
ehti

Istina živa. Ne mogu da vjerujem da se to dovodi u pitanje!!!

Marelica
Gost
Marelica

Vlast je uvijek radila za dobro gradjana, a opozicija je ovime samo pokazala netrpeljivost prema Cg, prema drzavi koja im obezbedjuje egzistenciju.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Da se odlucuje o nezavisnosti Cg? Pored ovakvih politicara, ne trebaju nam neprijatelji.

katja
Gost
katja

E bas ce neko ovo opoziciju da pusti da odlučuje o nečemu.

InesBD
Gost
InesBD

Nisu su svi za ove vase zahtjeve. Narod je izabrao sve ove ljudi i zato su oni odje dje jesu!

Votka88
Gost
Votka88

Nasmijaste me fino

Planinka
Gost
Planinka

Ma kako da ne,dajete sebi previše slobode.Ne znam sta ocete vise,dosta se blamirali batalite

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Jasno nam je da opozicija iskoriscava gradjane, i da su im potrebni samo da preko njih sruse vlast. Sramota.

DwD
Gost
DwD

Cime se sve sluze opozicionari, jeftinim trikovima koji ne prilice ozbiljnim politicarima. Da nam ovi cirkusanti vode drzavu, potpuna katastrofa bi nastala.

S10
Gost
S10

Zamisli samo Pipuna kao ministra,ili Hari Potera Mandica kao potpresjednika vlade? Pa komedija. 😀

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

hari poter mandic!!!! hahahahahahahaha! a sto me nasmija kralju!!!!

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Ujedinjena opozocija, a ne zna se ko ce kome prije noz u ledja zabosti.

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Opozicija jedino pokazuje nesposobnost da obavlja redovne radne zadatke, pribjegavaju bojkotu, a opet zahtijevaju neku pravdu. Ima li tu pravde da oni mjesecno 2000 primaju, a sjede kuci vec dvije godine??

Sirena92
Gost
Sirena92

Opozicija bi sve uradila da se docepa vlasti, interesi gradjana su za njih sporedna stvar, koja ih nece zanimati na ovome putu pokusaja rusenja vlasti.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Oni prije pribjegavaju ulici, jer pokusavaju da izvrse uticaj na gradjane i da na taj nacin dodje do smjene vlasti. Ne mogu oni nista sami da postignu, to je svima jasno..

Animagus
Gost
Animagus

Bajke su na drugom spratu. Ovi sto su ovo mlatili su klasicni cirkusanti, neozbiljno totalno.

singapur
Gost
singapur

Protesti nikome dobra nijesu donijeli nece nista promijenit samo ce nsa vratit u 90-te

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Dje su sad organizatori da se oglase?

sinan
Gost
sinan

Pa vjerovatno da je ovo neka laz ili podmetacina odavno bi se organizatori oglasili ali su se svi sakrili u misiju rupu

Dzon
Gost
Dzon

Cek, zalosno je samo sto su ljudi vjerovali u nesto od ovih koje dobro znamo po opstinama gdje su uzeli vlast umjesto kad ne ide Becic poziva da se ne smije izgubiti vlast po cijenu svega(znaci i po cijenu toga sto je lose, gradovi u haosu) i da se drze stolice lancima, umjesto da se mjenjaju stalno pa dok ne… Više »

cikotic
Gost
cikotic

Propadose izbori, napokon mogu ka ccovjek gradom prosetat u Subotu

almir
Gost
almir

Na pocetku je bio dogovor gradjana i organizatora da se zajedno dogovaramo oko svega, zasto ste sve upropastili?

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Kakav je ovo cirkus ljudi stoeee ovoo

cvrkut
Gost
cvrkut

Opozicija na aparatima

srki
Gost
srki

A normalno da ce postavljat zahtjeve i da nece cekat izbore jer jer opoziciji predizborni program “Milo Djukanovic”…… jedino o njemu pricaju

crni sin
Gost
crni sin

Ako su gradjanski izbori kao sto se do sad pricalo sto ce vam onda sporazum sa opozicijom?

kontraš
Gost
kontraš

Standardna prica prazna opozicije ,svi bi na vlast bez podrske gradjana

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Znaju li oni da smo mi svi skoro glasali za taj dps ? Ja jos ne cuh da su izbori dje je neko izdominirao totalno ,,nelegalni”

Mačak
Gost
Mačak

U ispunjenje ovih uslova ne vjeruju ni oni koji su ih pisali

Jasarko
Gost
Jasarko

Oce li mi ko pojasniti ovaj clan 5?

Kaktus
Gost
Kaktus

Pazi da vam neko ne prihvati ove uslove hahahahhaha

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Glavno da se sve smije sem ponijet zastava

Leart
Gost
Leart

Kukavicije jaje kao i vecina akcija takozvanih gradjana

Komita
Gost
Komita

A pitaju linse gradjani odje sta?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ja kao baranin nemam nista protiv duska markovica kao premijera ,ne vidim zasto bi iko od gradjana zelio njega da smijeni?

važi
Gost
važi

ne radi se o dušku markoviću. KRADE SE DRŽAVA a državno tužilaštvo UČESTVUJE U KRAĐI!

DenVer
Gost
DenVer

moratorijum na pitanje nazavisnosti!
veoma zanimljivo
ovo mi tako liči na bivšeg mog kolegu Aleksu B.
🙁 tužno !!!

Joo
Gost
Joo

Platforma protuva i svih mrzitelja SVEGA Crnogorskog…..naroda, drzave, himne, zastave, istorije, SVEGA…….grcevito se bore za jos jednu Podgoricku Skupstinu…..da ponove 1918.-u…….nece moci srbadijo……..

Aćim
Gost
Aćim

I Čiča Draža bi imao više obzira prema Crnoj Gori.

Dragutin
Gost
Dragutin

Treba sam za vikend da pođem na selo, neke jabuke da orežem, (još mi je rano da sadim luk) i tako mi boga ne daju mi razne gospođe Kuljak sa ovakvim budalaštinama, nego za inat moram ostat da idem na protest.

važi
Gost
važi

Svaka ti čast ! ovo je glavna vijest na CDM, pametnome dosta.

Dragutin
Gost
Dragutin

Nije glavna al bogami jes bitna.
😄😄

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Hej dagili, ti si nas idol…ajd’ sad idi…. 😉

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Nezavisnost Crne Gore da niko nikad ne
dovodi u pitanje !
O ostalim tačkama neka NAROD ODLUČI!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

ako moze Boka samo da se odvoji dosta ste nas izmuzli,sad vam je sagradjena Podgorica,sad malo da se mi odvojimo i pocnemo da zivimo kako zasluzuemo…Dosta je vise unistavanja Boke i prodaje.

Svako dobro,adio..

Fcfjhj
Gost
Fcfjhj

Treba li to Putin da nadgleda prve ,,postene” izbore dje bi CG izasla iz Nato i utopila svoju nezavisnost u Srbiju i umjesto clanstva u EU usla u rusko -srpsku federaciju?Zbog buducnosti moje djece necete me tamo vise gledati.

Suncica V.
Gost
Suncica V.

Oni da odlučuju o ovim PITANJIMA Crne Gore?!?Fijasko to je prava riječ za opoziciju.

Buffon
Gost
Buffon

Izvjesna osoba Mirjana Kuljak da kaze odakle joj ovaj “sporazum” i da objavi dokaze da je zaista spremljen za potpisivanje izmedju organizatora i opozicije. Ko mi garantuje da ga nije licno ona napisala sinoc po necijem nalogu?

Mufon
Gost
Mufon

Ahahaha, kako ne, mora da je to profesorka “izmislila”….

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Bez obzira ko organizuje proteste vlast
MORA PASTI!!!
Da je sreće pa da je mijenjamo češće!!!DOLJE LOPOVI ŽIVIO POŠTEN
NAROD!

Mufon
Gost
Mufon

Zivio posten narod, a dolje rusioci suvereniteta Crne Gore, dolje antidrzavna o anticrnogorska opozicijs, dolje uljezi!

Harly
Gost
Harly

koliko su pošteni pokazalo se u Kotoru
sadasnja lokalna vlast je doktorirala na korpuciji, dps za njih je mala maca

Joo
Gost
Joo

a ko da ih zameni?….srbijanci i njihovi cetnicki vojvode…..hoces da im pomognes da oslobode “srbijansko more” i CG od Crnogoraca…..nikad vise 1918.-a…..e viva Montenegro…..🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Crnogorka109
Gost
Crnogorka109

Pa kaže građanski protest ili ti pobuna građana! Pa dajte gospodine Bečiću zar je toliko očigledan Vaš plagijat!?!?

Dragutin
Gost
Dragutin

Veljovićev je očigledniji. 😄😄
Njega ne vidiš? Nešto ti magle oči kad to čitaš?? 🤣🤣

PolitikaSR
Gost
PolitikaSR

Idite u poslaničke klupe tamo đe vas ovaj narod i plaća da ste!!!

Suncokret
Gost
Suncokret

U parlamentu gospodo rješavaju se svi vaši morbidni zahtjevi.

gradjani
Gost
gradjani

Da DPS organizuje kontra miting , došlo bi 5 puta više gradjana.

Vojnik
Gost
Vojnik

20-30 puta

Musa
Gost
Musa

Da, ali ‘oni’ tamo daleko što su stvarni inicijatori to i žele, pa onda neredi na ulici pa konfrotacija itd.
To im je životna želja.

Bjelopavlići
Gost
Bjelopavlići

Kakvi su ovo maksimalistički zahtjevi?!?! Smiješno zaista.

Mne2006
Gost
Mne2006

Pa krajnje vrijeme gospođo Mirjana da se prizna da je ovo sve jedan od neuspjelih pokušaja opozicije.

ZokiMoki
Gost
ZokiMoki

Rješavajte u parlamentu svoje probleme i zahtjeve gospodo!

tigrino
Gost
tigrino

pitanje nezavisnosti?????????

Joo
Gost
Joo

ponavljanje 1918.-e……kome jos nije jasno sta se krije iza protesta?…….

Deklaracija
Gost
Deklaracija

Zamisli,”do izbora”-KLASIČNA PREVARA!!!

JaviSe
Gost
JaviSe

Milo oktopusi
DK hobotnica

Stefan Niksic
Gost
Stefan Niksic

Na sledece proteste opozicija i organizatori pod ruku 😀

Jovan MK
Gost
Jovan MK

E poslije ovoga ne bih posao na proteste krsta mi nema tih para ovo je zastidje

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

A dosad si na svake isao.

Dragutin
Gost
Dragutin

Posle tako ozbiljne kletve, śedi kući, nemo rizikovat.

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Nisi ni dosad bio,ne trebaš ni odsad

Cudo
Gost
Cudo

Druze pa ne mozes tako da vodis politiku, da ceras ljude i da ulazis u sukob sa bilo kim, cilj je da pozoves i privolis sto vise da dođu na protest, jer svi treba da se osjete komotno na tom protestu. A ne da ceras ljude i da one koji su skepticni prema protestu uvjeris u to da treba da… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Necete nam oduzet ovo parce zemlje, branit cemo domovinu do poslednje kapi krivi ! Politika je za parlament, a ne za ulice ! Ima nas koje politika ne interesuje ima nas koji volimo ovu drzavu !

Dragutin
Gost
Dragutin

Ima i vas koji ste zaboravili da su vam vaši “sveci” došli upravo s iste te ulice na vlast. 😉
“Do poslednje kapi krvi”… a ne mlati, šunjo jedna, da ti jednom zazuji oko ušiju, ne bi se vadio majci ili ženi ispod suknje.

Marko
Gost
Marko

Ljudi Gledajte Dragutin jejunak

Omar
Gost
Omar

Ovo su neprihvatljivi zahtjevi za gradjansku drzavu jedino ako opozicija nije odlucila da zapocne rat i vrati nas desetinama godina unazad

Sultan
Gost
Sultan

Shvata li odje ko da su ovi zahtjevi priprema za gradjanski rat?

Buffon
Gost
Buffon

Shvata li odje ko da je ovaj sporazum napisao dps i podmetnuo ga?

Armin
Gost
Armin

Boli vas i nezavisnost Kosova i nezavisnost Crne Gore boli vas i ovaj mir koji vlada u Crnoj Gori boli vas podrska EU i SAD-a

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Ovi je toliko neinteligentno napisano,da samo neko sa pola mozga može da se primi na to

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…sto ocekujes kad su to mini lideri deefa pisali……

Blaki
Gost
Blaki

Danu ga ti nauči kulturi ,pametnjakoviću…

Bosnjak
Gost
Bosnjak

Eeeeee da nam nema ovog Mila sta bi ste nam vi radili tesko nama

Mujo
Gost
Mujo

Ovo je sporazum organizatora koji pune dzepove preko ovih protesta…… gradjani nemaju veze s ovim

Edmond
Gost
Edmond

Jesu li vam ovo zelje za zlatnu ribicu

Hamdija
Gost
Hamdija

Hocete li trazit i gradjani da podnesu ostavke?

Edin
Gost
Edin

Pita li ko sto ovaj narod?

singapur
Gost
singapur

Ovo su zahtjevi koje je opozicija sama kreirala naravno da ne prihvatamo bojkot opozicije

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Sprdnja ,ka i komplet protest

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Sta drugo ocekivati od izbora koje finansira odbjegli kriminalac Dusko Knezevic

Liberal
Gost
Liberal

Vjeruje li iko da je ovo ostvarivo?

Stefo12
Gost
Stefo12

Kad sam procitao ujedinjena opozicija vec mi se smucilo

uros567
Gost
uros567

Pale su maske

Antidps
Gost
Antidps

Gotovi su.

Stize kraj
Gost
Stize kraj

Botovi dps danas aktivni.

zumbul
Gost
zumbul

vaši botovi su vjerovatno u Kotor ili Herceg Novi na odmor o trošku tih opština
begaj bre

Stize kraj
Gost
Stize kraj

Dosta ste 30 godina krali izbore.

nego kako
Gost
nego kako

Izgleda da sendvičari stvarno vjeruju da samo DRPS može da vodi ovu državu, gospodo da nije DRPS nego LSCG( kojeg su šikanirali, hapsili itd) došao na vlast Crna Gora bi još malo slavila 30 godina nezavisnosti i uveliko bila u evropskoj uniji. Sa ovim lupežima o boljem životu nažalost možemo samo da sanjamo, sve je pokradeno, rasprodato, šišnjari bez znanja… Više »

StevanPG
Gost
StevanPG

Hahahha cus sporazum gradjana sa opozicijom?? Ljudi ne budite naivni, oni posto su pukli u subotu sad se u ovu se nece ni pojaviti nego izmisljaju sad sa ovim, jedne klasicne navlakuse i nista vise.

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Ja ne shvatam narod koji izlazi na takvim protestima kad se u istoj masi seta s opozicionarima

Antiokg
Gost
Antiokg

Pravda je spora, ali surova. CG se ujedinila protiv okg.

Prcko
Gost
Prcko

Samo sam čekao da pročitam član da imenovani treba ne samo da podnesu ostavku, nego i da izvrše samoubistvo.

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Cim su oni rasuti na dvije cjeline na jednu ovi kao nezavisni na drugu Becic i Lekic nijesu to cista posla

kikinda98
Gost
kikinda98

Zavrsili se protesti prije pocetka

Spuz
Gost
Spuz

Demokratijom protiv DPS-a.

sinan
Gost
sinan

NIKO NA PROTESTE !

cikotic
Gost
cikotic

Kakvi organizatori takav i protest, sta drugo ocekivati od Dzemala Perovica koji je do juce htio crkvu da nam rusi na Rumiji, a danas glumi nekog organizatora

97 000
Gost
97 000

Bravo Crna Goro. U subotu svi u PG, oslobodimo institucije od korupcije.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Protesti su legitiman nacin izrazavanja nezadovoljstva od strane gradjana, ali ovdje nije rijec o gradjanskim protestima, vec o onim koji imaju politicku pozadinu. Nista nece opozicija postici, osim da opet dozive poraz.

almir
Gost
almir

Sta drugo ocekivati to se znalo cim su se trobojke i kokarde nosile na proteste

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Zasto mi ne znamo za ovaj sporazum? Zasto se sve radi van znanja gradjana?

Terra nova
Gost
Terra nova

Pitaj se ti i dalje !!!

Gotovi su
Gost
Gotovi su

Na fer izborima dps nece preci 25%.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Ovaj Hodzic je samo paravan da je on jedan od vodja protesta! Tu je samo da kupi prasinu i da odgovara ovako kad neko nesto kaze, a zna se ko su stvarni organizatori opozicija.

cvrkut
Gost
cvrkut

Znaci narod je zloupotrijebljen….. sram vas bilo

Rafaello
Gost
Rafaello

Jasno nam je da opozicija iskoriscava gradjane, i da su im potrebni samo da preko njih sruse vlast. Sramota.

srki
Gost
srki

Ovaj sporazum je spremljen i prije pocetka protesta

crni sin
Gost
crni sin

Sa ovim zahtjevima jedino moze da dodje do gradjanskog rata

Anidps
Gost
Anidps

Mora da je ovo Pobjeda dobila info iz tajnih izvora. Ahahahaha gotovi su, stize sloboda.

žule
Gost
žule

tako ste ,,oslobodili” i Kotor….evo nakon dvije godine nikad grđe stanje.
dosta je vaših fraza i demagogije
malo ste bljak

Rafaello
Gost
Rafaello

Da nije smijesno bilo bi zalosno. Opozicija je umislila da moze da postavlja uslove i zahtjeve, jesu li oni svjesni svojih izbornih rezultata? Treba ocigledno neko da ih podsjeti

Mačak
Gost
Mačak

To je to izaslo im je djelo na vidjelo….. NEZAVISNA CRNA GORA VAM SMETA?

Cipsy
Gost
Cipsy

A sta ce te ostavke nama gradjanima da donesu dobro?? Ja ne vidjoh ni jedan socijalni zahtjev ovdje!

Koverte
Gost
Koverte

Cim dps ne bude org izbore, iste ce izgubiti.

žule
Gost
žule

2016 izbore je organizovala prelazna Vlada u kojoj je bila i opozicija
zar ste zaboravili?!?!?
o čemu pričate?!?!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Znate li vi sta je nepravda prema gradjanima? To sto ih vucete za nos, dajete im 20e, da setaju za vas i onda da preko njih mozete sebe predstaviti u Vijesti, i samo sto ih navlacite i to je to.

Piroska
Gost
Piroska

Sve izlazi na vidjelo ono sto smo sve znali!!! Kako je ova vlast kraal izbore svih ovih 30 godina,……a onda kraal i rasprodala sva bogatstva ove drzave. Culi smo preko “Snimka”,…….preko kupovine licnih karata, socijalnih davanja, ucjena, fantoma u birackim spiskovima, organizovanog dovodjenja nashi gradjana iz inostranstva za izbore uz placen put i kes od 200-300 eura po glasacu,……a sada… Više »

zacanka
Gost
zacanka

Svako zivi znaju da od protesta nema vajde, protesti su njihovi jedno obicno okaci macku o rep!

Dragutin
Gost
Dragutin

Đe ti je Migo?

Vujes
Gost
Vujes

Ma ne, pa se zato subotom okupi nikad vise naroda u PG. Ajde lezi sad.

Iskra95
Gost
Iskra95

Oce nesposobna opozicija na svr nacine da srusi vlast, jer sto se tice izbora tu ce rezultat uvijek biti isti. Dps nikad nece izgubiti podrsku naroda!

No more
Gost
No more

Nece, dok kupuje glasove.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…ovo ka da su mini lideri deefa pisali listu zelja……providni tupani….zelja ce ih bit lols

Kinez
Gost
Kinez

Gradjanski protesti, a politicki zahtjevi?? Ovo je sve nesposobna opozicija zakuvala, koja ne voli ovu drzavu i koja sve radi zarad svojih licnih interesa.

Prepelica
Gost
Prepelica

E kakva nam je opozicija nemali je dabogda

InesBD
Gost
InesBD

Da opozicija ne izlazi na izbore. E štete velike moze se i bez nje

ines23
Gost
ines23

E e samo vi napisite pa cemo mi igrati kako vi kazete! Hahaahah ajde sedite dje ste, jer ni za dje ste nijeste!

Igor88
Gost
Igor88

Opozicija samo neka je zdravo,ne znam za sta oni služe zapravo. Zali boze onu platu sto primaju

Enesa
Gost
Enesa

Opozicija bi sve uradila da se docepa vlasti, interesi gradjana su za njih sporedna stvar, koja ih nece zanimati na ovome putu pokusaja rusenja vlasti.

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Na fb objavljeno,e daleko bilo

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Meni nije jasno zbog cega gradjani prave dogovor sa opozicijom? Zasto ne vide sa vlascu, da nadju neko zajednicko resenje? Ovo je klasicni atak na drzavu, njenu nezavisnost i predsjednika.

Vitinka
Gost
Vitinka

Kukavicje jaje prije, jer od njih nista drugo ne moze!

Votka88
Gost
Votka88

Ko vam je sastavio ove zahtjeve?Ili ste ipak sami?

Suncica
Gost
Suncica

Neka muzicka možda?

Marelica
Gost
Marelica

Ja ne vjerujem, ovo je katastrofa. Ocigledno je da oni imaju tendecije ka tome da ukinu nezavisnost CG, da je izoluju i onemoguce njen dalji napredak. Je li moguce da ovoliko mrze drzavu koja im je pruzila krov nad glavom.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Ee sto radi opozicija, oce da budu u svakoj corbi mirodjija. Uzas.

katja
Gost
katja

Ajte batalite ove gluposti, bas ce svi da igraju kako vi kažete

Stize pravda
Gost
Stize pravda

Gradjani su ustali protiv privatizacije institucija, korupcije, kupovine izbora, sumnjivih privatizacija, bogacenja celnih ljudi drzave, neceg sto ce prosjecni glasac DPS-a tesko shvatiti.

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Narod je svoje rekao mnogo puta do sad.Ja ne znam sta vi vise ocete i kakvi su vam ovo zahtjevi

Kantautor
Gost
Kantautor

A sta je sa nama sto nismo za ove vase zahtjeve?dajte molim vas.

oliver14
Gost
oliver14

Hahahah a kad je ovo Kuljak napisala moze svako! Ovo je i poenta da su njima trebali samo gradjani da bi svoje interese sproveli u djelo ali dzabe im je nijesu uspjeli!

Promjene
Gost
Promjene

Bas se trudite, vi iz cdm, da osujetite nadolazecu vecinsku CG protiv ovog korumpiranog sistema.

Nikad vise DPS
Gost
Nikad vise DPS

UDBA pisala ovaj clanak. Gotov je.

Kosta
Gost
Kosta

Kuljak koja je uvijek bila protiv vlasti a sad je ovako za ove njene rekla, cak i Kuljak vidi da nema vajde od icega!

Lik
Gost
Lik

Sva sustina ciljeva je postavljena u clanu 5 i clanu 10. Postepenost promjena po strategijama manipulacije koje objavljuje Comski. Prvo moratorijum na kljucna pitanja dok se ne dodje u poziciju vecine, a onda se postepeno otvaraju i ta pitanja.

Dragutin
Gost
Dragutin

Oglasio se i jedan od organizatora protesta Demir Hodžić, koji je poručio dr Kuljak da “odgovorno tvrdi da to nije sporazum organizacionog tima “Odupri se 97. 000”. “Neko vam je iz nekog razloga dao lažnu informaciju. Vjerujem da ćete vi a i mi utvrditi ko je ta osoba i zašto je to uradila”, napisao je Hodžić. Moram ponavljat, dako nekad… Više »

Mufon
Gost
Mufon

Dagutine, je li mali Hodzic rekao ” casna rec” pa da mu odmah povjerujemo …..ah, micite se zaludnici!

deljanin ahmet
Gost
deljanin ahmet

dA BI PROTESTI BiLI UVJERLJIVI bilo bi potrebno da svi predstavnici opozicije ostanu kod svojih kuca i stanova i ne pojavljuju se na njima. Tako bi se organizatori distancirali od ovakve opozicije.

goran1978
Gost
goran1978

Evo pocelo je da puca izmedju njih samih! Ovo ce biti uzbudljivo vidjeti kako ce se odigrati na kraju izmedju njih!

Helena88
Gost
Helena88

Kad bi se manuli praznih prica i ovih uslova.bas ce neko da podnese ostavku jer vi tako želite.Ma kako ne

miona
Gost
miona

E bas me zanima sta bi se desilo kad bi svi oni dali ostavku a opozicija dosla na vlast.Propast države,prva bih se iselila.

Poglavica
Gost
Poglavica

Zašto niste postavili link “zahtjeva” kao dokaz ovog što tvrdite?

HanaPG
Gost
HanaPG

Bas su sebi puno dali za pravo pa traze oni neciju ostavku.Jeste li svjesni da nije ovih ljudi koje vi ocete da uklonite sa vlasti ne bi država bila ovakava kakva jeste.Ljudi su do sad imali pravo glasa mnogo puta i oni su svoje rekli.Uvijek ce biti nezadovoljnih i onih kojima ništa ne odgovara.

Djurdjica
Gost
Djurdjica

E vece gluposti od ovih zahtjeva odavno ne pročitah.

Mona99
Gost
Mona99

E cus im zahtjeva,ima li jos ciju ostavku da ne tražite?

Planinka
Gost
Planinka

Ne sprdajte se svega vam.Bas ce neko ovo da vam ispuni. Ko ste vi umislili da ste pa da tražite ovako nešto.

marta
Gost
marta

Hahahahahahahah, ja sam mislila da ste vi normalniji.Jeste li svjesni sta tražite?

Nenad
Gost
Nenad

Cim sa procitao preispitivanje nezavisnosti jasno mi je sve..dps masinerija

Muzicar
Gost
Muzicar

A da nemate mozda i muzicku zelju? Ja ne kapiram ove salabajzere jer ako narod nece ovu vlast, nece ih glasati. Ako treba da sa ulice mijenjamo stalno vlast, sto ce nam izbori? Proglasis svu vlast lopovima, zalijepis im etikete, pa neka oni dokazuju da nijesu, skupis nesto naroda pa na ulicu. Opozicija je posljednjim izborima pokazala svu svoju licemjernost.… Više »

Pitanja
Gost
Pitanja

Sada polako izlazi kompletan scenario na vidjelo. Prvo saznajemo da lider Crnogorske nije Crnogorac nego Srbin, koji ne priznaje Crnogorsku naciju , Crkvu, da je izgleda postavljen da crnogorske glasove ujedini sa glasovima DF i Demokrata, sada se pojavljuje Sporazum( koji neuvjerljivo demantuju organizatori protesta) koji traži moratorijum, tačnije ukidanje nezavisnosti, članstva u NATO-u, preispitivanje puta ka EU, sankcija Rusiji,… Više »

4 C
Gost
4 C

Pravo i tacno ime ovog “sporazuma” je sporazum velikosrpske i proruske opozicije i njihovih glasaca i simpatizera koji ne zele postojanje ove drzave.

vase ime
Gost
vase ime

Zamislite clan sporazuma da se stavi moratorijum na pitanje drzavnosti Crne Gore!!!???? To valjda ni po kakvom sporazumu ne bi smjelo da se dovodi u pitanje. Kao ni NATO jer je to hotova stvar. Zamisli sad da ima neznavenih da podrze ovo a da pri tome vole svoju drzavu. Uz svo duzno postovanje ovo samo neprijatelj drzave moze potpisati

Jovetic
Gost
Jovetic

ima li sto da izbace iz svoje glave a da to ne dolazi iz beograda………..hahahahahahahah

Prevara
Gost
Prevara

Sada se vidi da je sve ovo velika prevara. Član V sve otkriva, stavljanje maratorijuma SAMO do izbora je vrhunski cinizam, a šta poslije izbora, sve će se poništiti. Svi od građanskih aktivista do opozicionih partija MORAJU građanima saopštiti svoje precizne stavove po ovim pitanjima, pa neka slobodni građani odlučuju. Radikalni zaokret po ovim pitanjima može dovesti do dramatičnog ne… Više »

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Prije svega, o kojoj to državi govori ova gospoda a traže moratorijum na njeno postojanje? Što ima takvih da to traže i nije čudno niti ništa novo. Imala je Crna Gora i ranije takvih koji za tuđi interes rade protiv svoje države a zna se naziv za njih i njihovo mjesto. Vjerujem da takve ideje nemaju širu podršku osim ako… Više »

DUKLJA
Gost
DUKLJA

PRAVI SPORAZUM KOJI MOŽE IMATI REZULTAT JE GRAĐANI I VLAST.ZAŠTO GRAĐANI NE POKUŠAJU DA SE DOGOVORE SA VLAŠĆU,AKO NIJE POLITIKA U PITANJU.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Providno gospodo,providno.U ovu vasu demagogiju podjela ne vjeruju vise ni ovi vasi jadni botovi,nego sto ce,moraju.To im je jedini izvor prihoda u ovom ”prosperitetnom” drustvu,koje ste napravili.Shvatite da gradjani Crne Gore,sve manje reaguju na nacionalne podjele,koje vi kao ”odgovorna” vlast propagirate!!!Sve nas manje interesuje ko je sta i kako se ko izjasnjava,a sve vise kako da dostojanstveno zivimo i svojoj… Više »

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Podgoricanine, ptotrljaj oci, vidis li sto je na sceni – na sceni je otvoreno PITANJE OPSTANKA NEZAVISNE CRNE GORE, a sve pod plastom siromastva, nezaposlenosti, i td., odnosno, onih stvari koje su jednsko, ako ne i vise, evidentne u svim balkanskim drzavama.
Svima je jasan taj motiv “organizatora” protesta koji vise nike ni u sjenci.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ne,nije.To samo takvim pokusavate da predstavite,ti i tebi slicni,a po nalogu,zna se vec koga.Rekao sam,demagogija podjela,ali sa sve manje uspjeha!

Simo
Gost
Simo

Evo njih kao sto je Milosevic krenuo sa Memorandumom akademije pa im je jedini odgovor bio sto taj memorandum nije usvojen. A to sto je u njemu zlo koje je dovelo do ratova nema veze. Sad ovi isto ali hvala profesorici sto je ovo objavila i nokautirala ih.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

UDBA ne spava, ali kasno im je

Kotor Art Fest
Gost
Kotor Art Fest

Član 1 Obavezuju se potpisnici ovog sporazuma da će do ispunjenja Zahtijeva proklamovanih od strane građana bojkovati državni parlament i sve lokalne parlamente u kojima su opozicija . EVO VEĆ PROBLEMA. FOTELJE SE NE NAPUŠTAJU. A BAŠ TREBATE SUPROTNO DA URADITE, DA NAPUSTITE FOTELJE I NAPRAVITE KOLAPS SISTEMA JER AKO RUKOVODIOCI OPŠTINSKIH PREDUZEĆA NISU PRISUTNI, NE MOGU DONOSITI ODLUKE, PUŠTATI… Više »

Milica
Gost
Milica

Novinarska podvala

slanik
Gost
slanik

meni bi bilo logičnije da obavežu ove tipove iz opozicije da moraju u Parlament i da se bore za ove zahtjeve, mada je vrlo mutan član 5 i 10, a posebno je interesantan zahtjev za ostavke, da je ovo iskreno građanski tražili bi izbore i tačka, a ovako je cijela POENTA u čl 8 – uzeti 50 % vlasti BEZ… Više »

citizen
Gost
citizen

dzaba vam je svo pisanje,i ovoliki botovi ljudi vam ne vjeruju ,dosta im je vise zivota da vama bude bolje ,lopvluk,korupcija Dps neznalice i njihovi sateliti da zive a ostali da ih sluze ,dosta jje bilo ,ne rusi se drzva nego nesposobna i korumpirana vlast i losa opozicija.

Dirigent
Gost
Dirigent

Ni baba ne sanja ovo što ovi misle.. a u stvari je samo način da se zakoči CG što više na svom putu i ništa više.

Kako se to zove
Gost
Kako se to zove

Ovo cak ni ДФ nije, bar javno trazio! A “gradjani” bi da preispitaju nezavisnost, suverenitet svoje drzave i njeno opredeljenje u NATO i EU ?! Pa gdje bi to trebali da idemo u Rusiju, Tursku i Kinu? Cak je i Покрет за промене bio za NATO i EU dok to nije postalo izvjesno i blizu a onda je pokazao kao… Više »

Pracka
Gost
Pracka

Trula propaganda. Dzabe krecite. Proces je nezaustavljiv.

marius
Gost
marius

A sto da se radi sa onim gradjanima kojima sve ovo ne odgovara, koji ne djele misljenje sa vama, kojih je vecina u Crnoj Gori ? Dje to ima, priznali vi to ili , da manjina ima mogucnost da ovako znacajne odluke donosi umjesto vecine.

neko
Gost
neko

CDM = ANB

rokenrola
Gost
rokenrola

Cdm = dps , nidje veze tekst

Ciciban
Gost
Ciciban

Kakva anb podmetacina

daRko
Gost
daRko

botovi, jeste li dobili senvič ili burek jutros?!?!

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Demir Hodžić,počeo od aktiviste DPS-a,otac član Opštinskog odbora DPS-a Glavnog Grada,a onda poslije završenih poslova (napravljena kuća na Vrelima Ribničkim,otac pomoćnik direktora škole,…) počinje faza novih zahtjeva DPS-u.Dakle,momak hoće nove benefite od stranke-funkcije,otac hoće da je direktor i počinje sa konstantnim pritiscima i agitovanjimaza sebe i sina,itd. No,upravo zbog užasnog pritiska koje otac i sin vrše na rukovodioce DPS-a da… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti dakle priznaješ da u Crnoj gori vlada partijsko zapošljavanje ?

Nemirko
Gost
Nemirko

Namjerno dovodite citaoce u zabludu i pogresno ih informisete. U naslovu stoji jedno a u tekstu citirate Demira Hodzica kako to nije njihova platforma.

O Tempora
Gost
O Tempora

Nemirko, budi miran i priznaj da je djelovanje Demira &Co + uzurpatore opozicije, 100% po ovoj platformi i nemoj, molim te, da od Demira očekuješ da otvoreno prizna svoj zulum. Najveći problem ovdje kod nas su uzurpatori opozicije, koji već 25 godina (populističkom retorikom) uporno rade protiv Crne Gore. Protest treba prvo usmjeriti u pravcu da svi uzurpatori opozicije daju… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Sporazum građana sa opozicijom hahahahahahaha

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Jel’ ovjereno kod notara 🙂 ko ce ostati kratkih rukava pitanje je sada, meni se cini da ce to biti sirotinja kao i uvijek!

Pravilo
Gost
Pravilo

Kako podrzati nekoga, kad taj isti nije sposoban da se dogovori da odrzi vlast u jednom gradu!!! Kakva je to poruka gradjanima, sto to znaci??? Da mi gradjani smijenimo vlast a da vi to poslije prospete vasim neuspjelim dogovorima…

Rašomon
Gost
Rašomon

ANB maslo

Ide vuk
Gost
Ide vuk

Kakvi građanski protesti. Izlinjali bivši političar Liberalnog saveza Džemal Perović, koga su išćerali iz Liberala, okupio nezadovoljne građane da mu pomognu da se pred kraj živita domogne političke pozicije. Ambicije takhvih ljudi zloupotrebljavaju mlade ljude na najgori način.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Drugo ime za Srbina iz Crne Gore je gradjanin. Kad sa ovim zamijenite pojam gradjanin i gradjani u tekstu bice vam sve jasno i logicno.

Tomos
Gost
Tomos

Što se toga djela tiče, “Zemljopis iz 1911g Cetinje Državna štamparija, u Crnoj Gori živi oko 300.000 ljudi, sve čisti i pravi Srbi, većinom su Pravoslavci…” Tako da, može da se veliki broj građana stavi pod to Srbin, ukoliko su potomci nekog od ovih 300.000…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose to što piše u jednoj knjizi geografije si hiljadu puta napisao. Zašto se pope ne pozoveš na stotine knjiga i dokumenata u kojima se u Crnoj Gori ne pominju Srbi, nego samo Crnogorci.

Tomos
Gost
Tomos

Kad je ista tema isti su argumenti. S’tim što nije jedna knjiga, jeste jedna ukoliko ne broji Njegoševe, ili memoare Kralja Nikole, pod uslovom da misliš da su i sli svijest o sebi makar kolko ti, da ne kažem više…

Tomos
Gost
Tomos

Naravno ovo što je Kralj Nikola mislio i ostali u Crnoj Gori ne odnosi se na te koji su se doselili u CG poslije 1911g to je drugo…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

U doba o kojem govoris nije postojala dilema ujedinjenja. Pitanje koje je dijelilo jeste da li da bude bezuslovno ili ne. Srbija je imala mec loptu ali je zbrzala i pogresno odigrala. Mislim da sve prave Velikosrbe spopane muka kad pomisle na glupost koja je uradjena 1918.

Tomos
Gost
Tomos

Da je Kralj Nikola bio Kralj te Kraljevibe, sve bi isto bili 99,99% ali niko ova glupa pitanja identitetski ne bi postavljao…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Kad se sve sabere i oduzme ispada da su bjelasi bili ti koji su izborili i napravili sadasnju Crnu Goru. Umjesto srpstva opredijelili su se za antifasizam. Zelenasi su bili sa Krstom.

Tomos
Gost
Tomos

Da, Krsta su komunisti ubili 1948,a mi istovremeno…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

To bilo nekad druze moj. Onda dosla 1918 pa 1941. Uostalom, kad se raskopaju arhive iz SFRJ postavice se pitanje sto je sa milionima Jugoslovena. Sve ima svoje vrijeme.

Tomos
Gost
Tomos

Znači tebi to ko si zavisi od nekog pol.događaja bilo koje godine haha. Znači li to da Kuči nisu Crnogorci jer su ih Crnogorci dva puta poharali… To si što si, ine, prezime, religiju mjesto boravka možeš da mjenja kolko god puta hoćeš, ali ne i to što si i ko ti je đed a ko prađed, naravno ako su… Više »

Sonja
Gost
Sonja

A u medjuvremenu zivot stao. Dje ti je i cije bilo Kosovo?

Tomos
Gost
Tomos

Nacija se ne može pto heniti, vučjak je vučjak, a zamisli da se osjeća ja koje španijel, zar nije malo smješno. Te stvari su zadate, religiju, ime i prezime možeš da mjenja ali ne i roditelje, to je makar psima jasno i ako nama nije izgleda…

Kako se to zove
Gost
Kako se to zove

…”da se stavi moratorijum na nezavisnost Crne Gore” ?! Znaci zato nema crnogorskih zastava na ovim tzv “gradjanskim protestima” ! Pa sta cemo gradjani? Da opet ukinemo SVOJU drzavu, svoju zastavu, svoju himnu, grb, svoj jezik, svoju tradiciju, istoriju i kulturu, da se opet stidimo svoje nacije i svog imena i da pljunemo na sve to kao 1918 ? Da… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nemamo mi našu državu, imamo samo Milovu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako se to zove, da ti odgovorim na glavno pitanje. Crnogorskih zastava nema jer bi u tom slučaju domaći “srbi” koji su 90% skupa, pošli kući. A ti “srbine” što koristiš moj nick imaš svoju državu Srbiju, iz koje te je Amfilohije dovukao da srbuješ po portalima.

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Zbog toga i necete nikad imati apsolutnu podrsku vecine naroda,jer je za vas Milo=drzava.

4 C
Gost
4 C

Vi imate Srbiju, Rusiju i Dodikovu RS. Mi rezervnu nemamo ! Zato nikad necete uspjeti u svojim sramnim namjerama

Sonja
Gost
Sonja

Vi ste u manjini vecinska Crna Gora se pita.

Musa
Gost
Musa

Cus moratorijum u fazi dkada treba da se zavrsi proces pristupanja EU. To znači da ćutimo i ne raspravljamo o svojoj budućnosti i nudućnosti naše djece. Da se smanji broj turista koji će dolaziti jer jedna država ima moratorijum tj. ne želi da raspravlja o najvažnijim pravcima razvoja!? A mak se, ne mlatite praznu slamu..

Terra nova
Gost
Terra nova

Demir Hodžić, Džemal Perović a isto tako dr Kuljak, samo misle da su organizatori gradjanskih protesta. U stvarnosti iza svega stoji neko ko je već pripremio ovu platformu koja podriva Crnu Goru i sve što je dosad svojom nezavisnošću uradila. To i jeste pravi cilj ovih “gradjanskih” protesta. A vi se dr Kuljak i dalje čudite i iznenadjujte, a ne… Više »

Sporazum
Gost
Sporazum

Kako mogu potpisati Sporazum u ime ogromnog broja građana koji nijesu za vlast, ali ni za ovakve likove, koji samozvani predstavnici “naroda”

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Krenuli od čempresa a došli do Kosova.

Musa
Gost
Musa

Brzo će se razgolitit ko stoji iza protesta..takođe će se razgolititi ko želi da zaustavi put CG ka EU. Odakle sad problem sa nezavisnošću? Kome to smeta?

Asad
Gost
Asad

Interesantno da su nas uvukli u zavisnost od drugih država najviše oni ljudi koji su zagovarali nezavisnost.

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Kakvu zavisnost? Od koga to?

Musa
Gost
Musa

Sta?!

anonimus
Gost
anonimus

Nećete o ključnim držvnim pitanjima, kako ste smiješni i naivni, mislite da građani hoće nekog ko bi im možda državu uništio nakon toga, igrate igru vuka u jagnjećoj koži. Ovi su odavno dojadili, a jedino ih može smijeniti građanska opozicija koja je nedvosmislena okrenuta interesima Crne Gore, do tada vi ste najveća smetnja razvoju.

Mileva
Gost
Mileva

Sve više se pokazuje da protesti nijesu građanski nego DF a i ostalih izdajica. Umjesto prisustva imaju moj PREZIR

Asad
Gost
Asad

Jel vam frka DPSu kad ovoliko botova šaljete?

CiNick
Gost
CiNick

Povijest se ponavlja. Troše se dobre ideje u pogresno vrijeme. Kao što je negda S.Perović tražio referendum iako je svijema bilo jasno da nije vrijeme, jer za to nije postojala nikakva, a kamo li kritična masa. Tako sad traže smjenu režima, a ne znaju ni ko bi preuzeo kormilo države, a kamo li da znaju đe bi usmjerio državni brod.… Više »

Seka
Gost
Seka

Opet su prepisivaci. Aljeksa prepisao sporazum koji su napravili organizatori protesta u Srbiji sa opozicijom. Nema samo moratorijuma.
Luzeri hoce vlast bez izbora. Ko bi ove podrzao taj je za F.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Aaaa oćete da preispitate ukinete državni status Crne Gore I članstvo u NATO
Evo javno građani mogu da vide ciljeve okupljnja građana u Podgoricu i šire
Ja ne vidim razliku izmjeđu zahtjeva demostranata I DF-ovaca, dražinog fronta a vi poštovani građani ???

Nikadopet
Gost
Nikadopet

Radi Sluzba. A!

Dirigent
Gost
Dirigent

Ovaj sporazum kao da je za Siriju pravljen, samo druga imena.

Asad
Gost
Asad

sta je problem sa tim?

CiNick
Gost
CiNick

Xaxaxa… mnogo mačku goveđa glava..
Zaboravili su samo da i građani podnesu ostavku kako bi ustupili mjesto drugijem, boljijem, građanskijim građanima.

z d
Gost
z d

Kakve budalaštine!!!

Dragutin
Gost
Dragutin

A što prenosite u cjelosti nešto za šta organizatori kažu da nije njihovo? I koji problem ima ova gospođa Kuljak? Organizatori su izveli građane na ulicu. Znači, samim izlaskom im građani daju ovlašćenja da pričaju i prave platforme u njihovo ime. Kad se građanima ne bude sviđelo, oni će ostat da śede kući. Kako to dotična gospođa zamišlja? Da śedemo… Više »

Marko
Gost
Marko

Voliš li crnu goru? Ako podrzavas sporni član onda ne!

Dragutin
Gost
Dragutin

Maśa, druže, kažu ljudi ds to nije njihovo, zašto to “ne čuješ”?
Da ih linčujemo na riječ dotične gospođe, a?
Opušti se Marko, prijatelju, sve će se iskristalisat. Što je trka i frka?
U subotu će nam sve bit jasnije.

Marko
Gost
Marko

Oni kažu nije njihovo čitam ja odlično. Nego si ti taj koji je u prvom kom čudan u najmanju ruku

Dragutin
Gost
Dragutin

-Oglasio se i jedan od organizatora protesta Demir Hodžić, koji je poručio dr Kuljak da “odgovorno tvrdi da to nije sporazum organizacionog tima “Odupri se 97. 000”. “Neko vam je iz nekog razloga dao lažnu informaciju. Vjerujem da ćete vi a i mi utvrditi ko je ta osoba i zašto je to uradila”, napisao je Hodžić.- Evo da probam ovako.… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Dakle, Marko, ako već i sam kažeš da nije njihovo, kako možeš da me pitaš podržavam li bilo koji član? Ne mogu podržat nešto što ne postoji. Taj član bi samo lud čojek mogao da napiše i da očekuje podršku naših građana. I ja i ti znamo da je ovo izmišljotina. Al, kao sto vidiš, uhvatili ste se toga kao… Više »

Marko
Gost
Marko

Organizatori nisu ludi e bogami ako im je u prve redove opozicija a građanski su iz punih usta onda nisu ludi nego Otkačeni. A svi znamo kakva nam je opozicija……

Sonja
Gost
Sonja

Govorili su srbi da memorandum nije njihov pa sve po tackama iz njega ratovali za te ciljeve. Sad kad su provaljeni nije njihovo. A mi naivni.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Cemu ovolika rasprava.cilj je jedan da se svrgne ovo zlo crne gore.nacin nije bitan.treba svi da se angazuju od babe koja snima sa prozora pa sve do opozicije kojima imaju najvece iskustvo u borbi sa ovim azdajama iz vlasti.

Sendvic
Gost
Sendvic

Ceksmo vas !!

Sova
Gost
Sova

Nije cilj jedan, već ih ima 4. Ukidanje članstva u NATO i EU odgovara Rusiji, ukidanje priznanja nezavisnosti Kosova i ukidanje nezavisnosti CG odgovara štićenici Rusije – Srbiji. Sasvim slučajno, zar ne? A mi smo toliko glupi da ne vidimo odakle vjetar duva. Odavno sam čuo dabi se u Podgorici lijepo živjelo da nije śevera. U Podgorici je nezgodan ŚEVEROISTOČNI… Više »

brko mali
Gost
brko mali

ovo je toboze krenulo kao gradjanski protest, sto me je obradovalo, jer ni jedna last ne smije bit sigurna u svoju vladavinu, ako nisu sigurni bolje ce radit, sto je dobrobit svih nas, ali kad su se iza njih pojavili kvarcani vojvoda od koljenica, medojevic i nindza pipun sve je palo u vodu. Pokazali su zadnjih decenija da su nesposobni,… Više »

Danko
Gost
Danko

Ja mislim da je sve jasno sad i da gospodju Kuljak i jos neke po hitnom postupku treba procerat iz Crne Gore kao najveceg izdajnika koji je ikad postojao!!! Ako se ovo ne uradi onda neka vlada kuka kad bude izgubila povjerenje Crnogoraca u njenu sposobnost da ih zastiti od terorista i izdajnika!!!

Edin
Gost
Edin

Instruirani i finansirani iz vana,logisika,nacionalističko-mafijaška,reketaška skupina,nećemo im ime pominjat,znaju oni ko su i što su.Narod zaveden,populističkom paljevinom,vječitih gubitnika iz opozicije.Zadrigli,frustrirani i ništa bolji od DPS-a,naprotiv.Vlast bar uspješno prodaje građansku priču Nato,EU,suživot,autoput itd.Sa ovima bi bio,,Highway to hell,,,(autoput u pakao).Podrška za bivšu koleginicu,Kuljak!

freeMNE
Gost
freeMNE

Ziva istina,bravo za komentar!

Marko
Gost
Marko

Danko ti podrzavas član 5? Ko je onda izdajnik? Podrzavas moratorijum na nezavisnost? Ili si ti sve pogrešno shvatio što je malo vjerovatno.

Marko
Gost
Marko

Kako bi ste nas slatko ugasili svi koji podržavaju ovaj sporazum i sporni član 5. Uvjek vam je CG bila nešto za podkosurivanje.

Danko
Gost
Danko

Sto rade admini, ne pustaju moj odgovor da bih ispao smijesan! Dobro, onda idemo odavde!

Send this to a friend