Politika

Na pomolu koalicija Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca?

Tuzi

Albanska Alternativa i Demokratski Savez Albanaca blizu su  dogovora oko zajednickog nastupa na predstojećim lokalnim izborima za Opštinu Tuzi, koji će biti održani trećeg marta, nezvanično saznaje CdM.

Izvori CdM-a potvrđuju da će se saradnja na lokalnom nivou moguće nastaviti i na državnom, kao i da pored ova dva subjekta koji su već, navodno, dogovorili saradnju, ostaje mogućnost da se ovoj koaliciji priključi i Demokrastka unija Albanaca.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović  raspisao je izbore za odbornike u Skupštini opštine Tuzi za 3. mart.

“Na osnovu člana 95 stav 1 tačka 10 Ustava Crne Gore, članova 14, 15 i 105 Zakona o izboru odbornika i poslanika, člana 36 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 38a Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Odluke o skraćenju mandata odbornika u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada-Tuzi, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je danas Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tuzi koji će biti održani 3. marta 2019. godine”.

Tuzi su 1.septembra i zvanično dibili status samostalne opštine. Sredstva za sprovođenje prvih izbora za skupštinu novoonovane opštine obezbjeđuje se u budžetu Crne Gore.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinje
Gost
cetinje

Lja lja lja lja.

monte malisor
Gost
monte malisor

Crnogorcima je dosta bilo tih srbaljija koji su ih koristili na svakom ratu pošto srbi nikad nisu imali muda ali crnogorci su pravi Iliri ne srbi samo sto su primili tu vjeru u to lažno vrijeme da ih asimiluju u nešto drugo kao što su činili sa muslimanima albanskog porjekla a sad Se zovu bošnjaci Ili sanzdaklije sramota to važi… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ monte malisor Imate 4.5% genetskog markera I2a2 koji se popularno zove Dinarski ili Ilirski. Srbi ga imaju oko 50%. E, zato imate 2/3 genetskih markera čiji je domicil B. Istok ili južni Kavkaz, tipa E1b1b, J2 ili J1. Savremena molekularna genetika je egzaktna nauka, a vaše fantazije su nešto sasvim drugo. Prouči EUPEDIU, nijesu je Srbi pisali. Drugo, čak… Više »

mirsad
Gost
mirsad

Crna Gora moze opstat jedino da se s Kosovom pripoji Albaniji.Vjekovni cilj svake male drzavice je da se prisjedini matici.Ja mislim da je i vlast DPS a za ujedinjenje tako i jedino mozemo otpisat gotovo 4 miliarde duga

Realista
Gost
Realista

Neka im je sa srecom. Kad mi ne znamo, oni znaju. Sto se mene kao Srbina tice, mogu otcjepit Tuzi i Ulcinj, prstom ne bih maka’. Kad je ova vlast i oni koji je glasaju (Montenegrini) dozvolila sve ovo neka se oni krve sa njima.

Malisor
Gost
Malisor

Otcijepio se ti manit…lise nas.Niko nece nidje.

Misko_Ajkula
Gost
Misko_Ajkula

Meni se ucinje Fronta.

SerdarJanko
Gost
SerdarJanko

No sto! Montenegrini su iskoristeni u datom trenutku zarad borbe protiv Srba i generalno razjedinjavanja pravoslavnog elementa, posto je taj zadatak(bar kod nas) uspjesno obavljen brzo ce se preci na sledece…

Ahmet K
Gost
Ahmet K

Slozno braco dase diktatura slomi Samo Besa Albance Spasava

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

eo trcim…ima li skanaka

Malisor
Gost
Malisor

Nijesi ti ni Ahmet niti Albanac i ne provociraj

Send this to a friend